Auto Leasen - Goedkoop Een Lease Auto Rijden in 2020!

Auto Leasen - Voordelig een Nieuwe Lease Auto Rijden

Zonder zorgen rondrijden in de nieuwste auto's. 

Makkelijk voor een vast en laag bedrag per maand

 • De meeste modellen
 • Volledige overzichten beschikbaar
 • Occasions beschikbaar
 • Modellen met Keurmerk Private Lease
 • Automaten aanwezig
 • Deskundig advies

De bekendste merken zo snel mogelijk geleverd.

Volkswagen Logo
Kia Logo
opel logo
renault logo
mercedes logo
peugeot logo

Auto Leasen - Dit moet je weten

Het leasen van een auto is iets wat niet alleen is weggelegd voor bedrijven, ondernemers of gewoon een zzp’er. Ook als particulier kun je een auto leasen.

Bij auto leasen huur je als het ware een bepaalde auto. Je koopt dus niets. Nu hoeft dit niet per se een auto te zijn. Wanneer het om bedrijven gaat, dan kan leasing variëren van bijvoorbeeld een auto tot een computer. De meest bekende vorm van lease is echter auto leasen en daarom reden zat om er iets dieper op in te gaan.

In het algemeen zijn er een aantal vormen van auto leasen waarmee je te maken kunt krijgen. En dit is weer afhankelijk van de positie die je in bezit hebt.

We gaan van start met langs de merken lopen en nemen je daarna mee langs nog wat belangrijke informatie over leasen en zaken waar die je zult tegen komen.

Automerken om te leasen

Wanneer het om het auto leasen gaat, dan is de keuze zeer ruim. In principe valt bijna elk model te leasen. Uiteraard zijn er binnen het aanbod altijd favoriete merken en modellen aan te wijzen. Om je een idee te geven welke die zijn, sommen wij een aantal merken voor je op en de modellen die binnen het gamma zeer gewild zijn als lease. We beginnen met Tesla.

Tesla

Met Tesla rij je helemaal elektrisch en dat ook nog eens zeer stijlvol. Hecht je namelijk veel waarde aan behoud van het milieu maar moet dat niet ten koste gaat van de sportiviteit, een auto leasen van Tesla is het antwoord. Deze fabrikant uit Amerika produceert een reeks prachtige modellen die allemaal te leasen zijn. Het meest bekende leasemodel is de Model S.

Moet ruimte voorop staan, een Tesla X stel absoluut niet teleur. Wil je makkelijk vertoeven binnen de stad en een veel goedkopere auto, waarom dan geen Tesla 3? Wat je ook kiest, aan comfort en luxe zal het nooit ontbreken als je voor het auto leasen van dit merk gaat.

Ben je benieuwd naar meer over Tesla? Dat begrijpen wij. Bekijk direct alles over de Tesla auto's van dit moment.

Peugeot

Peugeot voert een breed gamma als het gaat om personenwagens. Het mooie van het Peugeot aanbod is, dat heel wat modellen in aanmerking komen voor private auto leasen. Ben je onder de indruk van al het moois dat dit merk te bieden heeft, kijk dan specifiek naar de 108, de 208 en de 308. Deze auto’s zijn zeer gewild als het om auto leasen gaat.

Is een zuinige stadsauto datgene waar je naar op zoek bent, ga dan voor de Peugeot 108. Dit model is zelfs leverbaar in een 5-deurs versie. Moet het toch iets meer zijn of kom je niet uit met de keuze, laat je dan uitvoerig voorlichten inzake de verschillende leaseopties.

Ben je benieuwd naar de andere modellen van Peugeot? Dat begrijpen wij. Bekijk direct welke modellen van Peugeot je op dit moment kunt leasen.

Renault

Nog een Franse fabrikant die zeer gewilde auto’s maakt is Renault. Wat betreft het auto leasen van dit merk zijn de Renault Clio, Twingo en Zoe zeer in trek. Dit is niet alleen vanwege het feit dat het om een fabrikant gaat die weet wat de klant graag wilt. Ook als het gaat om toepassing van moderne technologie loopt dit merk niet achter.

