Platinum Creditcards - Dit Zijn De 5 Meest Exclusieve Cards

Platinum Creditcards - Meest Exclusieve Creditcards van Nederland

Platinum Creditcard, Wat is dit nu exact?

De Platinum Creditcard staat over het algemeen voor de meest exclusieve creditcard die de creditcardmaatschappijen uitgeven. De Platinum Kaart komt na de gold card en heeft dan ook meer te bieden dan deze creditcard. Maar waarom zou je gaan voor een platinum creditcard en niet voor een standaard creditcard?

1. Enorm goede verzekeringen voor reizen
2. Gratis toegang tot airport lounges en andere exclusieve aanbiedingen (Bij AmEx)
3. De beste spaarprogramma's die je kunt krijgen (Bij AmEx)

Wanneer je op zoek bent naar de beste prijs/kwaliteit verhouding kun je het beste gaan voorde Flying Blue creditcard of voor de AMEX Platinum Card. Wil je een goedkopere platinum creditcard die geen goed spaarprogramma heeft? Dan kom je uit bij de Mastercard Black 


Flying Blue Platinum

14 Mensen hebben deze bekeken afgelopen 24 uur

AMEX Flying Blue Platinum (Aanrader)

Voorwaarden: Inkomenseis van €60.000.

Cadeau: Eerste jaar 50% korting + 20.000 miles gratis.

Extra: Goed spaarprogramma

Kosten

€600

Bestedingslimiet

Persoonlijk

Aankoopverzekering

240 dagen

Kosten

Bestedingslimiet

Aankoopverzekering

€600

Persoonlijk

240 dagen

AMEX Platinum American Express

18 Mensen hebben deze bekeken afgelopen 24 uur

American Express Platinum Card (Populairste)

Voorwaarden: Inkomenseis van €70.000.  

Cadeau: Eerste jaar 50% korting + 20.000 miles gratis.

Extra: Goed spaarprogramma

Kosten

€700

Bestedingslimiet

Persoonlijk

Aankoopverzekering

240 dagen

Kosten

Bestedingslimiet

Aankoopverzekering

€700

Persoonlijk

240 dagen

Visa World Card Platinum

7 Mensen hebben deze bekeken afgelopen 24 uur

Visa World Card Platinum

Voorwaarden: Inkomenseis van €15.000.  

Cadeau: Eerste jaar €77 en gratis €50 vakantiegeld

Extra: Geen toegang tot airports of geen spaarprogramma

Kosten

€154

Bestedingslimiet

€5000

Aankoopverzekering

365 dagen

Kosten

Bestedingslimiet

Aankoopverzekering

€154

€5000

365 dagen

Mastercard Black Platinum

11 Mensen hebben deze bekeken afgelopen 24 uur

Mastercard Black

Voorwaarden: Inkomenseis van €15.000.
Cadeau: Gratis €25 ​cadeau.

Kosten

€204

Bestedingslimiet

€5000 - €10.000+

Aankoopverzekering

365 dagen

Kosten

Bestedingslimiet

Aankoopverzekering

€204

€5.000 - €10.000+ 

365 dagen

ING Platinum Card

BEKIJKEN NIET MOGELIJK

ING Platinum Card

Voorwaarden: Inkomenseis van €15.000.  

Opmerking: Is niet echt een platinum creditcard buiten de kleur om
Cadeau

Kosten

€49,80

Bestedingslimiet

€5000

Aankoopverzekering

365 dagen

Kosten

Bestedingslimiet

Aankoopverzekering

€49,80

€5.000

365 dagen

Dit waren in het super kort de 5 platinum creditcards. We gaan nu door de informatie lopen over platinum kaarten en daarbij ook een diepere analyse van de individuele credit cards uitvoeren. Wil je direct weten welke kaart in het beste scoort in de categorieën, voordeligste - beste prijs/ kwaliteit verhouding - beste platinum kaart. Klik dan op het icon  "Beste Per Categorie"

Het verschil tussen Platinum creditcard en Gold Card

Het verschil tussen een Platinum card en een Gold card kan je niet uitleggen zonder te kijken naar de individuele creditcards. Niet elke Platinum card is namelijk hetzelfde. De een is wat goedkoper en kost €154. De ander kost €700 en zorgt voor tal voor mooie extra’s om je leven fijner te maken. 

We kunnen wel globale vergelijkingen maken tussen beide type creditcards. 

