Tesla Lease - Nieuwe Tesla Auto Prive of Zakelijk Leasen 2020

Tesla Lease Auto - De Auto Van De Toekomst?

Tesla is ondertussen een legendaries merk. Binnen ontzettend korte tijd hebben ze het voor elkaar gekregen om een zeer grote naam op te bouwen. Een super goedkope auto ga je niet vinden bij dit merk maar kwaliteit wel. Sinds kort heeft Tesla de Model 3 die een stuk goedkoper is. Zeer aantrekkelijke auto maar erg lastig om aan te komen.  Heb je een goed budget dan is de Model S of Model X een super auto om te leasen.

Vergeleken met andere automerken is Tesla Inc. een jong bedrijf. Het bedrijf is in 2003 opgericht, echter niet door Elon Musk zoals men vaak in het algemeen denkt. Het waren Martin Eberhard en Marc Tarpenning die het bedrijf begonnen met het idee om een sportieve elektrische auto te bouwen.

De naam voor het bedrijf is geïnspireerd door de uitvinder Nikola Tesla. Hij hield zich bezig met uitvindingen op het gebied van elektrotechniek en staat met name bekend om het ontwikkelen van de wisselstroomtechniek.

We gaan nu door de top 3 leasemodellen van Tesla lopen. Dit is ook makkelijk aangezien Tesla momenteel maar 3 modellen heeft.

Top Leasemodellen van Tesla

Witte tesla S

Model S

Grijze uitvoering

Model X

Rode uitvoering

Model 3

Versie

Model S 60

Model X 60D

Niet bekend

Nieuwprijs Rijklaar

€ 80.200

€ 87.800

Niet bekend

Vermogen

320 pk

328 pk

Niet bekend

Acceleratie 0-100 km / u

5,5 seconden

6,2 seconden

Niet bekend

Actieradius accu

400 km

355 km

Niet bekend

Laadruimte inhoud

745 - 1645 liter

n.b. - 2180 liter

Niet bekend

Features die alle modellen hebben.

ABS, Remkrachtverdeling, Remassistent, dodehoekassistent, stabiliteitsregeling, tractiecontrole, groot aantal airbags, keyless, centrale deurvergrendeling, cruise control, airco, veel sensoren, achteruitrijcamera, sportstoelen, uitgebreide interface

Niet bekend

Auto Score

Lease prijs

€ 979

€ 1129

€ niet bekend

Bekijken

MEER INFO

MEER INFO

MEER INFO

Model S

Model S foto

Wil je in een sedan rijden van Tesla, dan dien je te gaan voor de Model S. De auto is volledig elektrisch en is leverbaar in een aantal uitvoeringen. 

Dient het te gaan om een basismodel, kijk dan naar de Model S75D. Deze Tesla kan met een volledig opgeladen batterij ongeveer 350 km afleggen. 

Is afstand een belangrijke factor, kies dan de tesla Model S100D. Deze uitvoering heeft een actieradius van ongeveer 450 km.

Moet het gaan om een extra sportieve uitvoering, daarvoor dien je te kijken naar de Model S P100D.

Opladen van een Tesla kan op een aantal manieren. Je kunt gebruikmaken van een publiek laadstation. Thuisladen is ook mogelijk, daarvoor heb je de Tesla Wall Connector nodig.

Wil je dat je Tesla echt snel wordt opgeladen, daarvoor is er speciaal voor de Tesla rijder de Supercharger beschikbaar. Dit is een oplaadnetwerk van Tesla en daarmee laad je de auto binnen ongeveer 30 minuten op.

De Model S is verder voorzien van een keyless entry, dat wil zeggen dat er geen sleutel aan te pas komt om de auto te betreden.

Wat ook zeer interessant is, is dat de auto beschikt over een autopilot functie. Middels deze techniek is de Tesla in staat om zelf het stuur over te nemen.

Benieuwd naar deze auto en de beste leasedeals van dit moment? Bekijk dan onze pagina over deze auto.

Model X

Grijze uitvoering

Wil je voor iets imposanter gaan en is ruimte daarbij ook zeer belangrijk, Tesla heeft daarvoor de Model X in het programma om te leasen. 

De auto kan ruimte bieden aan zeven personen en dient de caravan mee te gaan, ook dat is absoluut geen probleem.

Opvallend aan deze Tesla zijn de Falcon Wing deuren. Deze deuren openen in een opwaartse richting.

De Model X is naast een 7-zits ook leverbaar in uitvoeringen met 5- of 6-zitplaatsen. De achterste stoelen zijn opklapbaar waardoor indien nodig, je over nog meer ruimte beschikt.

