Als student heb je vaak, wegens je drukke, onregelmatige schema, geen vast of al te hoog inkomen. Daardoor kan het, middels de BKR-toetsing, lastiger zijn om recht te hebben op een creditcard. Wij hebben de 5 belangrijkste punten geselecteerd voor studerenden. Wil je alle gegevens vergelijken, dan is er onderaan een uitgebreid overzicht van alle gegevens. 


Hieronder vind  je een overzicht van alle studenten creditcards met daarbij de belangrijkste informatie over deze kaarten. Helemaal onder aan het artikel staat alle data opgesomd voor mogelijke specifieke eisen die je kan hebben aan je creditcard.


Kaart voor studenten

Naam

P​rijs

BKR + Inkomenseis

Limiet

Actie + Meer

De kaart van SNS

SNS
Studenten

€11,25

Ja

Geen

€800

Gratis €50

1e jaar Gratis

Creditcard voor studenten van ING

ING
Studenten

€12,50

Ja

Geen

€1000

Studente creditcard ABN AMRO

ABN AMRO
Studenten

€12,50

Ja

Geen

€1000

Creditcard voor Jongeren van ANWB

ANWB
Studenten

€14

Ja

Geen

€500

CC Bijenkorf Afb

Bijenkorf

€16,50

Ja

€1150

€2500

Kaart voor studenten

Wat is een studenten creditcard precies 

Het is belangrijk te realiseren dat banken geen grote voorstanders zijn van het verstrekken van krediet kaarten aan deze leeftijdsgroep. Studerenden hebben veelal geen vaste fulltime baan, waardoor ze niet gerekend kunnen worden tot het financieel draagvlak van de maatschappij. Banken die tevens door verstrekking van een krediet kaart een winstoogmerk nastreven, zien hier vaak geen business opportunity in. Gelukkig bestaan er de studenten creditcard! Voor studenten zijn krediet kaarten namelijk ook vrij essentieel. Jong adolescenten gaan namelijk vaak naar het buitenland en dan is een krediet kaart onmisbaar. In het buitenland volstaat de debetkaart namelijk vaak niet. Met deze kaart red je je in het buitenland!

Deze kaart is niet, zoals de prepaid card, te verkrijgen zonder een BKR-toetsing. Een inkomenseis is aan de andere hand niet van toepassing. Echter zitten er vaak wel wat regels aan de studenten creditcard verbonden. Zo is gespreid betalen vaak niet mogelijk. 

Banken met een krediet kaart voor studenten 

Er zijn verschillende banken die, ondanks de natuurlijke weerstand die ze voelen jegens deze soort krediet kaart, alsnog een kaart aanbieden. Dit zijn de SNS bank, ING bank, ABN Amro en de ANWB. Deze creditcards verschillen van elkaar op verschillende fronten. Zo verschillen de jaarlijkse kosten bijvoorbeeld vaak van elkaar. Daarnaast hebben banken verschillende bestedingslimieten waar de betreffende kaarthouders zich aan dienen te houden. Bedrijven als American Express hebben ook een studenten creditcard, alleen deze wordt anders genoemd. Wanneer je via bijvoorbeeld American Express een studenten creditcard aan wil vragen, zoek dan bij American Express Blue of American Express Flying Blue Entry.

3 dingen om op te letten bij een studenten creditcard 

  • check
    Zorg er ten alle tijden voor dat er genoeg geld staat op je aangesloten bankrekening!
  • check
    Geef niet meer uit dan je terug kan betalen!
  • check
    Controleer goed de voorwaarden voordat je een studenten creditcard aanschaft!

Voorwaarden Studenten creditcard 

Er is net gebleken dat er meerdere aanbieders zijn voor de betreffende kaart. Net zoals bij elke financiële overeenkomst, zitten er ook bij het afsluiten van een krediet kaart voorwaarden aan verbonden waar de kaarthouder zich aan dient te houden. Zo is het een vereiste dat de betaalrekening waar de kaart op aangesloten is, tevens de betaalrekening is waar de studiefinanciering op wordt gestort. Van deze rekening wordt dan maandelijks het gespendeerde bedrag afgeschreven, zelfs wanneer er niet genoeg geld op staat. Op deze manier corrigeren de banken voor het risico van wanbetaling. Daarnaast zijn er nog meer voorwaarden aan de studenten creditcard verbonden, die je goed door moet lezen wanneer je een card aanschaft. Mocht je in het buitenland gaan wonen, dan heeft de aanbieder het recht de overeenkomst te beeïndigen. Tot slot is het ook mogelijk om je ouders garant te laten staan voor de kosten. 

Kaart voor studenten
Kaart voor studenten

Prepaid creditcard 

De studenten creditcard is al een stuk goedkoper dan een gewone creditcard. Echter zal je bij de studenten creditcard vaak wel een BKR-toetsing af moeten leggen. Bij een Prepaid creditcard is dit niet het geval. Hier zijn helemaal geen eisen aan verbonden als een BKR-toetsing of een inkomenseis. Bij de prepaid creditcard is het ook niet mogelijk om zomaar een aankoop te doen. Hiervoor is het noodzakelijk dat je eerst geld plaatst op de kaart. Op deze manier kan je goed inzicht houden in je uitgaven. De voordelen van de prepaid creditcard zijn dus dat er geen kredietrisico is en dat er geen BKR-toetsing is. Daarnaast zijn er ook geen vaste kosten aan de prepaid creditcard verbonden. Daar tegenover staat dat er vaak maar een beperkt krediet te storten is op de prepaid creditcard. Wanneer je toch liever een Prepaid kaart wil aanvragen, dan raden wij ten zeerste de Mastercard Prepaid Kaart aan, aangezien je dan over een aankoopverzekering beschikt. 

Verschil Studenten creditcard en normale creditcard

De verschillen tussen de studenten creditcard en de normale krediet kaart zijn eigenlijk verrassend klein. Naast het verschil in bestedingslimiet en de leeftijdseis die gebonden is aan de studenten creditcard (meestal 18 tot 25 jaar) zijn er namelijk weinig significante verschillen. Sterker nog, met de studenten creditcard is het vaak mogelijk om van dezelfde diensten gebruik te maken als de normale kaart. Zo zijn er op de jongeren kaart veelal ook verzekeringen af te sluiten. Logischerwijs is het wel aan te raden om je goed te verdiepen in de voorwaarden van de overeenkomst in plaats van uitgaan van assumpties. Mocht je toch van alle extra voordelen willen genieten die de normale creditcard te bieden heeft, dan is het wellicht een mogelijkheid om je ouders garant te laten staan. 

Kaart voor studenten
Kaart voor studenten

Kosten

Helaas leven we in een maatschappij waar niks gratis is. Wat je ook doet, ergens in je handeling zitten altijd kosten verstopt. Het voordeel van de studenten creditcard is dat ze kaart een stuk goedkoper is dan de normale kaart. Als jong volwassene wil je vaak het goedkoopste van het goedkoopste hebben. Omdat wij dit maar al te goed begrijpen, hebben we een selectie gemaakt van een combinatie tussen de beste en  goedkoopste studenten creditcards. Helaas hebben wij geen volledig gratis krediet kaart kunnen vinden, maar vooralsnog hebben we de jaarlijkse kosten kunnen reduceren tot onder de 20 euro!

Studenten creditcard aanvragen

Soms vinden studerenden een studenten creditcard aanvragen lastig. Immers zijn er veel banken die zich niet wagen aan de studenten creditcard. Vaak wordt er verwacht dat je ouders garant willen staan voor je kredietscore. Als zelfstandige twintiger wil je echter vaak niet te veel op je ouders leunen. Vandaar dat het zaak is om van te voren uit te zoeken welke banken wél een jongeren kaart aanbieden. Daarna is een creditcard aanvragen vaak heel eenvoudig. Het is wel zaak om de maandelijkse genoeg geld binnen te krijgen op je betaalrekening om het maximale bestedingslimiet te kunnen voldoen. De studiefinanciering is vaak voldoende! 

Kaart voor studenten
Kaart voor studenten

Kosten

d asd asdEnter your text here... a asd asd asdEnter your text here... a asd asd asdEnter your text here... a asd asd asdEnter your text here... a asd asd asdEnter your text here... a asd asd asdEnter your text here... a asd asd asdEnter your text here... a asd asd asdEnter your text here... a asd asd asdEnter your text here... a asd asd asdEnter your text here... a asd asd asdEnter your text here... a asd asd asdEnter your text here... a asd asd asdEnter your text here... a asd asd asdEnter your text 

Geldzaken

CC1

CC2

CC3

CC4

Jaarlijkse kosten

Bestedingslimiet

Eerste jaar gratis

Actie

Gespreid betalen mogelijk?

Rentevrije periode

Rente Gespreid Betalen

Boete te laat betalen

Overschrijvingskosten

Spaarrente vanaf

Spaarrente

Pinnen & Kaart

CC1

CC2

CC3

CC4

Aantal kaarten

Extra kaart

Gratis vervangende kaart

Maximale geldopname

Geld opnemen bij positief saldo

Geld opnemen bij negatief saldo

Wisselkoersopslag

Pincode kiezen

Contactloos betalen

Verzekeringen

CC1

CC2

CC3

CC4

Aankoopverzekering

Eigen risico schade

Fraude verzekering

Reisongevallenverzekering

Medische verzekering

Vluchtvertragingverzekering

Reis annuleringsverzekering

Autoverhuurverzekering

Bagageverzekering

Juridische bijstand

Service lijn aanwezig

Aanvragen

CC1

CC2

CC3

CC4

Uitgever

BKR Toetsing

Inkomenseis

Tijd voor goedkeuring

Overige punten

CC1

CC2

CC3

CC4

Bankonafhankelijk

Online inzage

Laatste update pagina

Type