Prepaid kaart

Snel en handig Creditcard Kiezen die bij jouw past 

Je wilt graag een creditcard hebben voor de verschillende gemakken die het bied. Echter heb je geen goede BKR status en lukt het je niet om een normale creditcard aan te vragen. Dan kan het interessant zijn om een prepaid creditcard aan te vragen. Je moet er rekening mee houden dat je de prepaid creditcard niet altijd geaccepteerd zal worden. Er zijn bedrijven zoals autoverhuurders die soms prepaidkaarten niet accepteren omdat ze er geen extra geld vanaf kunnen boeken.

Ten slotte zitten er aan de prepaid creditcard ook vaak extra kosten verbonden wat ervoor kan zorgen dat een normale creditcard goedkoper is. Je wilt dus eigenlijk kiezen voor een prepaid kaart wanneer het voor jouw niet mogelijk is om een normale creditcard af te sluiten.

GWK Cash Passport

GWK Traveler Card Afbeelding

Mastercard Prepaid

Prepaid Mastercard

ANWB Prepaid

ANWB Prepaid Creditcard

Money2go

Money 2 go Prepaid kaart

ViaBuy

Viabuy krediet caart

Eenmalige Kosten

€10 - €15

€ 0

€ 0

€10

€70

Jaarlijkse kosten

€0

€17,50

€20

€20

€20

Storten

€5 - €10

€0,95

€0,95

2%

Gratis

Terugstorten

Gratis

€0,95

€0,95

€10

€10

Geld opnemen

€2,50

 2%

2%

€3,50

€5

Valuta opslag (i)

5,75%

2%

2%

2,5%

2,75%

Score

Meer weten

Aanvragen

AANVRAGEN

AANVRAGEN

AANVRAGEN

AANVRAGEN

AANVRAGEN

Wat is een prepaid creditcard precies? 

Een prepaid creditcard is een kaart waar je zelf geld op moet zetten. Het werkt dus niet met een krediet systeem zoals een normale creditcard. Het is in te vergelijken met een mobiele prepaid kaart. Daarbij heb je geen bundel en kun je ook niet meer uitgeven dan op de kaart staat. Dat is ook zo bij een prepaid creditcard.

Daarnaast heeft het wel veel van dezelfde functies.

Creditcard zonder krediet 

Als je de prepaid creditcard aanvraagt zul je dus altijd een creditcard hebben waar geen krediet op mogelijk is. Dit is belangrijk om in de gaten te houden voor als je in het buitenland bent. Je wilt namelijk niet in de veronderstelling zijn dat je nog kunt betalen ondanks dat er geen geld op de kaart staat.

Houd je balans dus altijd goed in de gaten.

Geld op de creditcard zetten kost vaak ook geld. Dit is varierent van €0,95 tot €5 per keer. Deze kosten heb je niet bij een normale kaart waardoor een normale creditcard op deze manier snel goedkoper kan zijn.

Nadelen van Prepaid Creditcard 

De prepaid creditcard heeft ook zeker nadelen. De nadelen van de prepaid creditcard zijn als volgt.

 • Vaak geen aankoopverzekering (alleen bij mastercard classic prepaid)
 • Niet zeker wat je saldo is.
 • Extra kosten bij opwaarderen of als je hem niet gebruikt
 • De kaart wordt niet altijd geaccepteerd.

Prepaid creditcard kopen 

Een prepaid creditcard kopen zal je online moeten doen. een prepaid creditcard aanvragen gaat bijna nooit in een winkel. Gelukkig is het proces makkelijk en kost het niet zoveel tijd.

Beste prepaid creditcard

Welke prepaid creditcard het beste is, is totaal afhankelijk van je behoefte. Bij de prepaid creditcards zitten namelijk nogal wat verschillen. Wil je bijvoorbeeld een creditcard waar je aankopen verzekerd zijn dan moet je gaan voor de Mastercard prepaid creditcard . Dit is de enige die beschikt over verzekeringen.