Kijk maar naar de prestaties die worden geleverd in de racerij en de ontwikkelingen op het gebied van auto’s met minder CO2-uitstoot. De Renault Zoe is daar een mooi voorbeeld van. Dit is een 100% elektrische auto die je zo kunt leasen. Rij je zakelijk, er geldt dan slechts een bijtelling van 4%. Wens je meer informatie, bekijk dan onze pagina over Renault leasen.

Ben je benieuwd naar de andere modellen van Renault? Dat begrijpen wij. Bekijk direct welke modellen van Renault je op dit moment kunt leasen.

Volkswagen

Volkswagen Logo

Een Volkswagen leasen is geen gek idee. Volkswagen is een enorm populair merk in  Nederland een van de meest populaire merken. Dit komt voornamelijk door 3 modellen. Deze modellen zijn de Up, Polo en Golf. Geen hele grote modellen maar wel leuke auto's die met wat upgrades goed pittig kunnen zijn. 

Volkswagen is ontstaan uit Duitsland en is werd vroeger zeer bekend door de iconische Kever.

Momenteel beschikken ze rond de 15 modellen die nog actief geproduceerd worden. Het assortiment is erg divers wat ervoor zorgt dat ze klanten vanuit instap (Up!) tot luxe (Touareg) kunnen bedienen.

Ben je benieuwd naar de andere modellen van Volkswagen? Dat begrijpen wij. Bekijk direct welke modellen van Volkswagen je op dit moment kunt leasen.

Kia Leasen

Kia Logo

Kia Motoren is een enorm populair. De bekendste auto die ze op dit moment hebben is de kleine Kia Picanto. Dit kleine stadsautootje krijg een 5/5 en kan je enorm goedkoop leasen. 

De Picanto valt in dezelfde klasse als de Volkswagen Up!. 

Twee andere populaire modellen zijn de Niro en de Rio. Dit zijn twee hatchbacks. Van deze twee is de Niro een grotere uitvoering en kost iets meer. 

Voor de mensen die graag een crossover rijden is er de Kia Sportage. Het aantal auto's dat beschikbaar is voor private lease is voor de Kia auto's echter wel beperkt. 

Ben je op zoek naar zakelijke lease dan zijn er wel er veel modellen beschikbaar om te leasen.

Ben je nieuwsgierig naar de andere kia auto's? Bekijk dan onze pagina over Kia auto leasen voor een totaal overzicht.

Opel leasen

Duitse auto’s kunnen ook goedkoop zijn zonder dat dit ten koste gaat van de degelijkheid. Opel is daar een mooi voorbeeld van. Het merk produceert vervoermiddelen die met de tijd meegaan en perfect passen bij wat de klant graag ziet als het om auto leasen gaat.

Dient het te gaan om een lease model dat met name voor stadsverkeer geschikt is, de Opel Karl maakt dat waar. Moet het meer gaan om een compacte middenklasser, met een Astra kom je heel dicht in de buurt. Staat bij het auto leasen het milieu voorop, de Opel Corsa geeft daar mooi gehoor aan.

Ben je nieuwsgierig naar de andere Opel auto's? Bekijk dan onze pagina over Opel auto leasen voor een totaal overzicht.

Ford

Een fabrikant waar je niet omheen kunt als het om personenwagens gaat is Ford. Een rijke historie zorgt ervoor dat Ford weet waar een auto aan moet voldoen en dat maakt het auto leasen van dit merk een stuk makkelijker. Kijk maar bijvoorbeeld naar de Ford Focus. Deze auto heeft flink wat prijzen binnengesleept. Dat ligt niet alleen aan de kwaliteit maar ook aan het inspelen op de behoefte van de consument.

Wil je lekker rijden in een vlotte SUV die ook nog eens is voorzien intelligente technologie, kijk dan naar een Ford Kuga. Een kleinere auto leasen van Ford? Wat dacht je van een Fiesta?