Platinum Creditcard

Gold Card

+    Bestedingslimiet van €10.000

-    Bestedingslimiet van €5.000

-    Kost vaak rond de € 200 - € 700

+    Kosten liggen vaak tussen de €32 - €55

+    Aankoopverzekering van 365 dagen

+    Aankoopverzekering van 365 dagen

+    Vaak een Actie en Cadeau

+    Vaak een Actie en Cadeau

+    Vaak 2 tot 6 kaarten 

-    Vaak 2 kaarten

+    Beste verzekeringen  

-    Betere verzekeringen

+    Toegang tot vliegtuig lounges  

-    Beste verzekeringen  

+    Goede Conciërge service  

-    Beste verzekeringen  

-    Inkomenseis €15.000 - €70.000(Vaak €15.000)

+    Inkomenseis €15.000 tot max €50.000 (Vaak €15.000)  

Als je de exacte verschillen wilt weten moet 2 specifieke creditcards met elkaar vergelijken.


Hoeveel kost een Platinum creditcard 

Laten we eerlijk zijn. Als je een klein budget hebt dan is deze kaart niets voor je. Echter zijn er zeker tijden waarop deze kaart zeer goed van pas kan komen en zeer voordelig kan zijn. De kosten van de kaarten zit voor een instapkaart rond de €150 - €200. De meest luxe American Express Platinum kaart kost €700 per jaar. Dit is een flink bedrag  maar door het goede spaarprogramma van AmEx krijg je er veel voor terug. Hierdoor kiezen voor mensen voor deze kaart.

Wat is het bestedingslimiet van de kaart

Het bestedingslimiet van de platinum creditcard is erg afhankelijk van de kaart en de situatie. Echter is het vaak zo dat je minimaal een limiet hebt van €5000 - €10.000. In veel gevallen is het mogelijk om het limiet omhoog bij te stellen en extra limiet aan te vragen. Als je inkomsten het toelaten dan is het mogelijk om bijvoorbeeld bij mastercard tot een limiet van €25.000 te krijgen. Bij de AMEX kaarten is het net wat anders. Hier is geen vastgesteld limiet. Dit is dus helemaal afhankelijk van persoon tot persoon.

Inkomenseis van de platinum kaart

Met een uitkering ga je deze kaart nooit krijgen. Je zult dus minimaal €15.000 per jaar moeten krijgen. Echter moet je zelfs €60.000 tot €70.000 verdienen voor de kaarten van AMEX en AMEX FB. Voor de ING platinum kaart is de inkomenseis laag. Dit komt omdat dit eigenlijk geen platinum card is.

Service van de Platinum Kaarten

Een van de hoofdzakelijke redenen om een Platinum card te nemen is de service die erbij zit. Bij deze kaarten spaar je vaak voor aantrekkelijke bonussen. Daarnaast krijg je vaak toegang tot een hoop airport lounges. Bij sommige hotels en vluchten krijg je gratis upgrades zonder dat je er iets voor hoeft te doen. Ook is het mogelijk om punten in te wisselen voor extra service. Een ander uniek element aan de kaart is dat er bij sommige en Conciërge service zit. Dit is eigenlijk een personal assistant die je bepaalde verzoeken kan laten afhandelen.

Airport lounges 

Het reizen van land naar land is niet het meest comfortabelen wat er is. Je zit natuurlijk het liefste gewoon thuis op de bank. Dat begrijpen wij maar al te goed. Een fijn voordeel wat enkele platinum passen aanbieden is de toegang tot airport lounges.

De kaarten die momenteel Airport lounges aanbieden zijn:

- Mastercard Black

- American Express Platinum

- American Express Flying Blue

Concierge Services 

Een ander enorm handig weetje is de concierge service die de platinum creditcards op reguliere basis aanbieden. Het is afhankelijk per provider wat de servicegraad is maar deze kan erg handig zijn. Zeker voor de mensen die nog geen persoonlijke assistent hebben.

De concierge service kun je inschakelen voor verschillende verzoeken.

Zo heeft de platinum AMEX kaart de “Travel en Lifestyle Service”. Deze service regelt dineetjes en reizen. Ook als je specifieke voorkeuren hebben zullen zij het exact voor je uitzoeken. Dit kan extreem handig zijn als je weinig tijd hebt en geen zin hebt om dit soort zaken uit te zoeken.

Punten sparen voor gratis cadeaus

Het derde punt wat platinum kaarten erg aantrekkelijk maakt is het sparen van punten. Bij de American Express Platinum en de AMEX Flying Blue Platinum zit een spaarprogramma. Bij dit programma spaar je een stuk meer punten dan bij de reguliere programma’s van de providers. Hierdoor krijg je sneller toegang tot zaken als gratis coupons en gratis vluchten.

Voordelen & Nadelen van Platinum Kaart

Voordelen

Nadelen

Hoger bestedingslimiet

Hogere jaarlijkse bijdrage

Zeer goede verzekeringen

Hoger inkomen noodzakelijk

Sublieme service

2 tot wel 6 kaarten inbegrepen

Verzekeringen

Voornamelijk de verzekeringen van de American Express krediet kaart zijn uitstekend te noemen. Bij de AMEX Platinum en Flying Blue Platinum cards krijg je alle verzekeringen waarop wij de kaarten vergelijken. Dit in combinatie met de service die ze bieden is maken deze kaarten enorm interessant.

De Mastercard Black beschikt ook over erg goede verzekeringen. De reisverzekering is goed in orde. Er is wel geen juridische bijstand aanwezig. Ook is het eigen risico bij autoverhuurverzekering €750. Gelukkig is het normale eigen risico per incident wel maar €25.

Bij de Visa Platinum kaart is geen reis annuleringsverzekering of autoverhuurverzekering inbegrepen.

De ING Platinum creditcard (Wat eigenlijk een gold creditcard is) heeft nog minder verzekeringen. Deze mist ook de basis reisongevallenverzekering. Voor de beste verzekeringen en service kun je het beste kijken naar de kaarten van American Express.

Dit zijn de Platinum Creditcards

Op dit moment zijn de volgende platinum creditcards er. We hebben de Visa World Card Platinum, Mastercard Black, American Express Platinum card, ING Platinum card en de American Express Flying Blue Platinum. In dit hoofdstuk lopen door de eigenschappen van de verschillende kaarten.

Mastercard Black - Platinum Card

Mastercard Black Platinum

Zoals het je waarschijnlijk al opvalt, heet deze kaart niet “Platinum”. Echter is dit wel de meest exclusieve creditcard van Mastercard en daarom hebben we deze creditcard wel meegenomen in het platinum creditcard overzicht.

Met deze creditcard heb je toegang tot meer dan 1.000 airport lounges. Het maakt daarbij niet uit wat voor ticket je hebt of met welke maatschappij je vliegt.


Mastercard Black Service

Bij de kaart zit persoonlijke assistentie inbegrepen. Deze assistent is 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar. Deze concierge service helpt je bij het boeken en boeken van zaken waar je interesse in hebt. Zo kun je een tafel laten reserveren of je vrouw een bloemetje laten sturen. Ideaal om als sneltoets op je telefoon te hebben zodat je dit zelf allemaal niet hoeft uit te zoeken.

Het bestedingslimiet van de kaart zit standaard tussen de €5.000 en €10.000. Het is mogelijk om dit bedrag te verhogen door dit aan te vragen.

De aankoopverzekering van deze krediet kaart is 365 dagen.

De verzekeringen van deze creditcard zijn erg uitgebreid. 


Voorwaarden: Inkomenseis van €15.000.  
Cadeau: Gratis €25 Cadeau.

Kosten

Bestedingslimiet

Aankoopverzekering

€204

€5.000 - €10.000+ 

365 dagen

Kosten

€204

Bestedingslimiet

€5000 - €10.000+

Aankoopverzekering

365 dagen

American Express Platinum Card 

AMEX Platinum American Express

American Express is een bedrijf dat bekend staat om de erg goede service die ze leveren. Dit is zeker het geval bij de American Express platinum card. Deze creditcard beschikt over verschillende verzekeringen voor als je op reis bent. Natuurlijk heeft de creditcard ook een aankoopverzekering. De aankoopverzekering van deze platinum kaart is 240 dagen. Iets minder dan de 365 die Visa en Mastercard aanbieden.

Een voordeel is dat je bij deze kaart het eerste jaar 50% korting krijgt. Dit maakt het aantrekkelijk om hem een jaar uit te proberen.

Bij deze creditcard zit automatisch inbegrepen dat je toegang krijgt tot meer dan 1.100 lounges op vliegvelden.

Jaarlijks krijg je ook een travel coupon voor €150 die je kunt besteden via de site van AMEX of via de Travel & Lifestyle Service.

American Express heeft enkele partners. Bij deze partners ontvang je automatisch extra privileges. Deze partners zijn bedrijven als hotelketens Hilton Honers, starwood en Carlson en autoverhuur Avis en Hertz.

De rentevrije periode bij deze kaart is 30 dagen en je krijgt maar liefst 6 creditcards. Genoeg dus voor je hele gezin.

 

Voorwaarden: Inkomenseis van €70.000.  
Cadeau: Eerste jaar 50% korting + 20.000 miles gratis.

Extra: Een exclusief spaarprogramma

Kosten

Bestedingslimiet

Aankoopverzekering

€700

Persoonlijk

240 dagen

Kosten

€700

Bestedingslimiet

Persoonlijk

Aankoopverzekering

240 dagen

AMEX Flying Blue Platinum  

Flying Blue Platinum

Dit is een speciale versie van de AMEX Platinum kaart in combinatie met KLM en Air France. Ook bij deze kaart krijg je het eerste jaar 50% korting en maar liefst 6 creditcards zonder bij te betalen.

Deze kaart lijkt over het algemeen heel veel op de normale Platinum kaart van AMEX. Je vraagt hem ook aan op dezelfde website.

Flying Blue beschikt over deelnemersniveaus en per jaar krijg je 60 experience points cadeau. Een unieke mogelijkheid is om KLM en Air France tickets in 3 termijnen te betalen zonder extra kosten.

Enkele extra’s die bij de normale American Express kaart zitten krijg je hier trouwens echter niet. Dit zijn de toegang tot de vele lounges, de travel coupon en de privileges bij partners.


Voorwaarden: Inkomenseis van €60.000.  
Cadeau: Eerste jaar 50% korting + 20.000 miles gratis.
Extra
: Een exclusief spaarprogramma

Kosten

Bestedingslimiet

Aankoopverzekering

€600

Persoonlijk

240 dagen

Kosten

€600

Bestedingslimiet

Persoonlijk

Aankoopverzekering

240 dagen

Visa World Card Platinum 

Visa World Card Platinum

Deze kaart is de grotere broer van de World Card en de Gold card. Het eerste jaar kost deze platinum kaart maar €77. De jaren daarna kost deze kaart €154. De kaart beschikt over een standaard bestedingslimiet van €5.000. Een nadeel aan deze kaart is dat je geen toegang hebt tot de airport lounges. Dit is erg jammer aangezien dit toch wel een erg groot voordeel is in het algemeen.

De verzekeringen van deze kaart prima in orde maar niks speciaals.

De voordelen van deze kaart ten opzichte van de Visa World Card Gold zijn zeer beperkt.


Voorwaarden: Inkomenseis van €15.000.  
Cadeau: Eerste jaar €77 en gratis €50 vakantiegeld

Kosten

Bestedingslimiet

Aankoopverzekering

€154

€5.000

365 dagen

Kosten

€154

Bestedingslimiet

€5000

Aankoopverzekering

365 dagen

ING Platinum Card - Eigenlijk Geen Platinum Card 

ING Platinum Card

Deze creditcard heeft erg beperkte extra's. Zoals we eerder gezegd hebben zou deze creditcard beter kunnen staan tussen de andere gold cards. Echter zou hij ook daar niet super goed scoren.

Deze creditcard heeft slechte verzekeringen. Ook heeft hij geen actie momenteel. Er is 1 kaart inbegrepen en elke extra kaart kost €26,50, wat extreem veel is.

 

Voorwaarden: Inkomenseis van €15.000.  
Cadeau: Geen

Kosten

Bestedingslimiet

Aankoopverzekering

€49,80

€5.000

365 dagen

Kosten

€49,80

Bestedingslimiet

€5000

Aankoopverzekering

365 dagen

Platinum Creditcard Aanvragen

Een platinum creditcard aanvragen gaat gewoon hetzelfde als een normale creditcard aanvragen. Er zal natuurlijk wel een krediet controle uitgevoerd worden. zeker bij een hoog bestedingslimiet moet de maatschappij zeker weten dat je de gemaakte kosten terug kan betalen.

De platinum creditcard van mastercard is de meest ideale en volledige creditcard die je momenteel kunt krijgen. Zeker als je regelmatig op reis bent is deze kaart echt een hulpmiddel en is hij het zeker waard. De privileges van vliegveld lounges en concierge services zijn enorm handig wanneer je weinig tijd hebt en extra comfort wilt in je leven.


Meest voordelige Platinum Card: Visa World Card Platinum
Beste Prijs Kwaliteit verhouding: Mastercard Black
Beste Platinum Creditcard: American Express Platinum Card


Ons advies is altijd: Maak het niet te moeilijk. Je kunt je 10 uur lang blind staren op alle kleine verschillen of er binnen 10 minuten een aangevraagd hebben. Heb je toch liever een standaard creditcard? Bekijk dan ons overzicht daarvan hier


>