Mastercard Creditcard Aanvragen - Welke is De Beste?

Een creditcard is tegenwoordig voor vele mensen één van de belangrijkste en meest gebruikte manieren van betalen. Met name als het gaat om grote aankoopbedragen, zoals het boeken van vakanties, is een creditcard een erg handig betalingsmedium. Echter zijn er verschillende soorten creditcards met elk hun afzonderlijke kenmerken. Zo kennen we een Mastercard, een Visa Card, een Prepaid creditcard en een Online creditcard. Op deze pagina wordt er nader ingegaan op de Mastercard. Hoe is de Mastercard ontstaan? Hoe werkt een Mastercard?  Zijn er nog verschillende soorten van de Mastercard? Voor wie is een Mastercard geschikt?
Dit zijn vragen waar we op deze pagina dieper op in gaan, om speciaal voor u het beste overzicht aan informatie over de Mastercard te verstrekken. 

Waar komt de Mastercard vandaan?

Mastercard Inc. is een Amerikaans bedrijf dat wereldwijd licenties verstrekt voor het uitgeven van creditcards met een omzet van maar liefst 9,5 miljard dollar en 10300 werknemers in 2014. Mastercard is internationaal actief en levert creditcards aan maar liefst 200 landen.
In 1966 hebben enkele banken de Interbank Card Association (ICA) opgericht. Vervolgens in 1969 werd de Master charge naam ingevoerd en kreeg het bedrijf de twee cirkels die elkaar overlappen als logo. In 1979 kreeg het bedrijf haar uiteindelijke naam, namelijk Mastercard. Tot 2003 werkte Mastercard ook in Europa onder de naam Eurocard.
Mastercard is de op een na grootste creditcardmaatschappij. De grootste is Visa Inc

Hoe werkt de Mastercard?

Bij een Mastercard wordt het geld bij een aankoop niet direct van je rekening afgeschreven. In plaats daarvan worden alle aankoopbedragen in een maand gesommeerd en in rekening gebracht aan het einde van de maand. Wanneer deze rekening binnenkomt, wordt je meestal geacht deze binnen een paar dagen te betalen. Wanneer je keurig op tijd betaalt, betekent dit dus eigenlijk dat je een korte renteloze lening hebt gehad. 
Met de Mastercard kan je op meer 27 miljoen punten betalen wereldwijd. Alleen in Nederland zijn dit er al 90000. Op alle adressen waar je een Mastercard logo ziet, is het mogelijk om met de Mastercard te betalen.
Tevens maakt het niet uit aan welke bank je rekening gekoppeld is. Mastercard kan je kaart aan elke willekeurige bank koppelen, ook als je van bank wisselt.

ICS biedt daarnaast een service aan waarmee je ten alle tijden je saldo van je Mastercard in kunt zien. Op deze manier ben je bewust van je uitgaven. Vaak zijn mensen bang dat ze met een creditcard meer uitgeven dan ze hebben, doordat het dus een soort lening is. Op deze manier kan je het risico hierop verminderen.

Zijn er verschillende soorten van de Mastercard?

Binnen de Mastercard creditcards, zijn er verschillende soorten kaarten die je aan kunt schaffen met elk hun eigen prijzen en limieten. Zo heb je de Mastercard Classic, de Mastercard Gold en de Mastercard Black.
De Mastercard Classic is als het ware de 'basiskaart'. Het eerste jaar hoef je niet te betalen voor deze kaart. Vanaf het jaar daarna betaal je een jaarbijdrage van 20 euro. Het standaard bestedingslimiet is 2500 euro. Alle aankopen zijn 180 dagen lang verzekerd en mocht je een extra kaart willen nemen, dan kost dit 17,50 euro per jaar.
De Mastercard Gold gaat een stapje verder dan de Classic. Het eerste jaar betaal je voor een Gold kaart 20 euro, daarna ga je jaarlijks 32,50 euro betalen. Het standaard bestedingslimiet bedraag 5000 euro.

Alle aankopen zijn een jaar lang verzekerd en mocht je een extra kaart willen nemen, dan zijn hier geen kosten aan verbonden.
De Mastercard Black gaat weer een stapje verder dan de Gold. De jaarlijkse kaartbijdrage voor een Black kaart is maar liefst 204 euro! Wanneer je een extra kaart wil, kost deze kaart jaarlijks 124 euro. Je kan kiezen voor een standaard bestedingslimiet van 5000, 7500 of 10000 euro. Wanneer je meer ruimte wil, is dit te overleggen met de aanbieder. Een van de voordelen aan de Black kaart, is dat je 24/7 beschikking hebt tot persoonlijke assistentie. Ook hier zijn de aankopen een jaar lang verzekerd. Daarnaast krijg je met de Black kaart toegang tot maar liefst 1000 VIP lounges op vliegvelden ter wereld. 

Voor wie is de Mastercard geschikt?

In principe is de Mastercard geschikt voor elke Nederlander boven de achttien met een inkomen. Val je hier niet onder, dan is de Prepaid Creditcard misschien wat voor jou. Wil je een mooie vakantie in het buitenland maken, of hou je veel van online shoppen, dan is het een zekere aanrader om een creditcard aan te vragen. Stel, je kiest voor een Mastercard, hoe weet je dan welke Mastercard je moet kiezen? Er zijn immers verschillende opties. Heb je een laag uitgavenpatroon of een laag inkomen, dan is de Classic kaart aan te raden. De lage jaarbijdrage en het bestedingslimiet van 2500 euro, sluiten dan goed op jouw levenswijze aan.
Heb je een hoog uitgavenpatroon en een redelijk inkomen, dan is het verstandig om te kiezen voor de Gold kaart. De jaarbijdrage is nog steeds te overzien met 32,50 euro per jaar, maar het is wel mogelijk om 5000 euro te spenderen via de creditcard. Ideaal voor een leuke vakantie in het buitenland dus.
De Black kaart is een heel exclusieve versie van de creditcard. Wanneer je nog nooit een creditcard hebt gehad, is het niet aan te raden om deze kaart aan te schaffen. De jaarbijdrage is erg hoog en de voordelen zijn echt voor mensen die veelvuldig gebruik maken van een creditcard. Voor mensen die veel reizen voor werk of privé, is deze kaart wel aan te raden. De toegang tot de VIP lounges op vliegvelden klinkt dan namelijk erg aantrekkelijk. 
Tot slot hebben we nog kort overzichtelijk een lijstje voor u opgesteld om u te helpen met het vinden van de creditcard die bij u past!

  • Mastercard Classic: kies voor deze kaart wanneer je niet veel gebruik maakt van een creditcard of nog nooit een creditcard hebt gehad.
  • Mastercard Gold: kies voor deze kaart wanneer je gewend bent aan het gebruik van een creditcard maar niet alle voordelen van de Black kaart nodig hebt, of de kosten niet kunt veroorloven.
  • Mastercard Black: kies voor deze kaart wanneer je veelvuldig gebruik maakt van een creditcard en vaak moet vliegen. Tevens is het belangrijk dat je de jaarbijdrage financieel aan moet kunnen. Hetzelfde geldt voor het bestedingslimiet van 10000 euro.

Beste Creditcards van 2018 Koopgids

Je Realiseert dat een Creditcard Ontzettend Makkelijk is, Zeker Voor op Reis en bij Online Kopen

Dan Wil je een Creditcard die Aansluit Bij Wat Jij Graag wil Hebben.

Om bij Deze Overweging te Helpen Hebben Wij Het Duidelijkste Overzicht van 2018 gemaakt.