Ben je nieuwsgierig naar de andere Ford auto's? Bekijk dan onze pagina over ford auto leasen voor een totaal overzicht.

Fiat

Een Italiaans merk dat al enige tijd succesvol meedraait is Fiat. Het succes van Fiat is mede te danken aan een zeer tevreden klantenkring. Zo is de Fiat 500 een mooi voorbeeld daarvan. Deze auto is uitgegroeid naar een echt top model waar maar weinig auto's aan kunnen tippen. Het is een beetje te vergelijken me de charme die de Mini cooper heeft. Echter is een Fiat 500 een stuk goedkoper dan deze auto. 

Maar wanneer het om een auto leasen van Fiat gaat, doet niet alleen dit model het goed. Zo is Fiat Panda een zeer fijne stadsauto die ondanks het kleine formaat zeer praktisch is.

Moet het echter gaan om iets ruimers, de Fiat Tipo dien je dan absoluut niet over te slaan als het om auto leasen gaat. Dit model van Fiat is verkrijgbaar in zowel een hatchback als een stationwagon versie.

Ben je nieuwsgierig naar de andere Fiat auto's? Bekijk dan onze pagina over fiat auto leasen voor een totaal overzicht.

Audi

Wens je te rijden in een sportieve Duitse auto, een Audi stelt je niet teleur. Binnen het gamma van Audi zijn er een aantal zeer gewilde modellen als het om Audi leaseauto's gaat. Dient het om een compacte auto te gaan, een Audi A1 is een zeer mooie optie.

Wil je iets waarmee je uitermate veel plezier beleeft op de grote weg, een model A3 auto leasen is de oplossing. Dient het gezin echter ook lekker mee te genieten van al het geweld en luxe dat een Audi te bieden heeft, ga dan voor een A4.

Ben je nieuwsgierig naar de andere Fiat auto's? Bekijk dan onze pagina over Audi auto leasen voor een totaal overzicht.

Mazda

Een sterk Japans merk onder de auto’s is Mazda. Mazda produceert niet alleen degelijke auto’s, maar ook sportiviteit staat voorop en dat maakt het een zeer geschikte kandidaat als het om auto leasen gaat.

Mazda is constant bezig om nieuwe technieken en trends toe te passen in de auto’s die ze produceren. Zo is de Mazda CX5 die je kunt leasen een mooi voorbeeld daarvan. Eigenlijk gewoon een absolute topper op het gebied van een gezinsauto.

Maar natuurlijk blijft het daar niet bij. Een crossover auto leasen? Het Model CX3 is daarop het antwoord. Of wat dacht je van een stijlvolle sedan of hatchback? Kijk dan naar de Mazda3.

Ben je nieuwsgierig naar de andere Mazda auto's? Bekijk dan onze pagina over Mazda auto leasen voor een totaal overzicht.

Seat

Seat is een autofabrikant die eigenlijk voor elk segment binnen het auto leasen wat te bieden heeft. Gaat het om een gezinssituatie of wil je gewoon iets stoers dat perfect bij je past, Seat heeft dat allemaal in huis. Het mooie daarbij is, dat het merk auto’s produceert die vallen onder de degelijkheid van een Volkswagen.

Dient het te gaan om een praktische compacte auto die ook nog eens leverbaar is als vijfdeurs, de Seat Mii is een prachtige optie. Dient het auto leasen iets luxer en sportiever te zijn, waarom geen Ibiza. Is design iets wat van belang is en mag het allemaal iets sportiever, een Leon is een mooi alternatief.

Ben je nieuwsgierig naar de andere Seat auto's? Bekijk dan onze pagina over Seat auto leasen voor een totaal overzicht.

Mercedes Benz

Een merk dat constant bezig is zijn auto’s nog verder te perfectioneren is Mercedes. Een auto leasen van Mercedes betekent dat je bewust kiest voor luxe en comfort. Ongeacht waar je voorgaat, deze elementen zijn altijd standaard aanwezig. Ga je bijvoorbeeld voor een Mercedes A-klasse of wil je een auto leasen met een uniek design zoals de CLA-klasse, het is één en al genot.