Daarnaast zijn prepaid creditcards ook erg lastig te onderscheiden. sommige beschikken namelijk over speciale kosten. Zo kost het opwaarderen van de GWK Travel tussen de €5 en €10. Dan kan de kaart wel goedkoop zijn. je bent veel geld kwijt als je hem wilt opwaarderen.

 

Een ander voorbeeld is het geld eraf halen. Bij Money2go en ViaBuy kost dit €10. Ook erg hoge onnodige kosten. Deze kosten zul je vaak niet vinden bij een normale creditcard.

Dit zorgt ervoor dat de prepaid creditcard op regelmaat duurder is door alle extra kosten.

 

over het algemeen is de Prepaid kaart van Mastercard het vaakst gekozen. Dit komt omdat deze kaart geen gekke kosten met zich meebrengt. Er zitten geen addertjes onder het gras en de kosten zijn in het algemeen niet hoog. De jaarlijkse kosten van deze kaart zijn wel niet heel laag. Hij kost €17,50 per jaar. Wat zorgt dat deze kaart iets duurder is als bijvoorbeeld de Money2go kaart. 

Goedkoopste Prepaid Creditcard

Als je een goedkope prepaid creditcard wilt hebben is dat niet zo 1..2.3.. uitgelegd. Je hebt namelijk 2 soorten goedkoop. Goedkoop op de korte termijn en goedkoop op de lange termijn. Gelukkig is het verschil vaak maar 2 - 10 euro per jaar qua jaarlijkse bijdrage.

Goedkoop in jaarlijkse bijdrage

Deze categorie zullen we eerst toelichten. De krediet kaart met de laagste jaarlijkse kosten is de GWK Cash Passport. Deze kaart heeft namelijk geen jaarlijkse kosten en kost eenmalig €10. Let wel op want deze kaart heeft enorm veel bijkomende kosten. Alleen al geld op deze kaart zetten kost minimaal €5. Dus je jaarlijkse kosten zullen dus waarschijnlijk redelijk flink zijn. Maak je 12 maanden lang geen gebruik van deze kaart dan kost dit €3,50 per maand. Hem niet gebruiken is dus ook geen optie.

 

De opvolgende goedkoopste creditcard is de Mastercard Classic Prepaid. Deze kaart heeft geen verborgen kosten. Daarnaast beschikt deze over de aankoopverzekering. Ook zijn er verhalen dat de mastercard classic prepaid veel vaker geaccepteerd wordt door bedrijven.

Kosten p.j.

Opmerkingen

Aanvragen

GWK Cash Passport

€ 0

Eenmalig €10.

Opwaarderen minimaal €5 per keer

Aanvragen

Mastercard Classic Prepaid

€ 17,50

Heeft Verzekeringen

Zit een cadeau bij

Lagere extra kosten

Aanvragen

Money2Go

€ 19,95

Hoge kosten als je hem niet gebruikt

Aanvragen

ANWB Prepaid

€ 20

Hetzelfde als de Mastercard maar geen verzekeringen.

Aanvragen

ViaBuy

€ 20

€70 eenmalige kosten. erg duur

Aanvragen

Goedkoop in bijkomende kosten 

Daarnaast heeft een creditcard bepaalde bijkomende kosten. Vaak kosten het opwaarderen van je prepaid creditcard namelijk geld (Dit heb je niet bij een standaard creditcard).

Als we de verschillende prepaid kaarten langs elkaar leggen dan heeft de prepaid kaart van mastercard de laagste kosten. Het enige waar je op wilt letten is dat je niet te vaak kleine bedragen stort. De kosten voor het opladen zijn €0,95.

Gratis Prepaid Creditcard

Momenteel is er geen prepaid creditcard. Er zijn wel normale creditcards die het eerste jaar gratis zijn. Zo zijn de Mastercard Classic en de Visa World Card het eerste jaar gratis en krijg je €20 tot €50 gratis. Hierbij moet je wel een inkomen hebben van €1100 netto per maand en is er een BKR controle. Het aanvragen van deze kaarten zonder inkomen is zinloos. Meer weten over gratis creditcards kan hier.

Prepaid Gold Card

Er zijn op dit moment geen prepaid gold cards aanwezig op de markt. Deze kaarten werken allemaal met een krediet systeem en hebben vaak een bestedingslimiet van €5000. Voor onze guide over gold posts zie deze pagina.

Creditcard en de BKR controle

Normaal hoort er bij een creditcard een BKR controle. Dit komt omdat de overheid bepaald heeft dat mensen met schulden geen creditcard aan mogen vragen. De kans is dan namelijk erg groot dat ze vervolgens nog meer schulden gaan maken. Dit kan ervoor zorgen dat sommige mensen niet in aanmerking komen voor een normale creditcard waar er een BKR toetsing wordt uitgevoerd.

Op het moment dat jij in deze categorie valt dan is de prepaid creditcard de oplossing.

Creditcard aanvragen zonder BKR toetsing 

Bij een prepaid creditcard kun je geen krediet opnemen. Je kunt dus geen geld lenen van andere. Al het geld wat je gebruikt met de prepaid creditcard is jouw eigen geld - wat je er van te voren op hebt gezet.

Hierdoor worden creditcardmaatschappijen niet gedwongen om een BKR toetsing uit te voeren waardoor ze je altijd kunnen accepteren bij het aanvragen van een prepaid creditcard.

Hoe werkt een prepaid creditcard

Ben je benieuwd hoe de prepaid creditcard werkt? Het meeste komt overeen met een gewone creditcard. Toch zijn er speciale zaken.

creditcard zelf geld opzetten / Opwaarderen 

Wanneer je je prepaid creditcard binnen hebt zul je hier zelf geld op moeten zetten. Het opwaarderen van de prepaid creditcard gaat bijna altijd via de website van de uitgever. Het geld erop zetten kan via verschillende methodes. Vaak beschikken de uitgevers over manieren als:

 • 1
  iDEAL
 • 2
  SoFort
 • 3
  Bankoverschrijving

Soms is het ook mogelijk om bijvoorbeeld je prepaid creditcard op te waarderen met Bitcoin. Dit is het geval bij de ViaBuy creditcard.

Alternatief creditcard 

De prepaid creditcard is in veel gevallen een goed alternatief voor de normale creditcard. Zeker als je niet in aanmerking komt voor een normale creditcard vanwege je inkomen of BKR status. Je zult echter wel rekening moeten houden met de nadelen van de creditcard. Zo is het mogelijk dat je bij bepaalde bedrijven en winkels niet kunt betalen met je prepaid creditcard.

Eenmalige creditcard 

Een prepaid creditcard is geen eenmalige creditcard. Er zijn bij deze creditcard jaarlijkse kosten dus deze zul je ook moeten betalen. Je kunt er echter wel voor kiezen om de kaart na een korte periode op te zeggen. Houd dan wel rekening met als je eventueel het cadeau of de bonus die je hebt gekregen bij de creditcard moet teruggeven.

Verschillende Prepaid Creditcards

In dit hoofdstuk lopen langs de verschillende prepaid creditcards. Ook vermelden we de creditcards die niet bestaan. Zo bestaat er geen prepaid creditcard van de ABN AMRO bijvoorbeeld. Deze bank heeft alleen een normale creditcard en gold card. Geen platinum kaart of prepaid creditcard.

Prepaid Mastercard (classic)

De Prepaid Mastercard heeft de naam “Mastercard Classic Prepaid”. Deze kaart is bijzonder doordat hij beschikt over verzekeringen en de laagste gemiddelde kosten heeft.

Als je producten koopt met deze creditcard en je verliest ze of ze worden gestolen of ze ondervinden schade dan kan je geld terugkrijgen. Dit is zeer handig en hier maken veel mensen graag gebruik van.

De gemiddelde kosten voor zaken als geld storten (wat noodzakelijk is) zijn de laagste kosten die te vinden zijn bij prepaid creditcards. Dit zorgt ervoor dat de prepaid creditcard gemiddeld de laagste kosten heeft.

De prepaid mastercard is momenteel de meest aangevraagde creditcard.

De jaarlijkse kosten van deze kaart zijn op dit moment €17,50. Hiermee is de kaart maar €2,50 goedkoper dan de normale Mastercard Classic. Deze kaart is dus alleen interessant indien je de Mastercard classic niet aan kunt vragen. 

De creditcards van Mastercard vergelijken kan op: https://creditchecker.nl/creditcard/mastercard/

Type kosten

Kosten

Eenmalige kosten

€ 0,00

Jaarlijkse kosten

€ 17,50

Kosten voor geld storten

€ 0,95

Kosten voor geld terugstorten

€ 0,95

Kosten voor betalen in een andere valuta

2%

Methodes van geld opwaarderen

Overschrijving

Maximum bedrag op de prepaid creditcard

Geen limiet

Maximum limiet op storten

Geen limiet

Overige opmerkingen

Als je €15 stort op deze kaart krijg je €5 cadeau!

ViaBuy Prepaid Creditcard

De creditcard van ViaBuy wordt door sommige website sterk aangeraden. Dit is onterecht want over het algemeen is deze prepaid creditcard erg duur. Daarnaast zijn er erg veel mensen die klachten hebben over deze creditcard.

Voor deze kaart moet je sowieso €70 betalen op hem te activeren. Dit is veel meer als andere prepaid creditcards en totaal niet noodzakelijk.

Let op: Als je de kaart 12 maanden niet gebruikt dan brengt het bedrijf €10 per maand in rekening.

Veel partijen raden deze creditcard dus af! Wees hier bewust van voordat je deze aanschaft.

Type kosten

Kosten

Eenmalige kosten

€ 70,00

Jaarlijkse kosten

€ 19,95

Kosten voor geld storten

Gratis tot 1,75%

Kosten voor geld terugstorten

€ 10

Kosten voor betalen in een andere valuta

2,75%

Methodes van geld opwaarderen

iDEAL, bankoverschrijving, cash/pin

Maximum bedrag op de prepaid creditcard

Afhankelijk per persoon

Maximum limiet op storten

Afhankelijk per persoon

Overige opmerkingen

Deze kaart heeft veel onnodige kosten die niet duidelijk vermeld worden.

ANWB Prepaid Creditcard

Let op: Voor deze creditcard moet je lid zijn van de ANWB. Niet leden kunnen deze kaart niet aanvragen.

Deze kaart lijkt ontzettend veel op de Mastercard prepaid kaart. De gegevens zijn vooralsnog exact hetzelfde.

Een overzicht van de verschillende ANWB creditcards vind je hier.  Voor de uitgebreide review van de ANWB Prepaid kaart kun je hier kijken.

Money2Go Creditcard

De Money2Go Creditcard is ook best wel interessant. Toch is er 1 punt wat deze kaart minder interessant maakt. Dit punt is dat als je de kaart niet gebruikt voor 3 maanden dat je per maand €2,50 moet betalen. Dit is erg vreemd en is iets wat ook gedaan word door ViaBuy. Wil je de kaart dus alleen gebruiken tijdens vakanties dan moet je hem alsnog tussendoor enkele keren gebruiken.

Heb je geen moeite met dit bijkomend kenmerk is het een matige creditcard. Toch niet ideaal want de kosten zijn niet heel goedkoop.

Type kosten

Kosten

Eenmalige kosten

€ 9,95

Jaarlijkse kosten

€ 19,95

Kosten voor geld storten

2%

Kosten voor geld terugstorten

€ 10

Kosten voor betalen in een andere valuta

2,5%

Methodes van geld opwaarderen

iDEAL

Maximum bedrag op de prepaid creditcard

Tussen de €2.500 - €10.000

Maximum limiet op storten

Tussen de €500 en €3.750

Overige opmerkingen

Deze kaart heeft veel onnodige kosten die niet duidelijk vermeld worden.  Zorg dat je de kaart sowieso elke 3 maanden gebruikt anders komen er flinke kosten bij.

GWK Travelex Cash Passport

Deze kaart kun je aanvragen in 3 vormen. Euro / Dollar en Pond. Deze prepaid creditcard is iets anders als de andere kredietkaarten. Bij deze kaarten zijn de kosten namelijk verplaatst.

Bij de GWK Travelex Cash Passport betaal je namelijk maar eenmalig kosten van €10 tot €15. Daarna is hij jaarlijks gratis.

Hier zitten wel nadelen aan. Bij de Cash Passport kost storten namelijk €5 tot €10 per keer. Dit is ontzettend duur. Ook is de koers opslag flink hoger dan de rest.  De koers opslag is bijna 6% wat het ontzettend onaantrekkelijk maakt om hem te gebruiken in het buitenland.

Voor landen met de euro / dollar of pond is hij echter wel geschikt. Je moet dan wel lange tijd dezelfde valuta hebben en hem vaak gebruikt hebben en maar 1 keer opgeladen.

Type kosten

Kosten

Eenmalige kosten

€15 - €20

Jaarlijkse kosten

-

Kosten voor geld storten

€5 - €10

Kosten voor geld terugstorten

-

Kosten voor betalen in een andere valuta

5,75%

Methodes van geld opwaarderen

bankoverschrijving, cash/pin

Maximum bedrag op de prepaid creditcard

€7.500

Maximum limiet op storten

€7.500

Overige opmerkingen

Deze kaart heeft veel onnodige kosten die niet duidelijk vermeld worden.

Prepaid Creditcard ING (bestaat niet) 

ING is een van de 3 grote banken. ING heeft momenteel geen prepaid creditcard. De verwachting is ook niet dat deze kaart er snel zal gaan komen.

Prepaid Creditcard Rabobank (bestaat niet) 

Rabobank beschikt ook niet over een prepaid creditcard. Deze bank heeft alleen een normale creditcard uitgebracht. Het pakket met creditcard van de rabobank is vergeleken met de andere pakketten niet voordelig. Het is slimmer om te gaan voor een pakket en creditcard van ABN AMRO.

ICS Prepaid Card 

ICS heeft enkele prepaid kaarten uitgebracht. Zo vallen de ANWB prepaid kaart en de mastercard prepaid hieronder. Ook de normale kaarten van deze 2 merken worden uitgebracht door international card services.

American Express Prepaid Card (bestaat niet) 

Op dit moment heeft American Express geen prepaid creditcard. Ook de aparte tak van Flying Blue heeft geen prepaid creditcard. Als je een van deze kaarten wilt zul je een normale creditcard aan moeten vragen. Houd rekening met dat je inkomen nodig hebt en een goede BKR status.

Paypal Mastercard (bestaat niet) 

Sommige mensen denken dat het mogelijk is om een creditcard te krijgen van paypal. Dit is niet mogelijk. Paypal is een online betaalrekening. Veel websites hebben integratie met paypal mogelijk gemaakt. Echter zijn er ook genoeg bedrijven die hier niet voor gekozen hebben.

ABN AMRO Prepaid Creditcard

Momenteel heeft ABN AMRO geen prepaid. Deze bank beschikt alleen over een normale creditcard en een gold card. Bekijk hier de kaarten van ABN.

Zakelijke Prepaid Creditcards 

Momenteel zijn er geen speciale zakelijke prepaid creditcards. Echter is het wel mogelijk om een prepaid creditcard aan te vragen en deze alleen te gebruiken voor zakelijke uitgaven. Meer weten over zakelijke kaarten kan hier.

GWK Cash Passport

GWK Traveler Card Afbeelding

Mastercard Prepaid

Prepaid Mastercard

ANWB Prepaid

ANWB Prepaid Creditcard

Money2go

Money 2 go Prepaid kaart

ViaBuy

Viabuy krediet caart

Eenmalige Kosten

€10 - €15

€ 0

€ 0

€10

€70

Jaarlijkse kosten

€0

€17,50

€20

€20

€20

Storten

€5 - €10

€0,95

€0,95

2%

Gratis

Terugstorten

Gratis

€0,95

€0,95

€10

€10

Geld opnemen

€2,50

 2%

2%

€3,50

€5

Valuta opslag (i)

5,75%

2%

2%

2,5%

2,75%

Score

Meer weten

Aanvragen

AANVRAGEN

AANVRAGEN

AANVRAGEN

AANVRAGEN

AANVRAGEN

>