Prepaid Creditcard Kopen - Vergelijk De BESTE & GRATIS 2020
N26 Creditcard

​Prepaid Creditcard Kopen
Guide Voor Het Aanvragen

Prepaid Creditcard  Kopen Guide Voor Het Aanvragen

Je wilt graag een creditcard hebben voor de verschillende gemakken die het biedt. Echter heb je negatieve BKR registratie of voldoe je niet aan de inkomenseis (1150 p.m.) en lukt het je niet om een normale creditcard aan te vragen. Dan kan het zeer interessant zijn om een prepaid creditcard aan te vragen.

Prepaid Creditcards zijn voor veel mensen zeer aantrekkelijk. Je krijgt er ook minder snel schulden door. Hierdoor raden veel instanties je aan een prepaid creditcard af te sluiten. Je moet wel opletten voor eventuele extra kosten die er zijn. Wij raden de N26 Bank Creditcard aan. Deze is namelijk helemaal gratis en heeft de aller laagste kosten!

Wil je toch een creditcard met kredietmogelijkheden? Kijk dan bij ons overzicht van normale creditcards.

N26 Bank

N26 Creditcard

Money2go

Money 2 go Prepaid kaart

Cash Passport

GWK Traveler Card Afbeelding

VIABUY

Viabuy krediet caart

Eenmalige Kosten

Gratis

€10

€10 - €15

€70

Jaarlijkse kosten

Gratis

€20

€0

€20

Storten

Gratis

2%

€5 - €10

Gratis

Terugstorten

Gratis

€10

Gratis

€5

Geld opnemen

Gratis (5x p.m.)

€3,50

€2,50

€5

Valuta opslag (i)

1.7%

2,5%

5,75%

2,75%

Aantekeningen

Gratis bij een gratis bank account van N26. 

Aanvraagproces in het Engels

Erg hoge bijkomende verborgen kosten.

Erg hoge bijkomende verborgen kosten.

Erg duur, niet aan te arden

Score

Meer weten

Aanvragen

AANVRAGEN

AANVRAGEN

AANVRAGEN

AANVRAGEN

Wat is een prepaid creditcard precies? 

Een prepaid creditcard is een kaart waar je zelf geld op moet zetten. Het werkt dus niet met een krediet systeem zoals een normale creditcard. Het is in te vergelijken met een mobiele prepaid kaart. Daarbij heb je geen bundel en kun je ook niet meer uitgeven dan op de kaart staat. Dat is ook zo bij een prepaid creditcard.

Daarnaast heeft het wel veel van dezelfde functies zoals contactloos betalen en makkelijk betalen voor je online aankopen.

Creditcard zonder krediet 

Als je de prepaid creditcard aanvraagt zul je dus altijd een creditcard hebben waar geen krediet functie op mogelijk is. Dit is belangrijk om in de gaten te houden voor als je in het buitenland bent. Je wilt namelijk niet in de veronderstelling zijn dat je nog kunt betalen ondanks dat er geen geld op de kaart staat.

Houd je saldo dus altijd goed in de gaten. Veel maatschappijen hebben hun eigen app waardoor je makkelijk kunt zien hoeveel er nog op je prepaid kaart staat.

Geld op de creditcard zetten kost vaak ook geld. Dit is variërend van €0,55 tot €5 per keer (N26 is hierbij het goedkoopste, namelijk kosteloos). Deze kosten heb je niet bij een normale kredietkaart waardoor je het beste wat meer geld in een keer erop kunt zetten.

Nadelen van Prepaid Creditcard 

De prepaid creditcard heeft ook zeker nadelen. De nadelen van de prepaid creditcard zijn als volgt.

 • Geen aankoopverzekering en reisverzekering
 • Soms extra kosten bij opwaarderen of als je hem niet gebruikt
 • De kaart wordt niet altijd geaccepteerd. (sommige autoverhuurbedrijven accepteren geen prepaid kaarten)

Prepaid creditcard kopen 

Een prepaid creditcard kopen zal je online moeten doen. een prepaid creditcard aanvragen gaat bijna nooit in een winkel. Gelukkig is het proces makkelijk en kost het niet zoveel tijd. Bij de N26 Bank creditcard kan je een gratis rekening openen op hun website. Hiermee kun je een prepaid creditcard en ook een maestro kaart aanvragen.