Wil je het leasen helemaal sportief aanpakken, dan dien je te gaan voor een AMG-model van Mercedes. Deze modellen zijn uiterst sportief uitgevoerd en dat zal je ook direct merken op de weg.

Ben je nieuwsgierig naar de andere Mercedes auto's? Bekijk dan onze pagina over Mercedes auto leasen voor een totaal overzicht.

Volvo

Een auto die zeer in de smaak valt bij het breed publiek is Volvo. Als merk brengt Volvo een reeks aan personenauto’s op de markt die variëren van sedans tot ruime gezinsauto’s. Een SUV auto leasen? Met de XC60 haal je dat in huis. Daarbij is er ook nog eens sprake van een auto boordevol technologie op het gebied van rijden en veiligheid.

Wil je echter een auto leasen die meer richting een station gaat? Flink wat ruimte biedt voor het gezin en bagage? Een V60 is daar een mooi voorbeeld van. Dient het echter iets compacter te zijn, waarom geen kijkje nemen in een Volvo V40?

Ben je nieuwsgierig naar de andere Volvo auto's? Bekijk dan onze pagina over Volvo auto leasen voor een totaal overzicht.

Toyota

Een Japans merk dat altijd hoog op de ranglijst staat als het gaat om betrouwbaarheid, is Toyota. Als automerk heeft Toyota heel wat te bieden als het om auto leasen gaat. Wil je graag iets leasen dat compact van bouw is, maar absoluut niet teleurstelt in toegepaste techniek, de Toyota Aygo is absoluut niet verkeerd.

Dient het net iets groter te zijn, een Yaris is een mooi alternatief. Vergt het auto leasen echter een hatchback, met een Auris rij je in een prachtige auto die qua ruimte helemaal niet zal teleurstellen.

Ben je nieuwsgierig naar de andere Toyota auto's? Bekijk dan onze pagina over Toyota auto leasen voor een totaal overzicht.

Skoda

Een leuke auto leasen zonder dat je al te veel geld uitgeeft? Daarvoor moet je bij Skoda zijn. Bij het kiezen van een auto dient Skoda absoluut niet overgeslagen te worden en met name wanneer ruimte van belang is. Ook Skoda maakt gebruik van de expertise van Volkswagen wat weer meeweegt als het gaat om de beoordeling op kwaliteit.

Voor een leuke stationwagen moet je zijn bij de Octavia. Gaat de voorkeur meer uit naar een hatchback auto leasen? De Fabia is een goede keuze. Ligt de nadruk meer op een stadsautootje, met de Citigo ben je goed voorzien.

Ben je nieuwsgierig naar de andere Skoda auto's? Bekijk dan onze pagina over Skoda auto leasen voor een totaal overzicht.

Overige modellen

Van de volgende merken hebben we nog geen reviews beschikbaar. Deze zullen er komende weken wel komen.

Overige auto merken

Hoe werkt Auto leasen verder?

Ongeacht voor welke vorm van auto leasen je kiest, je zult altijd met een aantal onderdelen te maken krijgen die de basis voor het contract vormen. Om je een voorproefje te geven en je iets beter voor te bereiden op een eventueel gesprek, lichten wij de termen inzake auto leasen kort toe.

Kilometers

Wanneer je een contract inzake auto leasen afsluit, dien je aan te geven hoeveel kilometers je met de auto per jaar wenst af te leggen. Dit is met name van belang wanneer je kiest voor een leasevorm waarbij de auto niet jouw eigendom wordt. Je kunt hier denken aan private of operational auto leasen.

Het aantal kilometers dat je opgeeft inzake het auto leasen heeft weer invloed op het maandbedrag. Daarnaast, is er aan het eind van het jaar sprake van meer kilometers, dan kunnen sommige leasemaatschappijen je een extra rekening sturen. Overweeg daarom altijd goed hoeveel kilometers je denkt te gaan maken wat betreft het auto leasen. Zo voorkom je verassingen.

Aantal maanden

Een contract voor auto leasen sluit je af voor een bepaalde periode. Hierbij dien je rekening te houden dat hoe korter de duur is, des te meer je per maand zal betalen.

Bij het auto leasen lopen contracten vaak vanaf 1- tot 48 maanden. Uiteraard zijn er meerdere mogelijkheden, maar daar kunnen de leasingaanbieders je meer over vertellen. Wil je een auto leasen uit een hogere prijsklasse, kiezen voor een contract van langere duur kan ervoor zorgen dat de auto binnen je budget valt.

Wat gebeurt er na de lease?

gele jeep

Is het zover dat de leaseperiode voorbij is, je hebt dan een aantal opties om verder te gaan. Het meest simpele is, dat je stopt met het auto leasen en de auto teruggeeft aan de leasemaatschappij.

Ben je echter tevreden over de auto, je hebt dan altijd de mogelijkheid om de auto tegen een bepaalde prijs over te nemen. De prijs zal afhankelijk zijn van een aantal factoren en de leasemaatschappij kan je hierover gerichter informeren. Bij auto leasen kun je ook altijd zelf vragen naar de overnameprijs.

Wil je de auto niet overnemen, maar je wilt wel verder gaan met auto leasen? Je kunt dan gewoon een ander contract afsluiten en kiezen voor een andere auto. Uiteraard nadat de huidige auto is ingeleverd.

Besluit je voor het laatste te gaan, dan gaat dat in het algemeen als volgt te werk. Enige tijd voor afloop van het contract inzake het auto leasen, zal de leasemaatschappij je inlichten omtrent het einde van het contract en je een aanbieding doen. Daarna heb je dus de keuze om te kiezen voor een andere auto die je geheel naar eigen smaak kunt samenstellen.

Bij het auto leasen volgt er altijd een controle wanneer je de wagen inlevert. De controle heeft betrekking op aanwezigheid van schade. Of alle sleutels en boeken aanwezig zijn en eventuele extra accessoires. Ook dient de auto schoon te zijn.

Keurmerk voor leasebedrijven

Voor private auto leasen bestaat er een keurmerk. Dit staat ook wel bekend als Keurmerk Private Lease. In principe is het een idee geweest van belangenbehartigers voor consumenten en diverse partijen uit de autobranche. Om het keurmerk binnen te slepen dient de leasingaanbieder aan een aantal criteria te voldoen. Bij het private auto leasen gaat het om:


 • Transparantie
 • Redelijke voorwaarden
 • Bedenktijd
 • Inkomensbescherming
 • Verwerking van klachten

De reden dat er een keurmerk in het leven geroepen is, is vanwege de grote vertegenwoordiging van private lease aanbieders. Nu is dat niet zo erg, alleen zitten er soms partijen tussen die niet altijd even betrouwbaar zijn als het om auto leasen gaat. Wil je een eerlijk leasecontract afsluiten, kiezen voor een partij met een keurmerk is een veilige optie.

Inkomen voor auto leasen

aan de telefoon in de auto

Op het moment dat je bij een leasemaatschappij aanklopt voor auto leasen, zal er altijd eerst gekeken worden naar het inkomen. Het inkomen vormt de basis voor de verdere onderhandelingen.

Er wordt gekeken naar de hoogte van het inkomen en de lasten die je draagt. Op basis daarvan wordt er een rekensom gemaakt waaruit moet blijken dat je in je levensonderhoud moet kunnen voorzien. Daaronder moet je bijvoorbeeld verstaan eten en drinken en lasten betreffende het woongedeelte.

Indien er daarna voldoende budget overblijft, dan kan er serieus worden gekeken naar het auto leasen. Voor jezelf kun je ook alvast uitrekenen of je voldoende geld overhoudt alvorens je aanklopt bij een leasemaatschappij. Langsgaan terwijl je bij voorbaat weet dat je krap bij kas zit, is zonde van de tijd.

Private Lease

Private zegt het al, deze vorm van auto leasen is speciaal voor de particulier. Als ondernemer heb je met private lease niets te maken. Specifiek over de ondernemer praten we straks. Nu eerst de privépersoon.

Wanneer je gebruikmaakt van private lease rij je in een auto tegen slechts een bepaald maandbedrag. Belangrijk is te weten dat jij niet de eigenaar van de auto bent. De eigenaar is de leasemaatschappij bij wie je het private lease contract hebt afgesloten. Nu zal het vaak om een nieuwe auto gaan, maar ook auto leasen op basis van een occasion behoort tot de mogelijkheden.

Het mooie aan private lease is, is dat het grootste deel van de kosten voor rekening van de leasingaanbieder is. Jij als particulier draait alleen op voor de brandstofkosten, parkeergeld, schoonhouden van de auto en eventuele verkeerboetes. De kosten waar jij niet voor verantwoordelijk bent bij deze vorm van auto leasen zijn onder andere de volgende:

 • Reparaties – is er wat met de auto aan de hand en deze moet naar de garage, de rekening is niet voor jou. Niet alleen motorisch gezien maar ook algemene reparties zoals schade aan de ruit of een lekke band vallen eronder.
 • Onderhoud – moet de private lease auto een onderhoudsbeurt ondergaan, jij ontvangt geen factuur.
 • Verzekering – het gaat dan om alle kosten die met de verzekeringen inzake het auto leasen te maken hebben. Wel kan het aantal schadevrije jaren dat je in bezit hebt, invloed hebben op de hoogte van het maandbedrag.
 • Belastingen – hier gaat het specifiek om de wegenbelasting.
 • Kosten aankoop – bij de aanschaf van een nieuwe auto krijg je ook te maken met afleveringskosten en verwijderingsbijdragen. Al deze kosten zijn bij het private auto leasen voor rekening van de leaseaanbieder.
 • Wegenwacht – ook hier hoef jij je niet druk om te maken.

Overige aspecten private auto leasen

Naast de aangegeven voordelen bij deze vorm van auto leasen, heb je bijvoorbeeld ook niet te maken met het in één keer uitgeven van een groot bedrag of dat je een lening moet gaan afsluiten. Nog een voordeel is, dat je als particulier hier niet met de bijtelling te maken krijgt. Je rijdt namelijk in privé en zakelijk is er dus niets aan de hand.

glimlach

Natuurlijk dien je ook alert te zijn bij deze vorm van auto leasen. Er zijn namelijk een aantal zaken waar je je goed bewust van dient te zijn. Wanneer je een contract afsluit, dan doe je dit voor een bepaalde periode waarbij je een x-aantal kilometers mag rijden.

Let erop dat de periode waarvoor je het contract afsluit ook past bij je levenssituatie. Mocht het voorkomen dat je vroegtijdig van het contract af moet, je krijgt dan met extra kosten te maken. Ook wat betreft aantal kilometers moet je letten bij deze vorm van auto leasen. Maak een goede schatting vooraf over het aantal kilometers dat je op jaarbasis denk te gaan rijden. Is er sprake van meer gereden kilometers, een extra rekening kan het gevolg zijn.

Bij private auto leasen betaal je maandelijks een bedrag. Na einde looptijd dien je de wagen in te leveren. In principe heb je dus niets opgebouwd. En dan in die zin dat je er een auto op nahoudt met een bepaalde restwaarde.

Je dient je er ook bewust van te zijn dat elke leasemaatschappijen er een eigen handelswijze op nahoudt. Zo kan er verschillend omgegaan worden met de verrekening van kilometers, afbreken van het contract of opbouw van de no-claim. Vooraf goed shoppen voordat je een definitieve keuze inzake private auto leasen maakt, is dan ook altijd zeer aangeraden.

Operational Lease

Een vorm van auto leasen waar je als particulier niet voor in aanmerking komt is operational lease. Deze vorm van auto leasen is weggelegd voor bedrijven en met het grote verschil dat de leasemaatschappij de eigenaar van de auto blijft.

