Tegenwoordig, in het jaar 2018, is de creditcard, ofwel krediet kaart een wereldwijd geaccepteerde betaalmethode. Sterker nog, in veel verre landen is het met uw betaalpas, ook wel debetkaart genoemd, niet eens mogelijk om te betalen, terwijl dit met een credit card wel mogelijk is. Dit is ook de reden dat deze kaart en haast onmisbaar object is geworden in de portemonnee van een significant aandeel
der Nederlanders. Haast iedereen die geld uitgeeft, is in het bezit van een debetkaart. Grote kans dat ook u een debetkaart in u bezit heeft. Hoogstwaarschijnlijk weet u ook hoe deze betaalkaart werkt. Wanneer er voldoende saldo op de kaart staat, kunt u met uw pincode en uw pas de betreffende aankoop doen. Bij een creditcard werkt dit net anders. Aangezien u zich op deze web pagina bevindt, hebt u gezocht op de werking van een creditcard. Vandaar dat we op deze pagina u gaan voorzien van alle informatie die u nodig hebt om u vraag "Hoe werkt een creditcard?" te kunnen beantwoorden.

Hoe werkt een credit card?

De credit card is een pasje waarmee u in staat wordt gesteld overal ter wereld te betalen. Terwijl bij betalingen met een reguliere betaalpas het te betalen bedrag direct van uw betaalrekening af wordt geschreven, gaat dit bij een creditcard anders in zijn werk. Wanneer u een aankoop verricht met uw credit card, dan schiet de aanbieder van uw kaart het verschuldigde bedrag voor. Dit doet uw aanbieder elke keer gedurende een maand, wanneer u een aankoop doet met uw credit card. Aan het eind van de maand heeft u dus een schuld staan bij de aanbieder van uw kaart ter hoogte van het gesommeerde bedrag van al uw aankopen. Deze schuld wordt in rekening gebracht en aan u gepresenteerd. Via uw betaalrekening dient u binnen een bepaald, van te voren afgesproken, aantal dagen de schuld af te betalen. Wanneer u deze rekening in zijn geheel vrijwel direct betaald, kost het 'lenen' van uw aanbieder u niks. In dit geval heeft u dus een korte renteloze lening gehad. Sommige aanbieders bieden u aan om uw rekening gespreid te betalen, dat wil zeggen in bepaalde termijnen. In dit geval komt er wel rente over het openstaande bedrag. In dat geval spreken we over een revolving creditcard. Dit is echter niet standaard. In Nederland is het gewoon om het bedrag meteen aan het eind van de maand af te betalen. In dat geval spreken we van een deferred debitcard of een credit card chargecard. 

Welke soorten van de creditkaart kennen we?

portemonnee

Op de financiële markt aangaande creditcards, zijn er logischerwijs meerdere aanbieders te vinden. Er is niet slechts 1 bedrijf dat monopolie heeft over de creditcardmarkt. Om een beter begrip te krijgen van de creditcard en haar werking, gaan we nu kijken naar de verschillende aanbieders van de creditcard binnen Nederland en op welke gronden zij van elkaar verschillen. De twee grootste bedrijven op het gebied van het verstrekken van creditcards binnen Nederland zijn Visa Inc. en Mastercard Inc. Immers kent haast iedereen ook wel de Visa Card en de Mastercard. Daarnaast zijn er natuurlijk nog vele andere bedrijven die een creditcard aanbieden. Zo bieden ook de ANWB, ABN Amro, ING, Bijenkorf, Skrill, Neteller, Money2Go en nog vele andere bedrijven een creditcard aan. We vertellen in onze creditcard sectie meer over onze creditcards. 

Wat zijn uw creditcard gegevens?

In een digitaliserende wereld als de wereld waar wij in leven, is het steeds belangrijker om je persoonlijke gegevens, zoals je creditcard gegevens, niet kwijt te raken. Wanneer bijvoorbeeld je creditcard gegevens in de handen vallen van iemand die kwaad in de zin heeft, loop je het risico om heel veel geld kwijt te raken. Cybercrime speelt namelijk een steeds grotere rol vandaag de dag. En daarom wijden wij een stuk over het beschermen van uw creditcard gegevens!
Wanneer u uw creditcard in een restaurant aan de ober geeft, kan hij al uw gegevens noteren, behalve uw pincode. In principe is uw geld dan veilig. Daarnaast heeft een restaurant veel te verliezen bij fraude, een onbekend persoon niet. 
Een belangrijk punt is dat u nooit uw gegevens via email of een ander online medium door moet sturen. Ook niet als een bedrijf daar om vraagt. Cybercriminelen kunnen deze emails namelijk hacken. Dit betekent echter niet dat het niet veilig is om online aankopen te doen met uw creditcard of om online geld over te maken met uw creditcard. Doe dit alleen wel op beveiligde pagina's. 
Tot slot is het verstandig om maandelijks te controleren of de afschrijvingen juist zijn. Is dit niet het geval, neem dan gelijk contact op met uw creditcard aanbieder!

Waarom zou u een creditcard moeten nemen?

travel

Er is nu een zo nauwkeurig beeld geschetst om de vraag "Hoe werkt een creditcard?" zo goed mogelijk te kunnen beantwoorden. Nu resteert nog de vraag waarom u eigenlijk een creditcard zou moeten hebben. Daar zijn natuurlijk vele redenen voor te bedenken. We gaan dit, om het overzichtelijk te houden, reduceren tot de drie belangrijkste redenen. De eerste reden is vrij voor de hand liggend. Een Nederlandse betaalpas is niet overal ter wereld een geaccepteerd betaalmiddel. De creditcard is dit wel. Dus wanneer u veel reist of gewoon op vakantie gaat in het buitenland, is een creditcard een stuk voordeliger. De tweede reden waarom u een creditcard zou moeten nemen, is dat er op een creditcard in bijna alle gevallen een aankoopverzekering hebben van 180 dagen of soms zelfs een jaar. Bij een debetkaart is dit niet geval en dat maakt een creditcard preferabel over een debetkaart op dat gebied. Tot slot is er nog een reden die we gaan behandelen. Deze reden betreft het doen van online aankopen. Het doen van online aankopen vraagt namelijk vaak om een creditcard. Wanneer u bijvoorbeeld in het bezit bent van een iPhone en een iTunes account wilt aanmaken, dan bent u vereist een creditcard te hebben. Dus tot slot kort opgesomd, de redenen dat u een creditcard moet hebben zijn:

  • Een creditcard is handig wanneer u veel reist
  • Een creditcard heeft een aankoopverzekering
  • Bij online aankopen is een creditcard vaak vereist

Zijn er ook Gratis Creditcards beschikbaar?

Je kent het wel. Je hebt geen zin om er ergens voor te betalen dus je doet je best om het gratis te krijgen. Dit is bij creditcards ook het geval. Je hebt hem natuurlijk het liefste gratis. Het is mogelijk je creditcard het eerste jaar gratis te krijgen. Ook kan je daarbij nog leuke cadeau's krijgen zoals dat je momenteel €50 shoptegoed gratis krijgt bij Visa World Card. Daarna moet je echter wel jaarlijks betalen voor je creditcard.  Ook zijn er ook enkele eisen aan de gratis creditcards. Zo moet je een netto inkomen hebben (Je netto inkomen minus wat je betaald aan huur of hypotheek) van zoon €1.150. Ook mag je geen grote openstaande schuld hebben. Dan is het namelijk niet zeker dat je je schuld terug kunt betalen dus beschermen ze je liever tegen jezelf. Wil je nu meer weten over dit onderwerp? Lees dan onze pagina over gratis creditcards.

Pinnen met je creditcard, wat je erover moet weten

Een van de functies die je creditcard heeft is dat je ermee kunt pinnen. Het kan erg fijn zijn dat je overal in de wereld geld uit de muur kunt krijgen. Echter zitten er wel nadelen aan vast. Zo zijn de kosten voor pinnen vaak een stuk hoger als bij je normale pinpas. De krediet kaarten zijn er namelijk voor gemaakt om bij winkels te gebruiken. De reden hiervan is dat winkels zoon 2% - 5% moeten betalen voor transactiekosten. Dit is de goudmachine die de creditcard maatschappijen draaiende houden. En hierdoor kunnen ze ook de voordelige garanties bieden zoals de 180 / 365 dagen aankoopgarantie. Onze pagina over pinnen met je creditcard gaat dieper in op dit onderwerp.

Beste Creditcards van 2018 Koopgids

Je Realiseert dat een Creditcard Ontzettend Makkelijk is, Zeker Voor op Reis en bij Online Kopen

Dan Wil je een Creditcard die Aansluit Bij Wat Jij Graag wil Hebben.

Om bij Deze Overweging te Helpen Hebben Wij Het Duidelijkste Overzicht van 2018 gemaakt.