Wanneer je de prepaid creditcard hebt aangevraagd ontvang je hem super snel via de post. In tegenstelling tot normale creditcards vinden er namelijk geen krediet controles plaats. 

Beste prepaid creditcard

Welke prepaid creditcard het beste is, is totaal afhankelijk van je behoefte. Bij de prepaid creditcards zitten namelijk nogal wat verschillen onderling in de kosten die ze hebben.

Zo betaal je bij de GWK Travelpass maar liefst minimaal €5 per keer dat je er geld op zet. Dit is bij N26 gratis. 

Hieronder hebben we een overzicht gemaakt met de features en voor welke je het beste kunt gaan.

Het is noodzakelijk om duidelijk overzicht te hebben van alles. Hiervoor hebben wij het overzicht gemaakt. Zo zie je dat sommige mensen gaan voor de VIABUY creditcard en er pas later achter komen dat er maar liefst €70 “aansluitkosten” bij zitten.

Als je kijkt naar welke kaart de beste waarde heeft dan kiezen veel mensen voor de kaart van N26. Naast dat hij gratis is krijg je er ook een volledige werkende betaalrekening bij. Dit is ook de reden dat veel mensen overstappen van bank naar N26 omdat deze bank gratis is.. Hierdoor kun je andere mensen geld laten overboeken naar de rekening van die creditcard.

Goedkoopste Prepaid Creditcard

Vroeger was het lastiger om een duidelijke winnaar aan te wijzen voor welke prepaid creditcard het goedkoopste was. Echter is er tegenwoordig 1 duidelijke winnaar. Dat is de N26. Deze wint op het vlak van eenmalige kosten / jaarlijkse kosten en gebruikskosten.

Een van de andere kiezen is dus eigenlijk niet zo heel verstandig. Je moet namelijk dan altijd meer betalen.

Goedkoop in jaarlijkse bijdrage

Deze categorie zullen we eerst toelichten. De prepaid kredietkaart met de laagste jaarlijkse kosten is de N26 kaart. Deze kaart heeft namelijk geen jaarlijkse kosten en ook geen eenmalige kosten.

Let op dat je bij veel andere prepaid creditcards die goedkoop zijn in de aanschaf dat ze vaak veel hoge bijkomende kosten hebben. Zo kost het bij de GWK Cash Passport maar liefst €5 om er geld op te zetten. Een absurd bedrag.

Ook zie je bij sommige creditcards dat als je hem niet gebruikt voor een aantal maanden dat je dan maandelijks moet betalen. Dit is vaak het geval bij bedrijven die de creditcard alleen als business model hebben. Hier heb je bij de kaart van N26 bijvoorbeeld geen last van.

Prepaid Creditcard

Kosten p.j.

Aanvragen

N26

Gratis (geen bijkomende kosten)

Money2Go

€20 per jaar

GWK Travelex Cash Passport

Gratis (wel hoge bijkomende kosten)

VIABUY

€ 20 eenmalig

Goedkoop in bijkomende kosten 

Daarnaast heeft een creditcard bepaalde bijkomende kosten. Vaak kost het opwaarderen van je prepaid creditcard namelijk geld (Dit heb je niet bij een standaard creditcard).

Als we de verschillende prepaid kaarten langs elkaar leggen dan heeft de prepaid kaart van N26 de laagste kosten. Het enige waar je op wilt letten is dat de website die ze hebben in het Engels is en niet in het Nederlands.

Gratis Prepaid Creditcard

Momenteel is er 1 GRATIS prepaid creditcard. Dit is de N26 creditcard. Er zijn ook normale creditcards die het eerste jaar gratis zijn. Zo zijn de Mastercard Classic en de Visa World Card het eerste jaar gratis. Hierbij moet je wel een inkomen hebben van €1100 netto per maand en is er een BKR controle. Het aanvragen van deze kaarten zonder inkomen is zinloos. Meer weten over gratis creditcards kan hier.

