Kosten Leaseauto - Wat Kost Het voor de Werknemer en Werkgever?
Voor niks gaat de zon op. Helaas is dit niet zo bij je auto. Auto's hebben best een prijskaartje.
Ook leasen kost geld. De kosten van een leaseauto nemen we hier door.
Kosten van een leaseauto
Het kopen van een auto is goedkoper dan leasen. Leasen brengt toch veel voordelen met zich mee.
Het aanschafbedrag hoeft niet in 1 keer betaalt te worden. Voordat men besluit te gaan leasen is er bekend wat de leasekosten zijn. Shortlease is de laatste tijd ook erg in opkomst.
Hierbij kan men al een auto leasen vanaf 1 maand. Let er wel op dat de leasekosten dan een stuk hoger zijn! Hoe langer het contract, hoe lager de maandelijkse kosten.
Dit geldt overigens niet voor alle contracten! Let altijd goed op wat er in de voorwaarden staat. De kosten zijn van groot belang voor iedereen! Niet iedereen kan daarom een lease auto op naam zetten.
Standaard vind er een kredietcheck plaats. Mensen met hardnekkige schulden kunnen zo moeilijker aan een lease auto komen. De lease maatschappij wilt er natuurlijk zeker van zijn dat ze het bedrag kunnen vorderen.
Natuurlijk letten ze goed op dat er genoeg draagkracht is om de kosten te kunnen betalen.
Kosten voor de werkgever (het bedrijf)
Hoeveel een lease auto kost is afhankelijk van een aantal factoren. Type auto, brandstofkosten en de kosten van het eigen risico bij schade.
De leaseprijs zal berekend worden aan de hand van deze factoren. De leasekosten moeten altijd opgenomen zijn in het contract.
Hierin staan ook de kosten van de verzekering, onderhoud, financiering, reparatiekosten en de wegenbelasting.
Het type lease auto speelt de belangrijkste factor. Leasen kan vanaf een paar honderd euro per maand tot duizenden euro's.
Let er op dat het bedrag niet te hoog is. Niemand zit te wachten op problemen met de terugbetaling. De kosten moeten zonder twijfel betaalbaar zijn. Gelukkig kunnen de kosten vooraf goed worden ingeschat.
Kosten voor de werknemer
Zodra men een auto gaat rijden tijdens privé gelegenheden is er sprake van fiscale bijtelling. De Belastingdienst ziet de auto als salaris en daar moet belasting voor worden betaalt.
Het type auto, leeftijd van auto en waarde spelen ook een belangrijke rol hierin. De bijtelling kan men eenvoudig zelf berekenen. Indien de auto niet privé gebruikt wordt kan men de Belastingdienst om vrijstelling vragen.
Hiervoor moet men een verklaring voor zakelijk gebruik aanvragen bij deze instantie. Per jaar mag men nog maximaal 500 kilometer privé rijden. Let er op dat het verplicht is om de kilometerregistratie te onderhouden.
Wat zijn de kosten bij private lease
Een auto kan zoals iedereen weet; veel geld kosten! Het voordeel van private of privé lease is dat men een vast bedrag betaalt per maand.
Zodra de looptijd is verstreken gaat de auto terug. Hoeveel een auto kost is afhankelijk van veel verschillende factoren. Het type auto is het belangrijkst.
Vooraf staat altijd vast wat de auto per maand gaat kosten. Dit is natuurlijk wel zo prettig om te weten wanneer men een overeenkomst aangaat.
Een auto leasen begint al bij een paar honderd euro maar kan zelfs in de duizenden euro's lopen. De kosten zijn volledig afhankelijk van meerdere factoren.
Let dus goed op wat er in de voorwaarden staat vermeld. De kosten staan hier altijd duidelijk in vermeld.
Prijs voor Zelfstandige (ZZP'ers)
Zelfstandig ondernemer hebben de mogelijkheid om de auto op naam van de zaak te zetten of als privébezit te gebruiken.
Bij beiden opties zijn er enkele voordelen en nadelen te benoemen. De cataloguswaarde en gereden kilometers zijn belangrijk bij het bepalen van de lease prijs.
Het kopen van een auto is fiscaal een stuk aantrekkelijker voor zelfstandig ondernemers. Ondernemers die veel kilometers maken zijn vaak het best uit met een lease auto.
Een auto is voor veel ondernemers heel erg belangrijk. Ze willen zich gemakkelijk kunnen verplaatsen, bijvoorbeeld naar klanten. Voor sommige ondernemers is het ook belangrijk om een mooie auto te rijden.
Een goede indruk achterlaten bij klanten is natuurlijk altijd mooi meegenomen. Bereken altijd de kosten vooraf!