Skoda Octavia Private Lease / Nieuw Combi Hatchback 2020

Skoda Octavia Private Lease Combi / Nieuw Hatchback 2020

skoda octavia blauw op straat

De vernieuwde Skoda Octavia is in 1996 op de markt gebracht en heeft een flinke stijging in de productie veroorzaakt.

Het is niet moeilijk te raden waarom. De Octavia is een middenklasse Hatchback en wordt veelal geleaset voor zakelijk én particulier gebruik.

Voor een bedrag vanaf €404,- per maand voor de private lease rijd je in een Octavia.

Auto Score

skoda octavia blauw op straat
skoda octavia blauw voor
skoda octavia blauw zijkant
skoda-octavia-blauw achter
skoda-octavia-blauw voor

De vernieuwde Skoda Octavia is in 1996 op de markt gebracht en heeft een flinke stijging in de productie veroorzaakt.

Het is niet moeilijk te raden waarom. De Octavia is een middenklasse Hatchback en wordt veelal geleaset voor zakelijk én particulier gebruik.

Voor een bedrag vanaf €404,- per maand voor de private lease rijd je in een Octavia.

Auto Score

Dealer

Uitvoering

Kenmerken(i)

Duur

Km

Prijs

Deals

logo_leasem

Private Lease

- SCe 70 Stop & Start Collection

- Airco + Bluetooth

60 mnd

10.000

v.a. €488

  • HOE WERKT HET
  • AANTAL KILOMETERS
  • Verzekeringen
  • Aantal Jaren
  • Onderhoud & Wegenbelasting

Hoe werkt auto leasen

Het kan goed dat je nieuw bent bij het leasen van een auto. Je bent niet de enige. Auto leasen is steeds populairder in Nederland. In dit onderdeel leggen we basis dingen uit die jij moet weten over zaken als

- Hoe zit het met het aantal kilometers rijden?

- Hoe werken de verzekeringen?

- Hoeveel jaar moet je nu een auto leasen?

- Wie regelt het onderhoud en de wegenbelasting?

Skoda Octavia Private Lease

skoda octavia zwart

In 1996 kwam de nieuwere versie van de Skoda Octavia op de markt. Tussen 1996 en 2011 is de productie van de Skoda verdubbeld!

De Octavia is een gewilde auto voor de private lease uit de middenklasse, oftewel het C-segment. Dit model is de bestseller van de Skoda en je hoeft je niet af te vragen waarom.

Bij de lease van deze auto krijg je ruimte, technische innovaties, design en een bewezen aandrijftechnologie. Mede hierdoor is de Octavia een populaire keuze voor de zakelijke en particuliere lease.

De auto heeft een gemiddelde CO2-emissie van 107 g/km en een gemiddeld brandstofverbruik van 4,8 L/100 km.

De private lease van de Octavia verzekert je van een kofferbakinhoud van maar liefst 590 liter. Is dat niet genoeg? Met de neerklapbare achterbank kun je een kofferbakinhoud van 1580 liter verwezenlijken.

Je hebt bij de private lease van de Octavia de keuze tussen benzine- en dieselmotoren, waarbij je een vermogen van 115 pk of van 150 pk kunt aantreffen. Daarbij kun je gaan voor een automaat en 5, 6 of 7 versnellingen!

Met de DSG-automaat wissel je efficiënt van versnelling, de motor die hier vaak bij gebruikt wordt, is de 1.6 TDI-motor en is geldig op alle uitvoeringen:

  1. Active, voor de private lease een prijs van €406,- per maand.
  2. Ambition, de Ambition Business heb je bij de lease voor een prijs van €441,- per maand.
  3. Style, de Style Business kost €476,- per maand voor de private lease.

Dit zijn de belangrijkste uitvoeringen. De uitvoeringen zijn oplopend en elke uitvoering heeft iets meer, denk aan veiligheidssystemen en technieken, ten opzichte van de vorige uitvoering. Dit verklaart ook de stijging in de prijs.

Een model die op de Skoda Octavia lijkt, is de Skoda Octavia Combi. De Combi wordt ook wel de Skoda Octavia Station genoemd.

Skoda Octavia Combi

skoda octavia rood

De prijs voor de private lease van de Skoda Octavia Combi is €427,- per maand. Deze Station is vergeleken met de Octavia Hatchback langgerekter. Ook dit model is geschikt voor werk én gezin.

De Combi heeft dezelfde uitvoeringen als de Hatchback, maar hierbij heb je een extra uitvoering: de Station Clever edition.

De Station is een 5-deurs en heeft vijf zitplaatsen, net zoals bij de Octavia Hatchback. De CO2-emissie is bij de Combi echter net iets hoger dan bij de Hatchback, namelijk 109 g/km en het gemiddelde benzineverbruik is hetzelfde. Ondanks de verhoogde CO2-uitstoot heeft dit model een A-label.

De kofferbakinhoud is bij de Station nog groter dan bij de Hatchback. Dit is namelijk 610 liter en kan met de neerklapbare achterbank vergroot worden tot 1740 liter!

Wat maakt een Skoda Octavia leasen zo goed

skoda octavia blauw voor

De lease van de Skoda Octavia is het grootste deel zeer comfortabel. Dat is bij name het geval bij hoge snelheden. Het is een gemakkelijke langeafstandskruiser. Een goede auto voor op de snelweg, dus!

Ook is de besturing van de Octavia fijn, netjes en opgeruimd. De besturing is licht genoeg om stadsmanoeuvres en parkeren gemakkelijk te maken.

Bij de private lease van de Octavia heb je vele extra’s die in eerste instantie niet nodig lijken, maar uiteindelijk toch handig blijkt te zijn. Zo zit de ijskrabber in de tankklep opgeborgen, zodat je hem nooit meer kwijt hoeft te raken. Er zijn genoeg opbergvakken in de auto, zoals een parapluvak die je uit de stoel kan schuiven.

Wat zijn de nadelen aan een Skoda Octavia leasen

De Octavia wriemelt echter over golvende oppervlakken in de stad en een hard gat kan een opvallende bons door het interieur stoten. Over het algemeen heb je bij de private lease nooit echt last van grote ongemakken.

Mogelijke alternatieven in dezelfde klasse

skoda octavia blauw zijkant

Twee mogelijke alternatieven uit dezelfde klasse zijn de Ford Focus en de Volkswagen Golf.

De Ford Focus is een fantastische auto, ongeacht welke versie je koopt. De eenvoudigere setup biedt een gecomponeerde en vloeiende rit. Het maakt niet uit of je door de stad rijdt of door het landschap, deze auto is een fijne auto voor de private lease.

De Volkswagen Golf rijdt comfortabeler dan veel andere gezinsauto’s en is merkbaar soepeler. De vering is soepel genoeg om het meeste uit de grote hobbels en kuilen te halen. Daardoor merk je de oneffenheden in de wegen nauwelijks op.

Deze beide auto’s worden geleaset voor zowel zakelijk als particulier gebruik.

Skoda Octavia huren

Skoda-Octavia zwart

Heb je nog geen ervaring in het lease van een auto? Heb je weleens een auto gehuurd maar weet je het verschil tussen huren en leasen niet? Wij leggen het je uit.

Het huren van een auto is wanneer dit voor een periode van enkele dagen tot enkele maanden is. Deze periode is dus niet erg lang. We praten over de lease van een auto wanneer je de auto huurt voor een periode van langer dan zes maanden.

Een voordeel van de private lease is dat je elke maan een vast bedrag betaald, zonder dat je opeens voor onverwachte kosten komt te staan.

De onderhoudskosten vallen namelijk onder dit maandbedrag. De enige kosten die je wel zelf moet betalen zijn de benzinekosten en de kosten van mogelijke boetes.

Een andere vorm van leasen is de financial lease. Bij financial lease koop je een auto in principe op afbetaling. Hierbij wordt de auto jouw eigendom.

De Skoda Octavia is een goede lease, omdat hij alles te bieden heeft wat je wil tijdens het rijden in deze auto. Ruim, genoeg opbergvakken, handige veiligheidssystemen en technieken, verschillende uitvoeringen en nog zo veel meer.

Toch discussiëren sommigen over het feit dat de prijs/kwaliteitverhouding niet helemaal goed is. De auto zou niet zo speciaal zijn en niet zoveel speciale aanpassingen hebben om de prijs zo op te schalen.

Ook achterin is genoeg beenruimte en volwassenen zullen ervaren dat het niet krap is achterin. Deze Octavia presteert uitzonderlijk goed bij grote snelheden.

Nu weet je genoeg over deze auto leasen. Tijd om offertes aan te vragen. Klik op de knop om naar het overzicht van aanbieders te gaan.

>