Prepaid Gold Card

Er zijn op dit moment geen prepaid gold cards aanwezig op de markt. Deze kaarten werken allemaal met een krediet systeem en hebben vaak een bestedingslimiet van €5000. Voor onze guide over gold kaarten zie deze pagina.

Creditcard en de BKR controle

Normaal hoort er bij een creditcard een BKR controle. Dit komt omdat de overheid bepaald heeft dat mensen met schulden geen creditcard aan mogen vragen.

De kans is dan namelijk erg groot dat ze vervolgens nog meer schulden gaan maken. Dit kan ervoor zorgen dat sommige mensen niet in aanmerking komen voor een normale creditcard waar er een BKR toetsing wordt uitgevoerd.

Op het moment dat jij in deze categorie valt dan is een prepaid creditcard de oplossing.

Creditcard aanvragen zonder BKR toetsing 

Bij een prepaid creditcard kun je geen krediet opnemen. Je kunt dus geen geld lenen van andere. Al het geld wat je gebruikt met de prepaid creditcard is jouw eigen geld - wat je er van te voren op hebt gezet.

Hierdoor worden creditcardmaatschappijen niet gedwongen om een BKR toetsing uit te voeren waardoor ze je altijd kunnen accepteren bij het aanvragen van een prepaid creditcard.

Hoe werkt een prepaid creditcard

Ben je benieuwd hoe de prepaid creditcard werkt? Het meeste komt overeen met een gewone creditcard. Toch zijn er speciale zaken.

Creditcard zelf geld opzetten / Opwaarderen 

Wanneer je je prepaid creditcard binnen hebt zul je hier zelf geld op moeten zetten. Het opwaarderen van de prepaid creditcard gaat bijna altijd via de website van de uitgever. Het geld erop zetten kan via verschillende methodes. Vaak beschikken de uitgevers over manieren als:

 • 1
  iDEAL
 • 2
  SoFort
 • 3
  Bankoverschrijving

Soms is het ook mogelijk om bijvoorbeeld je prepaid creditcard op te waarderen met Bitcoin. Dit is het geval bij de VIABUY creditcard.

Alternatief creditcard 

De prepaid creditcard is in veel gevallen een goed alternatief voor de normale creditcard. Zeker als je niet in aanmerking komt voor een normale creditcard vanwege je inkomen of BKR status. Je zult echter wel rekening moeten houden met de nadelen van de creditcard. Zo is het mogelijk dat je bij bepaalde bedrijven en winkels niet kunt betalen met je prepaid creditcard.

Eenmalige creditcard 

Een prepaid creditcard is geen eenmalige creditcard. Er zijn bij deze creditcard jaarlijkse kosten dus deze zul je ook moeten betalen. Je kunt er echter wel voor kiezen om de kaart na een korte periode op te zeggen. Houd dan wel rekening met als je eventueel het cadeau of de bonus die je hebt gekregen bij de creditcard moet teruggeven.

Verschillende Prepaid Creditcards

In dit hoofdstuk lopen langs de verschillende prepaid creditcards. Ook vermelden we de creditcards die niet bestaan of niet meer beschikbaar zijn. Zo bestaat er geen prepaid creditcard van de ABN AMRO bijvoorbeeld. Deze bank heeft alleen een normale creditcard en gold card. Geen platinum kaart of prepaid creditcard.

N26 Prepaid Creditcard (Beste keuze)

De N26 creditcard is nu al veel voorgekomen in dit artikel. Dit heeft een goede reden. Op dit moment biedt deze deze creditcard een erg aantrekkelijk pakket aan voordelen.

- De enige creditcard die helemaal gratis is. Dit is echt heel uniek. Wij hopen mensen nog long kunnen profiteren hiervan.

- Je krijgt ook een uitstekende betaalrekening erbij met extra opties.

- Bijkomende kosten zijn niks tot zeer laag.

- Je zit niet vast aan lange contracten

Naast alle voordelen die deze kaart heeft zijn er geen nadelen die wij gevonden hebben! 

Wij weten niet hoeveel nieuwe klanten nog gebruik kunnen maken van dit unieke aanbod! Het is daarom slim om snel gebruik te maken van dit aanbod! Klik HIER om de N26 creditcard aan te vragen!

Type kosten

Kosten

Eenmalige kosten

GRATIS

Jaarlijkse kosten

GRATIS

Kosten voor geld storten

€ 0

Kosten voor geld terugstorten

€ 0

Kosten voor betalen in een andere valuta

n.b.

Methodes van geld opwaarderen

Verschillende

Maximum bedrag op de prepaid creditcard

Geen

Maximum limiet op storten

Geen

Overige opmerkingen

Momenteel de beste prepaid creditcard van dit moment!

VIABUY Prepaid Creditcard

De creditcard van VIABUY wordt door sommige website sterk aangeraden. Dit is onterecht want over het algemeen is deze prepaid creditcard erg duur. Daarnaast zijn er erg veel mensen die klachten hebben over deze creditcard.

Voor deze kaart moet je sowieso €70 betalen op hem te activeren. Dit is veel meer als andere prepaid creditcards en totaal niet noodzakelijk.

Let op: Als je de kaart 12 maanden niet gebruikt dan brengt het bedrijf €10 per maand in rekening.

Veel partijen raden deze creditcard dus af! Wees hier bewust van voordat je deze aanschaft.

Type kosten

Kosten

Eenmalige kosten

€ 70,00

Jaarlijkse kosten

€ 19,95

Kosten voor geld storten

Gratis tot 1,75%

Kosten voor geld terugstorten

€ 5

Kosten voor betalen in een andere valuta

2,75%

Methodes van geld opwaarderen

iDEAL, bankoverschrijving, cash/pin

Maximum bedrag op de prepaid creditcard

Afhankelijk per persoon

Maximum limiet op storten

Afhankelijk per persoon

Overige opmerkingen

Deze kaart heeft veel onnodige kosten die niet duidelijk vermeld worden.

Money2Go Creditcard

De Money2Go Creditcard is ook wel interessant. Toch is er 1 punt wat deze kaart minder interessant maakt. Dit punt is dat als je de kaart niet gebruikt voor 3 maanden dat je per maand €2,50 moet betalen. Dit is erg vreemd en is iets wat ook gedaan word door VIABUY. Wil je de kaart dus alleen gebruiken tijdens vakanties dan moet je hem alsnog tussendoor enkele keren gebruiken.

Heb je geen moeite met dit bijkomend kenmerk is het een matige creditcard. Toch niet ideaal want de kosten zijn niet heel goedkoop. Je bent goedkoper uit wanneer je gaat voor de N26 creditcard.

Type kosten

Kosten

Eenmalige kosten

€ 9,95

Jaarlijkse kosten

€ 19,95

Kosten voor geld storten

2%

Kosten voor geld terugstorten

€ 10

Kosten voor betalen in een andere valuta

2,5%

Methodes van geld opwaarderen

iDEAL

Maximum bedrag op de prepaid creditcard

Tussen de €2.500 - €10.000

Maximum limiet op storten

Tussen de €500 en €3.750

Overige opmerkingen

Deze kaart heeft veel onnodige kosten die niet duidelijk vermeld worden.  Zorg dat je de kaart sowieso elke 3 maanden gebruikt anders komen er flinke kosten bij.

GWK Travelex Cash Passport

Deze kaart kun je aanvragen in 3 vormen. Euro / Dollar en Pond. Deze prepaid creditcard is iets anders als de andere kredietkaarten. Bij deze kaarten zijn de kosten namelijk verplaatst.

Bij de GWK Travelex Cash Passport betaal je namelijk maar eenmalig kosten van €10 tot €15. Daarna is hij jaarlijks gratis.

Hier zitten wel nadelen aan. Bij de Cash Passport kost storten namelijk €5 tot €10 per keer. Dit is ontzettend duur. Ook is de koers opslag flink hoger dan de rest.  De koers opslag is bijna 6% wat het ontzettend onaantrekkelijk maakt om hem te gebruiken in het buitenland.

Voor landen met de euro / dollar of pond is hij echter wel geschikt. Je moet dan wel lange tijd dezelfde valuta hebben en hem vaak gebruikt hebben en maar 1 keer opgeladen.

Type kosten

Kosten

Eenmalige kosten

€15 - €20

Jaarlijkse kosten

-

Kosten voor geld storten

€5 - €10

Kosten voor geld terugstorten

-

Kosten voor betalen in een andere valuta

5,75% - dit is extreem veel.

Methodes van geld opwaarderen

bankoverschrijving, cash/pin

Maximum bedrag op de prepaid creditcard

€7.500

Maximum limiet op storten

€7.500

Overige opmerkingen

Deze kaart heeft veel onnodige kosten die niet duidelijk vermeld worden. 

Prepaid Creditcard ING (bestaat niet) 

ING is een van de 3 grote banken. ING heeft momenteel geen prepaid creditcard. De verwachting is ook niet dat deze kaart er snel zal gaan komen.

Prepaid Creditcard Rabobank (bestaat niet) 

Rabobank beschikt ook niet over een prepaid creditcard. Deze bank heeft alleen een normale creditcard uitgebracht. Het pakket met creditcard van de rabobank is vergeleken met de andere pakketten niet voordelig. Het is slimmer om te gaan voor een pakket en creditcard van ABN AMRO.

ICS Prepaid Card 

ICS is momenteel bezig met het herzien van hun prepaid creditcards. Deze zijn dus tijdelijk niet beschikbaar.

American Express Prepaid Card (bestaat niet) 

Op dit moment heeft American Express geen prepaid creditcard. Ook de aparte tak van Flying Blue heeft geen prepaid creditcard. Als je een van deze kaarten wilt zul je een normale creditcard aan moeten vragen. Houd rekening met dat je inkomen nodig hebt en een goede BKR status.

Mastercard Classic Prepaid (niet bereikbaar) 

Vroeger was een Prepaid Mastercard beschikbaar. Echter is deze recentelijk niet meer bereikbaar door wat veranderingen. De naam van deze kaart is de mastercard classic prepaid. 

De normale versie van mastercard is nog wel bereikbaar. Deze kun je hier vinden. Dit is een van de meest aangevraagd creditcards van dit moment.

Paypal Mastercard (bestaat niet) 

Sommige mensen denken dat het mogelijk is om een creditcard te krijgen van paypal. Dit is niet mogelijk. Paypal is een online betaalrekening. Veel websites hebben integratie met paypal mogelijk gemaakt. Echter zijn er ook genoeg bedrijven die hier niet voor gekozen hebben.

ANWB Prepaid Creditcard (niet bereikbaar) 

De ANWB prepaid creditcard is momenteel niet bereikbaar. Er zijn wat veranderingen gaande bij deze creditcard wat ervoor zorgt dan je hem niet kunt aanvragen. In het verleden leek deze kaart veel op de creditcard van mastercard.

ABN AMRO Prepaid Creditcard

Momenteel heeft ABN AMRO geen prepaid. Deze bank beschikt alleen over een normale creditcard en een gold card. Bekijk hier de kaarten van ABN.

Zakelijke Prepaid Creditcards 

Momenteel zijn er geen speciale zakelijke prepaid creditcards. Echter is het wel mogelijk om een prepaid creditcard aan te vragen en deze alleen te gebruiken voor zakelijke uitgaven. Meer weten over zakelijke kaarten kan hier.

N26 Bank

N26 Creditcard

Money2go

Money 2 go Prepaid kaart

Cash Passport

GWK Traveler Card Afbeelding

VIABUY

Viabuy krediet caart

Eenmalige Kosten

Gratis

€10

€10 - €15

€70

Jaarlijkse kosten

Gratis

€20

€0

€20

Storten

Gratis

2%

€5 - €10

Gratis

Terugstorten

Gratis

€10

Gratis

€5

Geld opnemen

Gratis (5x p.m.)

€3,50

€2,50

€5

Valuta opslag (i)

1.7%

2,5%

5,75%

2,75%

Aantekeningen

Gratis bij een gratis bank account van N26. 

Aanvraagproces in het Engels

Erg hoge bijkomende verborgen kosten.

Erg hoge bijkomende verborgen kosten.

Erg duur, niet aan te arden

Score

Meer weten

Aanvragen

AANVRAGEN

AANVRAGEN

AANVRAGEN

AANVRAGEN

>

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten