Wat voor creditcards biedt ANWB aan?

Net zoals dat u verschillende keuzes heeft van maatschappijen voor uw pinpas, zijn er ook verschillende maatschappijen voor een creditcard. Ook voor de creditcard zijn er dus vele maatschappijen die kaart aanbieden. Eén van deze maatschappijen die een creditcard aanbieden, zijn de Bijenkorf en de ANWB. ANWB is een bedrijf dat zich richt op een klant die onderweg is of op vakantie is. Vaak denken mensen bij de ANWB alleen aan de wegenwacht, maar ANWB legt dus ook focus op de vakantie van hun klanten. Vandaar dat ook zij een creditcard aanbieden. Immers is een van de grootste voordelen aan de creditcard dat je er overal mee kan betalen, zo ook in het buitenland. 
Maar welke creditcards biedt de ANWB eigenlijk aan? En welke voorwaarden zijn er verbonden aan een creditcard lidmaatschap bij ANWB? 

Mastercard

Visa Card

Prepaid Card

Welke creditcards biedt ANWB aan?

De ANWB biedt drie verschillende soorten creditcards aan. Deze drie kaarten vallen elk onder de categorie van de Visa Cards. Onderstaande tabel geeft weer wat elke Visa Card inhoudt en wat de verschillen zijn.

Visa Gold Card
Bij veelvuldig gebruik is dit de beste keuze
Inclusief aflever garantie
​Contactloos betalen
Bestedingslimiet is 5000 euro
De aankoopverzekering is 365 dagen
Jaarbijdrage is 37,50 euro
Eerste jaar is slechts 18,75 euro
Gratis extra card voor partner
Eigen risico verzekerd bij autohuur

Visa Card
De voordeligste creditcard van ANWB
Inclusief aflever garantie
Contactloos betalen
Bestedingslimiet is 2500 euro
Aankoopverzekering is 180 dagen
Jaarbijdrage is 14,50 euro
Eerste jaar is gratis!

Visa Card jongeren t/m 24 jaar
Lage inkomensvereiste voor jongeren
Inclusief aflever garantie
Contactloos betalen
Bestedingslimiet is 500 euro
Aankoopverzekering is 180 dagen
Jaarbijdrage is 14,50 euro
Eerste jaar is gratis!

De ANWB heeft ook nog een extra actie wanneer u één van deze drie creditcards wil aanvragen. ANWB heeft namelijk een prijs beschikbaar gesteld die u als creditcard afsluiter kunt winnen! ANWB biedt namelijk een stedentrip ter waarde van maar liefst 500 euro aan, die u kunt winnen wanneer u een creditcard van ANWB afsluit! 
Als je naar bovenstaande tabel kijkt, zie je dat de Visa Card en de Visa Card voor jongeren helemaal niet van elkaar verschillen, behalve dat je bij de Visa Card 5 maal zoveel bestedingslimiet hebt als bij de Visa Card voor jongeren. Waarom zou je dan alsnog voor de jongeren kiezen? Dit is omdat je meestal tot je 24e nog minder verdient dan wanneer je wat ouder bent. Hierdoor wordt je tegen jezelf beschermd, zodat je niet meer uitgeeft dan je hebt! Hetzelfde geldt voor een andere kaart die ANWB aanbiedt, namelijk de Prepaid Card.

Lees hier meer over de creditcard voor studenten!

De ANWB Prepaid Card

Naast de Visa Cards, biedt ANWB nog een laatste kaart aan, namelijk de ANWB Prepaid Card. Zoals in het kopje hierboven is beschreven, is de Prepaid Card ook een kaart die ervoor zorgt dat je eigenlijk niet meer uit kan geven dan je hebt. Maar hoe werkt deze kaart dan eigenlijk?
Het principe van een Prepaid Card, wat het anders maakt dan een gewone creditcard, is dat je bij een Prepaid Card van te voren betaalt, in plaats van achteraf. Je kan het zien als saldo op een pas zetten. Je kan dus niet rood staan bij een Prepaid Card. 


De jaarlijkse bijdrage voor een ANWB Prepaid is 20 euro. Echter hanteert ANWB ook bij de Prepaid Card tarieven:

  • Koersopslag: 2%
  • Geldopname uit automaat: 2%
  • Storten: 0,95 euro per storting
  • Uitbetalen: 0,95 euro per uitbetaling

De Creditcard Die Bij Jou Wensen Past

Als je een creditcard gaat aanvragen moet je er een hebben die bij jou past. 
Dit zorgt ervoor dat je optimaal gebruik kan maken van de functies. 
Om onze bezoekers te helpen met hun keuze hebben we speciaal een zéér uitgebreide pagina erover gemaakt