Standaard is de Tesla X vierwielaangedreven, dit zorgt voor een nog betere grip en stabiliteit. Autopilot is ook aanwezig. Daarnaast is het wat betreft veiligheid ook zeer goed gesteld met de Model X.

De auto is voorzien van 8 camera’s en 12 sensoren die alles om de auto heen waarnemen zodat er tijdig gereageerd kan worden.

Benieuwd naar deze auto en de beste leasedeals van dit moment? Bekijk dan onze pagina over deze auto.

Model 3

Rode uitvoering

Hoeft het allemaal niet zo groot te zijn, maar wil je toch gebruikmaken van de Tesla techniek, kies dan voor het leasen van een Tesla Model 3

Dit model van Tesla is iets compacter uitgevoerd maar biedt nog steeds ruimte aan vijf personen. Daarbij is de prijs zeer gunstig, wat weer meespeelt bij het bepalen van het maandbedrag.

Wanneer je dit model wilt leasen, krijg je waarschijnlijk met een wachttijd te maken. De lease maatschappij kan je meer daarover vertellen.

De Model 3 dien je te beschouwen als het kleinere broertje van de Model S. De auto is voorzien van een iets kleiner scherm, maar dat neemt niet weg dat er minder functies aanwezig zijn. Zo krijg je beschikking over navigatie en internettoegang.

Maar dat is niet alles, er zijn USB-poorten aanwezig, de stoelen zijn te verwarmen, de stuurkolom is te verstellen en er zijn LED-mistlampen aanwezig.

Ook de Model 3 is voorzien van de autopilot functie en daarnaast is het ook goed gesteld met de veiligheid. Een flink aantal airbags, stabiliteits- en tractiecontrole en automatisch noodstop zijn allemaal standaard.

Benieuwd naar deze auto en de beste leasedeals van dit moment? Bekijk dan onze pagina over deze auto.

Tesla Private lease

Tesla logo

Voor de aanschaf van een Tesla dien je flink wat neer te tellen en met name als het gaat om de Model S of X. Toch zijn er mogelijkheden om op betaalbare wijze te rijden in een Tesla. We hebben het dan over lease.

De mogelijkheid bestaat namelijk om tegen een maandelijks bedrag in een gloednieuwe Tesla te rijden. Daarvoor hoef je helemaal geen lening af te sluiten of een andere vorm van een koopovereenkomst.

Door te kiezen voor lease, vermijd je allerlei financiële constructies om in een Tesla te rijden. Een toetsing wat betreft inkomen als je particulier bent of bestudering van jaarcijfers ingeval er sprake is van een onderneming, is vaak het minimale. Heb je eenmaal goedkeuring, het enige waar je je bij lease zorgen om hoeft te maken is het maandelijkse bedrag.

Keuze Leasevorm

Lease komt in vele vormen voor en daarbij wordt er een onderscheidt gemaakt tussen zakelijk en particulier. Kies je voor een Tesla lease als particulier, je krijgt dan met private lease te maken. Om een beter beeld te krijgen van hoe deze vorm van lease in zijn werk gaat, gaan wij één en ander verder voor je uitwerken.

Lease is eigenlijk een vorm van huur. Je krijgt de beschikking over een gloednieuwe Tesla of indien je daar interesse in hebt, is occasion lease ook mogelijk. Omdat er in principe sprake is van huur, word je bij private lease nooit eigenaar van de wagen.

De auto lease je voor een bepaalde periode en na afloop lever je deze weer netjes in. Private lease is puur voor de particulier bedoeld. Ben je ondernemer of zzp, dan zijn er speciale vormen van lease in het leven geroepen.

Voordeel

Nu heeft private lease een zeer groot voordeel. Omdat je geen eigenaar bent van in dit geval de Tesla, draai je ook niet op voor de kosten die met het rijden van de auto te maken hebben. 

Zo kun je denken aan onderhoud en reparatie. Is er dus sprake van een mankement en de Tesla dient naar de dealer te gaan. Alle kosten die te maken hebben met het weer in orde maken van je lease auto zijn dan voor rekening van de leasingaanbieder. Hetzelfde geldt voor het onderhoud, ook daarvoor ben jij niet verantwoordelijk.

Maar dat is niet alles. Gaat het bijvoorbeeld om verzekeringen inzake de lease wagen, ook daarvoor draai jij niet op. Wegenbelasting is ook niet jouw zorg en een abonnement op pechhulp, dat wordt tevens voor je geregeld.

