Pinnen Met je Creditcard - Dit Moet Je Erover Weten in 2020

Hoe werkt het Pinnen met een Creditcard Precies?

Dagelijks maken miljoenen mensen over de hele wereld gebruik van hun creditcard. Zo zullen er mensen zijn die hun vakantie online aan het boeken zijn en hun appartement met hun creditcard betalen. Weer anderen zijn online kleding aan het kopen en kiezen tevens de betaalwijze via de creditcard. Echter is de manier van het gebruik van een creditcard zeker niet de enige. Met een creditcard is het namelijk ook mogelijk om te pinnen, zowel uit een pinautomaat als in een winkel. Maar hoe werkt dat dan precies? En wat is dan eigenlijk nog het nut van een pinpas?

N26 Creditcard

N26 Prepaid Creditcard          (aanrader)

  € 0  

  • Enige gratis creditcard op de markt.
  • Krijg er direct een gratis IBAN rekening bij.
  • Gratis geld opnemen in het buitenland. 
N26 Creditcard

N26 Prepaid Creditcard   

  € Gratis  

  • Enige gratis creditcard op de markt.
  • Krijg er direct een gratis IBAN rekening bij.
  • Gratis geld opnemen in het buitenland.

Hoe kunt u pinnen met uw creditcard?

Het voordeel aan het pinnen met uw creditcard is dat u haast overal ter wereld automaten kunt vinden waar dit mogelijk is. Met uw gewone pinpas is dat daarentegen niet overal mogelijk. Echter zijn er nog wel enkele zaken die u moet controleren voordat u gaat pinnen met uw creditcard. Zo moet u ten eerste controleren of het ook daadwerkelijk mogelijk is om met uw creditcard bij de betreffende pinautomaat te pinnen. Dit kunt u controleren door te kijken of de logo's op de pinautomaat corresponderen met de logo's op uw creditcard. Ten tweede is het essentieel om de gleuf te controleren waar u uw creditcard in dient te plaatsen. Mocht u twijfels hebben over de geldigheid van de gleuf, gebruik hem dan niet! Het is immers mogelijk dat skimmers ermee hebben geknoeid. Tot slot is er nog een belangrijk punt. In sommige pinautomaten in het buitenland krijgt u uw geld eerst en daarna pas uw pas terug. Vergeet uw pas dus niet mee te nemen!

Zijn er ook kosten aan het pinnen met een creditcard verbonden?

Het nadelige effect van pinnen met een creditcard ten opzichte van pinnen met een gewone pinpas is dat er aan het pinnen met een creditcard wél kosten zijn verbonden. De kosten van pinnen met een creditcard bedragen meestal zo een 4,50 euro per transactie. Soms kan het ook zo zijn dat er een percentage van 4% kan worden gerekend bovenop het te pinnen bedrag. Welke van deze twee opties van toepassing is, is afhankelijk van de bank of creditcardmaatschappij waarop u bent aangesloten. Doordat deze kosten vrij hoog zijn, wordt ten zeerste aangeraden om alleen met uw creditcard te pinnen wanneer het echt noodzakelijk is.

Het is ook mogelijk om met uw creditcard geld op te nemen aan een balie. Dit is echter ook vrij duur. De meeste creditcardmaatschappijen vragen een percentage van 3% van de afgesloten transactie. Wanneer u buiten Europa met uw creditcard wenst te pinnen, brengt de creditcardmaatschappij bovenop de transactiekosten ook nog eens de koersopslag in rekening. Deze kosten kunnen variëren van 1,5 tot 3,5% van de afgesloten transactie. 
Behalve de kosten van het pinnen met een creditcard, komen er ook nog extra kosten bij een creditcard kijken, zoals een jaarlijkse bijdrage. Houd er echter altijd rekening mee dat een creditcard werkt als een soort lening, met rente! Meer weten over de hoe een creditcard werkt kan hier.

Beste Creditcards van 2020 Koopgids

Je Realiseert dat een Creditcard Ontzettend Makkelijk is, Zeker Voor op Reis en bij Online Kopen

Dan Wil je een Creditcard die Aansluit Bij Wat Jij Graag wil Hebben.

Om bij Deze Overweging te Helpen Hebben Wij Het Duidelijkste Overzicht van 2020 gemaakt.

>