ICS - Dit Weten We Over Het International Card Services

Wat is International Card Services (ICS) eigenlijk?

Iedereen kent de creditcard, of krediet kaart, wel. Het is, anno 2018, één van de meest geaccepteerde betaalmethodes wereldwijd. Met name voor mensen die veel reizen is de creditcard een haast onmisbaar object in de portemonnee.

Maar ook voor mensen die veel online aankopen doen of voor mensen die gewoon een vakantie willen boeken, is de creditcard erg belangrijk. De betaalpas, of debetkaart, is namelijk niet overal ter wereld een geaccepteerde betaalmethode.

In veel landen is het niet mogelijk te pinnen met uw betaalpas of is het niet mogelijk om geld op te nemen. Aangezien het voor niemand ideaal is om met zakken vol cash rond te lopen, is de creditcard dé perfecte oplossing.

Maar hoe wordt het verstrekken van de creditcard binnen Nederland gereguleerd? Of is het een geheel vrije markt zonder toetredingsbarrières? Nee, er is wel degelijk een grote speler op het gebied van creditcard uitgifte binnen Nederland.

Deze speler is de International Card Services, ofwel ICS. ICS cards zijn dan ook de kaarten waar we het op deze pagina verder over gaan hebben!

N26 Creditcard

N26 Prepaid Creditcard   

  € Gratis  

 • Enige gratis creditcard op de markt.
 • Krijg er direct een gratis IBAN rekening bij.
 • Gratis geld opnemen in het buitenland.
N26 Creditcard

N26 Prepaid Creditcard          (aanrader)

  € 0  

 • Enige gratis creditcard op de markt.
 • Krijg er direct een gratis IBAN rekening bij.
 • Gratis geld opnemen in het buitenland. 

Het ontstaan van ICS ABN

ICS is ontstaan uit de Nederlandse activiteiten van de Bank of America. De Bank of America is het eerste bedrijf ooit dat een creditcard uit heeft gebracht.

Op een gegeven moment heeft de Bank of America haar Nederlandse activiteiten verkocht aan de VSB Groep, welke later op is gegaan in Fortis Bank Nederland. Na het faillissement van Fortis, is Fortis overgenomen door ABN Amro.

Op deze manier is ICS ABN gekoppeld. Vandaag is ICS in ABN Amro een zelfstandige dochteronderneming. ICS heeft inmiddels niet alleen vestigingen in Nederland, maar ook in België en Duitsland. Het hoofdkantoor van ICS is gevestigd in Diemen, Noord-Holland.

Inmiddels is het bedrijf International Card Services uitgegroeid tot een groot bedrijf. Zo zijn er vandaag de dag ruim 600 werknemers bij ICS. Daarnaast zijn er ruim 3 miljoen Nederlandse ICS cards in de omloop.

ICS verwerkt jaarlijkst maar liefst ongeveer 80 miljoen creditcard transacties. ICS garandeert daarnaast dat het mogelijk is om op 35 miljoen adressen wereldwijd te betalen in 140 verschillende valuta.

Kortom, de kans is zeer groot dat u met uw ICS card in het land waar u zich bevindt, zonder enig probleem kan betalen.

Wat doet International Card Services?

security

Dat de International Card Services verantwoordelijk is voor de uitgifte van creditcards, is waarschijnlijk wel duidelijk nu.

Maar wat valt daar precies onder? Wat houdt de uitgifte van creditcards eigenlijk in?

Eigenlijk zijn er grofweg drie stappen te onderscheiden in dit proces van de uitgifte van creditcards:

 • Het behandelen van de creditcard aanvraag
 • Het uitvoeren van de BKR-toetsing 
 • Het bepalen van het bestedingslimiet

Naast de uitgifte van creditcards, houdt International Card Services zich ook bezig met reserveringen en transacties die met de ICS cards worden uitgevoerd.

Tijdens het verwerken van deze transacties controleert ICS ook op fraude. Wanneer ICS vermoedt dat er iets niet klopt, nemen ze direct op met u en vergoeden in het geval van geld verlies vrijwel altijd de schade.

Welke creditcards vallen onder ICS cards?

Er zijn drie vormen van de creditcard die door International Card Services met name worden uitgegeven. Deze krediet kaarten zijn als het ware hun 'best-sellers'. De meest gekozen creditcard is de ICS Visa World Card.

Deze creditcard is het eerste jaar gratis en na het eerste jaar wordt er een jaarlijkse bijdrage van 36,50 euro gevraagd. Daarnaast zijn al uw aankopen 180 dagen verzekerd. Wanneer u een extra kaart wil hebben, is deze kaart het eerste jaar gratis en na het eerste jaar geldt er een jaarlijkse bijdrage van 16 euro.
De volgende creditcard die we gaan behandelen gaat nét een stapje verder. De betreffende kaart is de ICS Visa World Card Gold. Deze creditcard kost het eerste jaar 36,50 euro en vanaf het jaar daarna 55 euro per jaar.

Verder geldt er een aankoopverzekering van maar liefst 365 dagen. Daarnaast is een extra kaart al inbegrepen en kunt u gebruik maken van V Pay. V Pay combineert het gemak van de creditcard met de acceptatie van een pinpas.

Tot slot is er nog de meest exclusieve creditcard die valt onder de ICS cards, namelijk de ICS Visa World Card Platinum. Deze creditcard is het eerste jaar 77 euro, de jaren daarop wordt gevraagd om een jaarlijkse bijdrage van maar liefst 154 euro per jaar.

Ook deze creditcard heeft een aankoopverzekering van 365 dagen en is het mogelijk om gebruik te maken van V Pay. Echter komen er bij de ICS Visa World Card Platinum nog meer voordelen kijken. Zo is er automatisch een reisverzekering bij deze kaart inbegrepen.

Tot slot is er een groot voordeel dat ICS aanbiedt. ICS heeft een service genaamd Mijn ICS. In Mijn ICS kunt u overzichtelijk inzicht krijgen in uw creditcard uitgaven. Op deze manier hoeft u zich geen zorgen dat u met uw creditcard meer uitgeeft dan u aan financieel aan kan. 

Rekening overzicht ICS

bill

In het bovenstaande kopje is al kort de service Mijn ICS genoemd. Mijn ICS kunt u ook goed gebruiken in de ICS app. Als u inlogt in de ICS app voor ABN Amro creditcards, ziet u een overzicht met het bedrag dat u nog kunt besteden en daarnaast uw openstaand saldo.

Ook kunt u in Mijn ICS in de ICS app zien of u aan uw betaalverplichting hebt voldaan of niet. Op deze manier kunt u een openstaand saldo betalen op de manier die het best bij u past. Er zijn twee opties.

De eerste is direct betalen. Bij ICS ABN Amro wordt u geacht bij het direct betalen om binnen 21 dagen na ontvangst van de rekening, de rekening te voldoen. Als u later betaalt, komt er een boete van 2% op het totaal bedrag.

De tweede optie is het gespreid betalen in termijnen. Wanneer u hiervoor kiest, betaalt u 14% rente op jaarbasis.
Dan rest er tot slot nog één vraag. Als de rekening eenmaal binnen is, hoe betaalt u deze rekening dan? Daar zijn vier verschillende manieren voor:

 • Terugbetalen in Creditcard Online via iDeal.
 • Terugbetalen met de ICS app voor ABN Amro creditcards.
 • De automatische incasso die het openstaand bedrag van uw betaalrekening afschrijft.
 • Terugbetalen via Internetbankieren.

Beste Creditcards van 2020 Koopgids

Je Realiseert dat een Creditcard Ontzettend Makkelijk is, Zeker Voor op Reis en bij Online Kopen

Dan Wil je een Creditcard die Aansluit Bij Wat Jij Graag wil Hebben.

Om bij Deze Overweging te Helpen Hebben Wij Het Duidelijkste Overzicht van 2020 gemaakt.

>