Dit zie je ook terug in de boekhouding. Op de balans van een bedrijf die kiest voor operational auto leasen zie je de auto niet voorkomen. Op basis daarvan kun je ook geen gebruikmaken van bepaalde fiscale faciliteiten. Het gaat dan specifiek om de investeringsaftrek.

Meisje in geel shirt

Wel is het voordeel dat je als ondernemer met een aantal zaken te maken krijgt waar jij niet voor opdraait bij deze vorm van auto leasen. Gaat het om kosten die te maken hebben met onderhoud of reparatie, dan ben jij daarvoor niet verantwoordelijk. Hetzelfde geldt als het gaat om verzekeringen en het betalen van de wegenbelasting.

Wanneer het contract afloopt bij deze vorm van auto leasen dien je de wagen in te leveren en een restwaarde is dus niet opgebouwd. Omdat bij operational auto leasen de lasten voor rekening van de leaseaanbieder komen, zie je het gevolg daarvan terug in het maandbedrag. Deze kan gemiddeld namelijk hoger uitvallen als je dat vergelijkt met andere leasevormen.

Je dient je er ook van bewust te zijn dat bij deze vorm van auto leasen bepaalde kosten standaard worden meegenomen bij het bepalen van het maandbedrag. Het risico dat je daarbij loopt is, dat je voor iets betaalt maar er geen gebruik van maakt. Denk maar aan onderhoud van de auto die niet valt binnen de periode dat jij het leasecontract hebt lopen.

Financial lease

Wil je als ondernemer of bedrijf een auto leasen waarbij jij het eigendom verkrijgt, kies dan voor financial lease. Echter geldt er wel een belangrijke voorwaarde.

zit op een auto

Ondanks dat je eigenaar van de auto bent, dien je deze wel als onderpand te geven aan de leasemaatschappij wanneer er sprak is van financial lease. Dit omdat je de auto voor een bepaald bedrag maandelijks moet afbetalen. Kom je je verplichtingen niet na, dan heeft de leasepartner waarmee je zakendoet altijd nog een bepaalde zekerheid om het geld terug te krijgen.

Groot voordeel van financial auto leasen of financial lease is, dat jij als ondernemer een investering doet in iets wat van jou is. Na het einde van het contract lever je de auto dus niet in. Ook vragen sommige maatschappijen niet naar jaarcijfers, wat weer kan schelen als je pas begonnen bent. Bij deze vorm van auto leasen kun je ook invloed uitoefenen op de duur van het contract.

Maar dat is niet alles wat er aan voordeel te behalen is met financial auto leasen of financial lease. Omdat je in principe een aankoop doet, zal je ook btw moeten betalen. Vanwege het feit dat je ondernemer bent, kun je deze btw terugvragen. Ook geniet je bepaalde fiscale voordelen, zoals de investeringsaftrek.

hangend uit het raam

Vanwege het feit dat de auto op de balans komt te staan, maak je ook gebruik van de afschrijving tegen een bepaald percentage. Daarnaast ben je niet gebonden aan bepaalde regels omtrent het gebruik van de auto. In die zin, jij bepaalt zelf hoeveel kilometers je met de auto aflegt en of je het ook in privé gebruikt.

Nog een vrijheid is, dat je de auto zodanig kunt laten uitvoeren waardoor deze precies past bij de werkzaamheden die je uitoefent. Wat ook handig is, is dat de mogelijkheid aanwezig is om meer af te lossen zonder dat er een boete tegenover staat. Wil je het iets goedkoper doen, soms is financial auto leasen of financial lease ook mogelijk inzake een occasion auto.

Occasion lease

voor een blauwe jeep

Zit je wat krap bij beurs maar je wilt toch een auto leasen, kijk of er mogelijkheden bestaan om een occasion te leasen. Een leasemaatschappij kan vaak aangeven of er ook occasions voorkomen binnen hun leaseprogramma.

