Mastercard Black Platinum

De Mastercard Black card is de meest exclusieve creditcard van Mastercard en kan daarom in het rijtje van de Platinum cards geplaatst worden. Deze creditcard is daarom ook een stuk duurder dan de andere kaarten van Mastercard. Je betaalt namelijk elk jaar €204. Hierdoor heb je wel veel extra voordelen. Daarbij is er een momenteel een actie dat je €25 cadeau krijgt. Een groot voordeel is dat je tot een bestedingslimiet van €10.000 kan gaan en dat terwijl slechts een inkomen van €15.000 vereist is. Kortom, onder de Platinum cards is dit een relatief voordelige creditcard.


Geldzaken specificaties

(i) meer info

Jaarlijkse kosten (i)

€204

Bestedingslimiet (i)

€10.000

Kosten eerste jaar (i)

€204

Huidige Actie (i)

€25 cadeau

Inkomenseis (i)

€15.000

Gespreid betalen mogelijk (i)

Ja

Rentevrije periode (i)

21 dagen

Rente gespreid betalen (i)

14%

Boete te laat betalen (i)

1,17% van het openstaande saldo

Overschrijvingskosten (i)

Geen

Spaarrente vanaf(i)

€500

​Spaarrente (i)

0,30%

Samenvatting  ( TL;DR )

De Mastercard Black card is de meest exclusieve creditcard van Mastercard. Deze creditcard is als het ware de grote broer van de Mastercard Gold. Dit betekent dus ook dat je aanzienlijk meer voor deze creditcard per jaar betaalt. Deze kaart kost namelijk €204 per jaar. Hier komen wel veel extra voordelen bij kijken. Zo ben je bijvoorbeeld voor praktisch alles omtrent het reizen verzekerd. 

Een nadeel van deze creditcard is wel dat je een hoog bedrag, namelijk €124, moet betalen voor een extra kaart. Daarnaast krijg je niet gratis een vervangende kaart. Aangezien je bij de Gold card gelijk 2 creditcards krijgt, is dit wel een nadeel. 

Tot slot is het een groot voordeel van de Black card dat je je bestedingslimiet zelf in kan stellen op €5000, €7500 of €10.000. 

Voordelen

  • Aankoopverzekering van 365 dagen
  • Eigen Risico Schade €25
  • Beschikt over een Reisongevallenverzekering
  • Beschikt over een Vluchtvertragingsverzekering
  • Beschikt over een Reis annuleringsverzekering
  • Inkomen vereist van €15.000

Pinnen & Kaart


Aantal kaarten

1

Extra kaart

€124

Gratis vervangende kaart

Nee

Maximale geldopname

n.v.t.

Geldopname  bij Positief Saldo

1% tot €1,50

Geldopname  bij Negatief Saldo

4%

Wisselkoersopslag

2%

Pincode kiezen

Ja

Contactloos betalen

Ja

De mogelijkheden van Mastercard Black

De Mastercard Black card is de meest exclusieve creditcard van Mastercard. Deze Black card is eigenlijk het best te vergelijken met de Platinum creditcard. Het voordeel van de Mastercard Black card is dat er vrij veel ruimte is met deze creditcard. Zo kan je met de Black card er voor kiezen om een bestedingslimiet van €5000, €7500 of €10.000 te nemen. Als je een hoger bestedingslimiet wil hebben, zal je dit wel moeten aanvragen. Het jaarlijkse bedrag dat betaald dient te worden blijft echter wel gelijk, namelijk €204. 

Een extra kaart kost €124. Een nadeel is echter wel dat je bij de Mastercard Black niet gratis een vervangende kaart krijgt in het geval van diefstal of schade. Tot slot is deze creditcard geheel up-to-date, aangezien je contactloos kunt betalen tot en met €25. 

Daarnaast heb je een 'conciërge' functie bij de Mastercard Black. Je kan dan op elk moment van de dag deze persoonlijke assistent dan bellen om bijvoorbeeld vliegtickets of een restaurant te reserveren. 

Mastercard Black verzekeringen

vrouw creditcard koopt tas

Zoals te verwachten was heeft de Black card van Mastercard een zeer uitgebreid verzekeringspakket.  Ten eerste heb je een aankoopverzekering op al je aankopen van een jaar lang. Daarnaast heb je slechts een eigen risico van €25. Wat betreft verzekeringen wordt alles gedekt behalve juridische bijstand. Met betrekking tot de Autoverhuurverzekering moet je er wel rekening mee houden dat je een eigen risico hebt van €750 per keer. Mocht je nog aanvullende vragen hebben, voel je dan gerust vrij om het service nummer rechts weergegeven te bellen.

Verzekeringen

Aankoopverzekering

365 dagen

Eigen risico schade

€25

Fraude verzekering

Ja

Reisongevallenverzekering

Ja

Medische verzekering

Ja

Vluchtvertragingverzekering

Ja

Reis annuleringsverzekering

Ja

Autoverhuurverzekering

Ja, dekking eigen risico: €750 per x

Bagageverzekering

Ja

Juridische bijstand

Nee

Service lijn aanwezig

020-6600002

​​Ja

Aanvragen & Overig

Uitgever

ICS

BKR Toetsing

Ja

Inkomenseis

€15.000

Tijd voor goedkeuring

14 dagen

Bankonafhankelijk

Ja

Online inzage

Ja

Contactloos betalen

Ja

Mastercard Black Creditcard Aanvragen

Een Mastercard Black creditcard aanvragen gaat vrij eenvoudig. Er zijn echter wel enkele voorwaarden waar je aan moet voldoen. Zo moet je ten minste 18 jaar oud zijn en positief scoren op een BKR toetsing. Daarnaast moet je minstens een inkomen van €15.000 per jaar hebben. Wanneer je aan deze voorwaarden voldoet, kan je je Mastercard Black creditcard aanvragen. Na 14 dagen komt je creditcard dan met de post binnen.

>