Kan een creditcard ook gratis zijn?

Wij Nederlanders vinden het over het algemeen heel prettig om zo veel mogelijk voor zo weinig mogelijk te krijgen. Het is immers niet voor niets dat andere landen ons als 'gierig' beschouwen.  Zo zouden ook veel mensen het zo rot nog niet vinden wanneer zij een creditcard gratis en voor niets krijgen. Stel je voor, een creditcard zonder kosten! Dat is een gratis lening! Maar is dit ook realistisch? Bestaan er creditcards waar geen kosten aan verbonden zijn? Is het daadwerkelijk mogelijk om een gratis lening te verkrijgen? Daar gaan we op deze pagina dieper op in.

Mastercard

Visa Card

Prepaid Card

Betaal je voor het aanvragen van een creditcard? 

Om er achter te komen of er iets dergelijks bestaat als een gratis creditcard, moeten we beginnen bij het begin, namelijk de aanvraag van de creditcard. Is het mogelijk een creditcard gratis aan te vragen? Ja of nee?
In principe is het goed mogelijk om gratis een creditcard te kunnen aanvragen. Immers moet u dit vergelijken met het aanvragen van een pinpas. Veelal hoeft u niet te betalen voor het aanvragen van een pinpas. Het kan soms wel zo zijn dat u een bepaald bedrag moet storten op uw pinpas, maar dat is natuurlijk voor uw eigen gebruik. Hiermee moet u de aanvraag van uw creditcard vergelijken. Nu zijn er natuurlijk verschillende situaties waarin u een creditcard zou moeten opvragen. Wij zullen deze behandelen met een toelichting op of er kosten aan zijn verbonden.

  • Normaal aanvragen: wanneer u gewoon een creditcard aanvraagt, zijn hier meestal geen kosten aan verbonden.
  • Verloren of gestolen: als uw kaart gestolen is of u bent hem verloren, vraag dan direct een nieuwe aan. Ook hier zijn meestal geen kosten aan verbonden.
  • Extra kaart: u kunt ook bij de meeste maatschappijen een extra creditcard aanvragen. Uit loyaliteit krijgt u dan meestal een cadeau toe.
credit-card-alt

Lees hier meer over de creditcard en het aanvragen!

Is het mogelijk om geen premie te betalen voor je creditcard? 

Reeds is gebleken dat u niet per se hoeft te betalen voor het aanvragen van een creditcard. Maar is het ook nog mogelijk om geen premie of rente te betalen boven op het bedrag dat je van je creditcard hebt afgeschreven? 
Eigenlijk kunnen we vrij snel duidelijk zijn in het antwoord op deze vraag: Nee, het is niet mogelijk om de gehele periode dat je over je creditcard beschikt geen rente of premie te betalen. Let op dat er niet zomaar staat 'over de gehele periode'. Dit duidt aan dat het wel mogelijk om een periode géén premie of rente te betalen op je creditcard. Zo is er bijvoorbeeld een aanbieding mogelijk van de ICS creditcard
ICS biedt een Mastercard aan waarbij u het eerste jaar geen card bijdrage hoeft te betalen, terwijl deze normaal gesproken 20 euro is. Daarnaast krijgt u ook nog eens een cadeau toegestuurd met een waarde van 25 euro! U betaalt echter alleen nog wel een premie op het bedrag dat u van de kaart af hebt gehaald. 

Wat is dus nou een 'gratis' creditcard?

Wanneer er wordt gesproken over een 'gratis' creditcard spreken we dus niet over een in de letterlijke zin gratis creditcard, maar over een creditcard waarbij bepaalde aspecten gratis zijn. Zo kan de aanvraag van een creditcard gratis zijn, maar ook bijvoorbeeld de toeslag die je jaarlijks op je creditcard moet betalen, voor het eerste jaar 0 euro zijn. Echter bestaat er niet zoiets als een gratis lening, dus je zal altijd premie moeten betalen over het afgeschreven bedrag. 

De Creditcard Die Bij Jou Wensen Past

Als je een creditcard gaat aanvragen moet je er een hebben die bij jou past. 
Dit zorgt ervoor dat je optimaal gebruik kan maken van de functies. 
Om onze bezoekers te helpen met hun keuze hebben we speciaal een zéér uitgebreide pagina erover gemaakt