Het grote voordeel van occasion auto leasen is, dat de prijs vergeleken met een normale lease stukken gunstiger kan uitvallen. Bij deze vorm van lease gaat het om auto’s die eens als nieuw zijn geleased en na de leaseperiode zijn ingeleverd. Vervolgens worden deze auto’s weer aangeboden als leaseobject met het verschil dat ze dus gebruikt zijn.

Echter, omdat er sprake is van een gebruikt model, zie je dat ook weer terug in de prijs. Maar ook hier dien je weer alert zijn. De prijs kan er in eerste instantie gunstig uitzien, maar je dient er ook rekening mee te houden dat de auto al enige tijd meegaat, dus zal er ook meer onderhoud nodig zijn. Om dit te compenseren kan het dus zo zijn dat de leaseprijs uiteindelijk toch hoger kom te liggen. De leasemaatschappij vertelt je graag meer hierover.

inde auto

Wat ook nog een nadeel kan zijn is, dat je een auto krijgt zonder dat je invloed hebt op het bepalen van de opties. Je moet de auto nemen zoals die is. Dit kan echter ook weer een voordeel zijn. Wachten op de auto, in die zin dat deze geconfigureerd moet worden of nog in productie zit, dat heb je hier niet.

De auto is zoals die is, dus is het een kwestie van contract tekenen, sleutels in ontvangst nemen en wegrijden. Eigenlijk is het simpel, je krijgt wat je wordt voorgeschoven.

Omdat er hier ook sprake is van een “ouder” model, kan dit weer van invloed zijn op de bijtelling als dat van toepassing is. Mocht het zo zijn dat bijvoorbeeld de cataloguswaarde net iets lager ligt dan het meest recente model, dan zie je het voordeel al. Uiteraard is occasion auto leasen niet alleen weggelegd voor de zakelijke rijder. Ook als particulier kun je ervan profiteren.

Shortlease

Wil je niet al te lang gebonden zijn aan een leasecontract, shortlease is het antwoord. Bij deze vorm van auto leasen wordt een auto voor een kortere periode als leaseobject aangeboden. Zo kan de duur van het contract dus gunstiger uitvallen.

hoofd uit het raam

Het voordeel daarvan is, dat vanwege de kortere periode je nog sneller van auto kunt wisselen. Denk maar aan de situatie dat je werknemers in dienst hebt die geen vast contract hebben. Moeten ze toch over een auto beschikken, een occasion lease is de perfecte oplossing.

Een nadeel van deze vorm van auto leasen kan de prijs zijn. Omdat het contract niet van lange duur is, zie je dit ook terug in de prijs. Deze vorm van auto leasen kun je eigenlijk het beste vergelijken met operational lease. Ook hier word je geen eigenaar van de auto en ook hier kun je niet genieten van fiscale voordelen zoals de investeringsaftrek en btw-teruggave. Daarnaast draai jij alleen op voor de brandstofkosten en eventuele verkeersboetes.

Zaken als verzekeringen, belastingen, onderhoud, reparatie en pechhulp, die komen allemaal voor rekening van de leasemaatschappij. Zoals eerder aangeven, groot voordeel is de duur. Er zijn mogelijkheden om al vanaf één maand te leasen. Mocht je ook gekeken hebben naar huur en de prijs was niet zo aantrekkelijk, wellicht dat shortlease de oplossing kan vormen.

Ook voor de startende ondernemer kan shortlease een uitkomst bieden. Ben je namelijk nog niet zo zeker van een gezonde omzet, kiezen voor normaal auto leasen is niet zo een goed idee. Je zit namelijk langer vast aan het contract en mocht er iets misgaan, dan ben je helemaal de sigaar. Shortlease is dan een veilige optie.

Maar ook, heb je een project draaien voor maar een bepaalde tijd en er dient daarvoor een auto ingezet te worden, ook dan is deze vorm auto leasen een perfecte uitkomst. Wil je echter wel wat risico lopen en trekt een lagere prijs je toch meer aan, ga dan voor één van de vormen van gewoon auto leasen.

>

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten