Creditcard Stopzetten - Opzeggen Doe Je Zo (2020 Guide)

Creditcard Opzeggen - Zo Zet Je Hem Stop!

Het is natuurlijk goed mogelijk dat je je creditcard wilt opzeggen. Stel je wilt wisselen van provider omdat je goedkoper uit wilt zijn of dat de andere maatschappij een aantrekkelijke bonus heeft. Hoe het opzeggen exact werkt verschilt per maatschappij.

Creditcard opzeggen vanwege hypotheek aanvraag.

De keuken van een huis

Het is mogelijk dat je je creditcard wilt opzeggen omdat je een hypotheek wilt aanvragen. Het kan namelijk zo zijn dat je bestedingslimiet gezien wordt als negatief krediet door het bank krediet registratie (BKR). Als dit het geval is, kan het ervoor zorgen dat je minder kunt lenen voor je hypotheek. Dit wil je niet, dus dan kan het stopzetten van je creditcard een mogelijkheid zijn. Toch is er ook een tussenoptie.

Wanneer je creditcard geen effect heeft op je hypotheek

Het hebben van een creditcard is super handig dus je wilt het niet zo graag opzeggen. Om te zorgen dat je een creditcard kunt hebben zonder negatieve kredietregistratie, is er de “gespreid betalen faciliteit”. Dit houd in dat je de schuld die je hebt van de vorige maand overneemt naar de volgende maand. Nu kun je dit aanzetten maar ook uit laten staan.


Op het moment dat je dit uitzet neem je dus nooit schuld mee naar de volgende maand waardoor dit niet geregistreerd wordt als negatieve schuld. Hierdoor kun je gewoon een hypotheek aanvragen zonder in te moeten leveren op het maximale bedrag dat je kunt lenen.


N26 Creditcard

N26 Prepaid Creditcard          (aanrader)

  € 0  

  • Enige gratis creditcard op de markt.
  • Krijg er direct een gratis IBAN rekening bij.
  • Gratis geld opnemen in het buitenland. 
N26 Creditcard

N26 Prepaid Creditcard   

  € Gratis  

  • Enige gratis creditcard op de markt.
  • Krijg er direct een gratis IBAN rekening bij.
  • Gratis geld opnemen in het buitenland.

Bedenktijd bij je Creditcard - 14 dagen bedenktijd:

In Nederland worden consumenten vaak erg goed beschermd. Daarom zit er ook op je creditcard een bedenktijd van 14 dagen. Je kunt de kaart dus nog gewoon terugsturen naar de uitgever binnen 14 dagen. Dan hoef je niks te betalen. Je kunt natuurlijk dan ook geen gebruik maken van de actie die er bij zat of het cadeau.

Creditcard stopzetten per maatschappij

​Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van hoe je de creditcard stopzet per aanbieder. De informatie komt van de website van de aanbieder zelf dus wij verwachten dat deze kloppend is.

ABN Creditcard Opzeggen

De ABN AMRO Creditcard zit altijd automatisch bij een Betaalgemak en een BetaalGemak Extra pakket. Deze creditcard kan je telefonisch opzeggen. Als je gebruik maakt van een private banker dan kun je dit ook via hem of haar doen.
Het telefoonnummer wat je hiervoor moet bellen is: +3120 - 6600123

Extra weetjes:
   -   De kaart van ABN heeft een opzegtermijn van 2 weken. Dit is ook het geval voor de extra kaarten.
   -   De kosten van de creditcard betaal je altijd vooruit. Op het moment dat je hem opzegt krijg je het resterende bedrag terug van de niet gebruikte periode.
   -   ABN AMRO hoort graag hoe ze de service kunnen verbeteren. Laten weten waarom je de kaart wilt stopzetten wordt daarom vaak gewaardeerd.
   -   In de brievenbus krijg je de bevestigingsbrief waarin de details staan, zoals tot wanneer de kaart nog actief blijft.
Ben je benieuwd naar de creditcard van ABN AMRO. Dan vind je Hier <<<LINK>>> de pagina van deze kaart.