Nog een kostensoort waar je bij private lease van een Tesla niet mee te maken krijgt, zijn de kosten die te maken hebben met de aanschaf van de auto.

Kosten voor eigen rekening

Natuurlijk zijn er een aantal kosten aanwezig die jij wel uit eigen zak dient te betalen. Hoofdzakelijk gaat het om:

  • Brandstofkosten
  • Eventuele boetes
  • Parkeerkosten
  • check
    Schoonhouden van de auto

Je ziet dat de kosten zeer beperkt zijn en je dus ontzettend veel zaken als in je lease hebt zitten.

Bijtelling

Bij private lease hoef je je ook niet druk te maken om de bijtelling. De bijtelling is iets wat om de hoek komt kijken als je in de auto van de zaak rijdt en deze niet alleen zakelijk gebruikt, maar ook voor privédoeleinden.

Afhankelijk van type en uitvoering wordt er een percentage van de cataloguswaarde bij het inkomen opgeteld. Rij je in een private lease Tesla, dan hoef je je hierom helemaal niet druk om te maken.

Alertheid bij afsluiten contract

Wanneer je een gaat voor een Tesla private lease, dan zijn er ook een aantal zaken waar je van tevoren rekening mee dient te houden. Maak je een verkeerde inschatting, je kunt met nare gevolgen komen te zitten en dat dien je te vermijden.

Periode

Wanneer je een private lease contract afsluit, dien je aan te geven voor hoelang je in de Tesla wenst te rijden. De periode wat je aangeeft heeft namelijk invloed op de leaseprijs, het bedrag wat je maandelijks betaalt.

Kies je voor een lange periode, de leaseprijs wordt dan gunstig beïnvloed. Ga je voor een korte periode, de leaseprijs op maandbasis valt daardoor hoger uit.

Financiële situatie

Maar dat is niet het enige waar je op dient te letten. Omdat je voor een bepaalde periode een lease contract afsluit, dien je ook goed naar de toekomst te kijken. De leasemaatschappij doet ook een check, maar jij bent degene die het beste een oordeel over je eigen financiële situatie kunt geven.

Belangrijk is dus, dat je ook in de toekomst de maandelijkse lasten inzake een private lease Tesla kunt dragen. Denk goed na over allerlei scenario’s zodat je een bewuste keuze maakt. Het contract eerder afbreken gaat extra geld kosten.

Aantal kilometers en restwaarde

Voordat je het private lease contract afsluit, dien je ook aan te geven hoeveel kilometers je op jaarbasis gaat rijden. Denk ook hierover goed na.

Geef je bijvoorbeeld door dat je maar 10.000 km op jaarbasis gaat rijden, maar na afloop blijkt dit meer te zijn, de leasemaatschappij kan extra kosten in rekening brengen.

Een andere zaak waar je ook op de hoogte van dient te zijn is de restwaarde. Eigenlijk kies je bewust hiervoor, je bouwt namelijk niets op. In die zin, bij einde looptijd lever je de auto in. Je hebt dan niets meer in bezit dat een bepaalde restwaarde heeft waar je eventueel een voordeel mee kunt doen.

Private lease van een Tesla brengt vele voordelen met zich mee, ondanks het positieve dien je ook op de hoogte te zijn van de mindere zaken. Lees daarom het contract altijd goed door en stel de nodige vragen. Zo voorkom je verrassingen en kun je optimaal van je Tesla genieten.

Zakelijke Leasen

Wens je niet als particulier een Tesla te leasen, de andere optie is te kiezen voor een zakelijke lease. Bij deze vorm van lease zijn er een aantal mogelijkheden.

Je kunt ervoor kiezen eigenaar te worden van het leaseobject, in dit geval de Tesla. Maar je kunt ook voor de optie gaan dat je net als bij private lease alleen kiest voor gebruik.

Is het van belang dat jij eigenaar dient te zijn van de Tesla die je gaat leasen, kies dan voor financial lease. Bij deze vorm van lease krijg je de auto in eigendom. Wel dien je je ervan bewust te zijn dat de leaseaanbieder een zekerheid wenst.

Onderpand

Immers, je gaat in termijnen betalen en de verschaffer loop dus het risico dat je niet aan je verplichtingen kunt voldoen waardoor er geen betalingen worden ontvangen. Om dit veilig te stellen, de maandelijkse betalingen, dien je bij financial lease de Tesla in onderpand te geven.

Gaat het dus mis met de betalingen, de leasemaatschappij kan de auto dan in beslag nemen ondanks dat je eigenaar bent. 

Restwaarde

Kies je voor financial lease, dan is het voordeel daarvan dat je je geld in iets steekt wat van jou blijft. Je bouwt dus bijvoorbeeld wel een restwaarde op waarmee je na betaling van het laatste termijn voordeel hebt.

Administratieve voordelen

Ook komt de Tesla gewoon op de balans te staan, dus mag je afschrijven. Naast deze faciliteit geniet je bijvoorbeeld ook de investeringsaftrek. Ook de btw die je betaalt kun je terugvragen omdat je eenmaal zakelijk bezig bent.

Daarnaast heb je ook flink wat zeggenschap als het gaat om het samenstellen van de auto. Deze kan namelijk afgestemd worden op wat past bij de bedrijfsuitoefening.

Lage drempel

De drempel om in aanmerking te komen voor financial lease kan soms laag zijn. Sommige aanbieders nemen slechts genoegen met wat summiere jaarcijfers. Uiteraard dien je hier alert te zijn wat betreft kleine lettertjes.

Maar het grote voordeel hiervan is, indien je pas bent begonnen als ondernemer of zzp, is dit de oplossing. Met name als het van belang voor je is, dat je over een auto dient te beschikken die in het eigendom valt.

Operational lease

Wil je een Tesla als ondernemer leasen waarbij de lease vorm overeenkomsten vertoont met private lease, operational lease is het antwoord.

Ook in dit geval word je geen eigenaar van de auto en in de administratie van je bedrijf zie je dan ook niets terug. Geen balansnotering, geen afschrijving en ook geen investeringsaftrek.

Wel is het zo dat de kosten inzake de Tesla niet voor jouw rekening zijn. Onderhoud, reparatie, verzekeringen en pechhulp bijvoorbeeld, daar draait de lease maatschappij allemaal voor op. Wel is het zo, dat wanneer je deze lease vorm vergelijkt met andere zakelijke lease producten, het maandbedrag hoger kan uitvallen.

Dit vanwege het feit dat de leasingaanbieder verantwoordelijk is voor het probleemloos laten rijden van de Tesla. Daarnaast wordt er ook standaard rekening gehouden met bepaalde kosten om het maandbedrag te bepalen. Daarbij maakt het niet uit of je nu wel of niet gebruikmaakt van die faciliteiten.

ZZP lease

Alle besproken vormen van lease die voor de ondernemer geschikt zijn, daar kan in principe ook een zzp’er gebruik van maken. Dient de auto op de balans te staan of juist niet, de keuze ligt aan jou. De lease maatschappij kan je verder gericht van advies voorzien mocht je daar als zzp’er behoefte aan hebben.

Occasion

Het is ook altijd een mogelijkheid om te informeren of je een Tesla als occasion kunt leasen. Daarbij maakt het niet uit of je nu ondernemer of particulier bent. Het voordeel van een tweedehandse lease auto is, dat het maandbedrag lager kan uitvallen.

Wel is het zo dat je even op zoek dient te gaan naar een occasion Tesla lease. Vanwege het feit dat het relatief om jonge auto’s gaat, kan het aanbod wat schaars zijn. Informeer daarom altijd even bij de leasemaatschappij waar je zaken meedoet of er een dergelijk exemplaar beschikbaar is.

Wanneer je kiest voor een tweedehandse lease Tesla, dan gaat het om een auto die eens als nieuw exemplaar was geleased en na afloop weer is ingeleverd. Verkeert de auto in goede staat, dan is er reden genoeg om de Tesla weer in het lease programma op te nemen.

Het resultaat, jij kunt daar gebruik van maken tegen wellicht een gunstigere prijs. Wel is het zo dat je bij dit exemplaar niet de keuze hebt om de uitrusting te bepalen. Je dient genoegen te nemen met de opties zoals die aanwezig zijn.

Lagere bijtelling en onderhoudskosten

Wat ook een rol kan spelen als je zakelijk de Tesla gebruikt is, dat je te maken krijgt met een lagere bijtelling vanwege een oudere cataloguswaarde. De lease maatschappij vertelt je hier graag meer over.

Je moet je echter ook bewust zijn van het feit dat het om een gebruikte Tesla gaat en de leasemaatschappij dus met hogere onderhoudskosten te maken kan krijgen. De kans is dus groot dat het lease maandbedrag daardoor een opwaartse richting maakt. Uiteraard hoeft dat niet zo te zijn, maar het is goed te weten dat de lease aanbieder de prijs op deze wijze kan bepalen. Bekijk nu ons overzicht voor alle lease auto's

>

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten