Prepaid Creditcard - Gids om Jou op Weg te Helpen

De creditcard is één van de meest gebruikte wijzen om een betalingsovereenkomst af te sluiten. Zowel bij het online shoppen, als ook bij bijvoorbeeld het boeken van vakantie. Tevens kan je haast overal ter wereld pinnen met een creditcard, terwijl dit met een pinpas niet altijd kan. Daarnaast is een creditcard te gebruiken als een soort lening. Het is namelijk mogelijk om bepaalde aankopen te doen met je creditcard, zonder dat je er direct voor betaalt. Je betaalt namelijk al je aankopen aan het eind van de maand terug aan de creditcardmaatschappij. Nu zitten hier natuurlijk wel voorwaarden aan verbonden, aangezien de creditcardmaatschappij er wel op moet kunnen vertrouwen dat jij je 'lening' betaalt. Vandaar dat je boven de 18 moet zijn en je inkomsten door moet geven, voordat je in aanmerking komt voor een creditcard. Heb je nou geen inkomen of ben je onder de 18? Misschien is de Prepaid Creditcard dan wat voor jou!

Wat is een Prepaid creditcard?

Met een Prepaid creditcard kunt u gemakkelijk overal ter wereld betalen, met de service van ICS. Naast aankopen die u in een winkel kunt doen, of geld uit een pinautomaat halen, kunt u ook eenvoudig online aankopen doen met de Prepaid creditcard. Zo kunt u zonder problemen online met uw Prepaid creditcard een reis boeken, of online kleding kopen. Daarnaast zijn vrijwel al uw aankopen die u in de eerste 180 dagen, na aanschaf van de kaart, doet verzekerd tegen diefstal, beschadiging of verlies.
Een ander voordeel van de Prepaid creditcard is dat u een beter inzicht heeft in uw uitgaven. Doordat u een bepaald bedrag vooraf op uw creditcard moet zetten, heeft u dus een uitgave limiet. Op deze manier kunt u onverwachte hoge rekeningen aan het eind van de maand tegen gaan. Immers, is het gestorte geld op, dan kunt u geen geld meer uitgeven. Eigenlijk heeft een Prepaid creditcard dus een soortgelijke werking als een debetkaart. 

Een debetkaart is een betaalkaart. Wat het voornaamste verschil is tussen een betaalkaart en een creditcard, is dat bij een betaalkaart het te betalen bedrag direct van de betaalkaart overgemaakt wordt naar de rekening van de verkoper. In Nederland gebeurt dit meestal via Maestro. Daarnaast heeft u op uw betaalkaart een limiet staan. Dit is het bedrag dat u namelijk op de rekening hebt staan. Tevens gebruikt u deze kaart voornamelijk voor het pinnen. Met een creditcard gebeurt dit meestal minder vaak, maar het kan wel!

Lees hier meer over pinnen met een creditcard!

Wat zijn de verschillen tussen een debetkaart en een creditcard?

Een Prepaid creditcard is dus als het ware het grijze gebied tussen een debetkaart en een creditcard. Om dan dus meer inzicht te krijgen in de daadwerkelijke inhoud van een Prepaid creditcard, is het handig om de verschillen tussen een debetkaart en een creditcard tegen elkaar uit te zetten. 
Ten eerste zijn de uitgevers van een debetkaart alleen banken en financiële instellingen. Een creditcard kan ook een groot bedrijf hebben als uitgever, zoals de Bijenkorf of de ANWB.  Daarnaast is het met een creditcard mogelijk om aankopen aan de telefoon te doen, met een debetkaart is dit niet het geval. Een andere tegenstelling is eerder al aangegeven, is het bestedingslimiet. Bij een creditcard is dit limiet in principe gelijk aan oneindig. Bij een debetkaart is het limiet het bedrag dat op de rekening staat waar de kaart aan verbonden is. 

Daarnaast is een debetkaart onbruikbaar zonder PIN. Een creditcard is, bijvoorbeeld via het internet, nog steeds te gebruiken zonder PIN. Tot slot hoef je bij het pinnen uit een geldautomaat met een debetkaart geen transacties kosten te betalen; bij een creditcard moet dit wel.

Waar kunnen we de Prepaid creditcard plaatsen tussen de debetkaart en creditcard?

Nu de verschillen tussen een debetkaart en een creditcard tegen elkaar uit zijn gezet, kunnen we de invulling van de Prepaid creditcard nader bepalen. Aan de hand van de tegenstellingen in de bovenstaande paragraaf krijgt de Prepaid een positie toebedeeld in het grijze gebied tussen de debetkaart en creditcard.
Het eerste verschil was de aangesloten instelling. Met een prepaid creditcard is het ook mogelijk om je bij een groot bedrijf aan te sluiten, dus wat dat betreft valt de prepaid creditcard uit naar de creditcard. Het tweede verschil was de mogelijkheid om met een creditcard telefonisch aankopen te doen. 

Met een Prepaid creditcard kan dit niet. Wat betreft het bestedingslimiet valt de Prepaid creditcard ook uit naar de kant van de debetkaart, aangezien het bedrag dat op de kaart staat, het limiet is dat u uit kunt geven. Daarentegen is een Prepaid creditcard, net zoals een gewone creditcard ook zonder PIN te  gebruiken. Tot slot hoef je bij een Prepaid creditcard geen transactiekosten te betalen.

Waarom een Prepaid creditcard?

Maar waarom zou u nou een Prepaid creditcard aan moeten schaffen? Immers dekt u toch het gehele grijze gebied wanneer u in bezit bent van zowel een debetkaart als een creditcard? Alsnog is een Prepaid creditcard in vele gevallen handig. Zo komt niet iedereen in aanmerking voor een creditcard. In sommige gevallen moet je namelijk 18 jaar of ouder zijn. In alle gevallen wordt bij een creditcard gekeken naar je financiële status. Als je student bent en een hoge studieschuld hebt, kan dit dus misschien niet positief voor je uitvallen. Ook in zo een situatie komt een prepaid creditcard dus goed van pas. Tot slot is een Prepaid creditcard erg geschikt voor mensen die graag een duidelijk inzicht willen hebben in hun uitgaven door de maand heen, aangezien er een limiet op de Prepaid creditcard zit. Dus kort punctueel samengevat:

  • Voor mensen jonger dan 18
  • Voor mensen zonder inkomen
  • Voor mensen die graag inzichten in hun kosten hebben

Beste Creditcards van 2018 Koopgids

Je Realiseert dat een Creditcard Ontzettend Makkelijk is, Zeker Voor op Reis en bij Online Kopen

Dan Wil je een Creditcard die Aansluit Bij Wat Jij Graag wil Hebben.

Om bij Deze Overweging te Helpen Hebben Wij Het Duidelijkste Overzicht van 2018 gemaakt.