Visa World Card opzeggen

3 kaarten op elkaar

Het opzeg proces van de Visa World Card wordt begeleid door het ICS Servicedesk. Het is mogelijk om het zowel schriftelijk als telefonisch te doen. Om het schriftelijk te doen kost wel wat meer tijd en moeite. Het is daarom aan te raden om dit gewoon telefonisch te doen door ze op te bellen.
Het nummer wat je moet bellen om de kaart op te zeggen is:
   -   World Card +3120 - 6600 678
   -   World Panda Card +3120 - 6600 678
   -   World Card Gold +3120 - 6600 555
   -   World Card Platinum +3120 - 6600 616

Als je de kaart schriftelijk wilt opzeggen dan moet je de volgende gegevens verwerken:
   -   Je volledige naam
   -   Je huidige adres
   -   Je klantnummer
   -   Welke Creditcards je wilt opzeggen (allemaal vermelden als je er meerdere hebt)
   -   Vanaf welke datum je ze wilt opzeggen. (Bedenk dat er 1 maand opzegtermijn is)
   -   Eventueel de reden van opzegging

Extra Weetjes:
   -   De opzegtermijn van de Visa World Cards is 1 maand tijd.

Mastercard (Classic en andere) Stopzetten 

Bij de Mastercard Classic en de andere Mastercard kaarten (Gold en Mastercard Black) geld hetzelfde als voor de Visa World Cards. Deze kaarten worden beide door ICS uitgegeven zonder tussenliggende partijen (zoals ABN AMRO).

De nummers van de mastercard creditcards zijn:
   -  Mastercard Classic       020 - 6600 766
   -  Mastercard Gold       020 - 6600 555
   -  Mastercard Black       020 - 6600 015

ING Creditcard opzeggen

ING beschikt over 3 creditcards. Dit zijn de studentenkaart, de normale creditcard en de platinum creditcard. Om deze kaarten op te zeggen zijn er 2 methodes om dit te doen.
De eerste is makkelijk door via internetbankieren de kaart op te zeggen. De andere manier is door naar een kantoor te gaan van ING.

Creditcard opzeggen op kantoor:
Bij deze optie ga je samen met een medewerker de creditcard opzeggen. Zorg ervoor dat je sowieso een legitimatiebewijs bij je hebt (ID of Paspoort). Ook moet je je normale betaalpas meenemen tijdens het opzeggen.

Extra Weetjes
   -  Het online opzeggen gaat via “Mijn ING”.
   -  De gegevens die al bekend zijn bij ING staan direct al ingevuld bij het online stopzetten van de creditcard.

Rabobank Rabocard stopzetten 

De kredietkaart van de rabobank heeft de naam Rabocard. Deze creditcard opzeggen kan je momenteel alleen online doen.
Bij Rabobank zijn er 2 betaalpakketten waar automatisch een creditcard bij zit. Deze 2 pakketten zijn:
   -  Totaalpakket
   -  Riantpakket

Als er nog uitgaven zijn gedaan met de creditcard, zullen deze kosten automatisch afgeschreven worden van de gekoppelde rekening.

SNS Creditcard opzeggen

De creditcard van SNS opzeggen gaat ook online. Om deze kaart op te zeggen moet je wel beschikken over je Digipas en Digicode.

Indien je die nog niet hebt moet je even contact met ze opnemen.

American Express Opzeggen 

Bord van gesloten

Het opzeggen van de American Express creditcard gaat via de ledenservice die ze hebben. Om de ledenservice te spreken moet je het nummer: +3120 – 5048000 bellen.

Ook is het mogelijk om de kaart stop te zetten via een schriftelijk verzoek of door in te loggen bij je online account van AMEX.

Als je een extra kaart hebt bij je pakket dan zul je deze wel telefonisch moeten opzeggen via de ledenservice.

Voor de AMEX kaart is er sprake van een 30 dagen opzegtermijn.

ANWB Visa Kaart opzeggen

Het opzeggen van deze kaart gaat via de ANWB Creditcard Service Desk. Om deze te bereiken moet je bellen met +3120 - 6600660. Bij het opzeggen van de kaart is er sprake van een opzegtermijn van 1 maand.

Opzeggen van het lidmaatschap van ANWB.
Als je je lidmaatschap van de ANWB opzegt, zal ook direct je creditcard opgezegd worden. Houd er dus rekening mee dat je vervolgens het totale openstaande bedrag moet betalen.

Bijenkorf Card Opzeggen 

De Creditcard van de bijenkorf (De bijenkorf Card) opzeggen gaat via het ICS. Ook deze kaart is uitgegeven door het ICS waardoor zij de afhandeling regelen. Bel het nummer dat op uw creditcard staat om het te regelen.

Viabuy Creditcard Opzeggen

Het opzeggen van de Viabuy creditcard is wat minder duidelijk dan bij de andere creditcards. Er zijn ook genoeg klanten van Viabuy die niet tevreden zijn over de kaart. Het opzeggen van de kaart moet gedaan worden door middel van een brief of email.
De email moet u sturen naar de klantenservice van Viabuy.

3V Card opzeggen

Het opheffen van deze kaart kost €5. Dit is helaas dus niet gratis. Het is niet precies duidelijk hoe je de kaart moet opheffen. Daarom raden wij aan om contact met 3V op te nemen door te mailen naar [email protected].

Prepaid creditcard opzeggen

Ondanks dat het geen normale creditcard is moet je ook een prepaid creditcard opzeggen. Zeker als je hem niet gebruikt is dit erg slim. Zo zitten er vaak verborgen kosten bij een prepaidkaart waardoor het duur is als je hem niet gebruikt. Sommige bedrijven hebben namelijk kosten voor het “niet gebruiken” van de kaart. Hierdoor moet je hem elke x maanden gebruiken. Kies daarom voor het opzeggen van de kaart. Op de website van de uitgever zal aangegeven staan hoe je dit moet doen.

Tijdig opzeggen als je geen nieuwe kredietkaart wilt hebben.

Is je kaart tot bijvoorbeeld 1/5/2020 geldig en wil je er daarna geen nieuwe meer hebben dan zul je dit tijdig moeten aangeven. Vaak stuurt het bedrijf namelijk al 2 tot 3 maanden vooraf een nieuwe creditcard op als hij bijna verloopt.

Actievoorwaarden bij het aanschaffen

Bij sommige creditcards krijg je ontzettend leuke deals bij het afsluiten. Bij de een krijg je €40 shoptegoed en bij de ander krijg je een tablet. Dit is zeer aantrekkelijk. Echter moet je wel goed de voorwaarden lezen voordat je hem weer afschaft. Zo is het soms niet mogelijk als je de kaart opzegt om weer opnieuw de kaart aan te vragen voor een aantal jaar. Dit komt doordat de uitgevers niet willen dat je constant van creditcard wisselt.

Conclusie

Dit is ondertussen het meest uitgebreide artikel geworden over het opzeggen van creditcards. Toch kunnen wij ook dingen missen. Heb je iets gevonden wat wij gemist hebben? Neem dan even contact met ons op. Als je meer wilt weten over credit cards dan kan je hier kijken. Of kijk of er een nieuwe interesse creditcard is die je graag wilt hier.

Beste Creditcards van 2020 Koopgids

Je Realiseert dat een Creditcard Ontzettend Makkelijk is, Zeker Voor op Reis en bij Online Kopen

Dan Wil je een Creditcard die Aansluit Bij Wat Jij Graag wil Hebben.

Om bij Deze Overweging te Helpen Hebben Wij Het Duidelijkste Overzicht van 2020 gemaakt.

>

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten