Visa Kaart Aanvragen - Hulp Bij Creditcard Keuze

Een creditcard is tegenwoordig voor vele mensen één van de belangrijkste en meest gebruikte manieren van betalen. Met name als het gaat om grote aankoopbedragen, zoals het boeken van vakanties, is een creditcard een erg handig betalingsmedium. Echter zijn er verschillende soorten creditcards met elk hun afzonderlijke kenmerken. Zo kennen we een Mastercard, een Visa Card, een Prepaid creditcard en een Online creditcard. Op deze pagina wordt er nader ingegaan op de Visa Card. Hoe is de Visa Card ontstaan? Hoe werkt een Visa Card?  Zijn er nog verschillende soorten van de Visa Card? Voor wie is een Visa Card geschikt?
Dit zijn vragen waar we op deze pagina dieper op in gaan, om speciaal voor u het beste overzicht aan informatie over de Visa Card te verstrekken. 

Waar komt de Visa Card vandaan?

Visa Inc. is een Amerikaans bedrijf dat producten, systemen en diensten aan banken en andere financiële instellingen levert. Visa is het meest bekend via de creditcard diensten die zij verleent. Het bedrijf is opgericht in 1958 en had in 2014 maar liefst 9500 werknemers en een omzet van 12,7 miljard dollar. Visa bestaat uit twee grote delen, namelijk een beurs-genoteerd deel en een niet-beurs-genoteerd deel. In het beurs-genoteerde deel zijn de Amerikaanse belangen opgenomen. Het andere deel, genaamd Visa Europe, was eigendom van de deelnemende banken, maar is tegenwoordig een dochter van Visa Inc.  
Tegenwoordig is de Visa Card een algemeen begrip geworden als we het hebben over betaalmogelijkheden. Volgens het ICS krijgt de Visa Card een score van 8% wanneer er wordt gekeken naar voorkeuren van Nederlanders die online aankopen doen. Dit is bijna net zoveel als de Mastercard, waar deze score 10% is.

Hoe werkt een Visa Card?

Een Visa Card heeft in principe de werking van een reguliere creditcard. De functie als een Visa Card werkt immers ook als een soort 'lening'. Wanneer je een aankoop doet met de Visa Card, wordt het aankoopbedrag namelijk niet direct van je rekening afgeschreven. De hoeveelheid van alle aankoopbedragen in één maand worden namelijk gesommeerd en aan het eind van de maand in rekening gebracht. Dit eindbedrag dient u dan binnen een x aantal dagen te betalen.
Een andere eigenschap van de Visa Card die overeen komt met de reguliere creditcard, is dat de Visa Card vrijwel overal ter wereld te gebruiken is. Bij een debet kaart is dit soms niet het geval. Niet elke winkel in het buitenland accepteert een Nederlandse debet kaart, terwijl de Visa Card wel haast overal een geaccepteerd betaalmiddel is. Maar waarom zou je een Visa Card nemen, als er ook een gewone creditcard is?

Er zijn natuurlijk wel enkele verschillen tussen de Visa Card en de reguliere creditcard. Het eerste en gelijk meest waarneembare verschil is dat een Visa Card iets duurder is dan een reguliere creditcard. We vergelijken even kort de jaarbijdrages van een Visa Card en van bijvoorbeeld een Mastercard. Voor een Visa Card kan er gerekend worden op een jaarbijdrage van 36,50 euro, terwijl dit voor een Mastercard 20 euro is. Dus waarom zou je alsnog voor een Visa Card kiezen? De Visa Card is wereldwijd de meest geaccepteerde creditcard. Wanneer je naar een exotisch land op vakantie gaat, is het dus wellicht verstandiger om een Visa Card aan te schaffen. Voor de rest verschilt de Visa Card qua eigenschappen niet significant van de andere creditcards. Zo zijn de lengtes van de aankoopverzekering ongeveer gelijk, namelijk 180 dagen. Ook de koersopslag voor aankoopbedragen in vreemde valuta bedraagt ongeveer evenveel procent, namelijk 2%.

Zijn er verschillende soorten Visa Cards?

Er zijn binnen de Visa Cards, verschillende soorten creditcards waar uit gekozen kan worden, met elk hun eigen eigenschappen. We gaan kort enkele kaarten behandelen, namelijk de Visa World Card, de Visa Black Card, de Visa Gold Card, de Visa Business Card en tot slot de Visa Platinum Card. 
De Visa World Card is misschien wel de bekendste Visa Card. ICS biedt een World Card aan waarbij je het eerste jaar niks hoeft te betalen. Vanaf het tweede jaar betaal je dan wel, namelijk 36,50 euro per jaar. Er is ook een standaard maandelijks bestedingslimiet van 2500 euro. De aankoopverzekering wordt doorgetrokken tot 180 dagen en wanneer je een extra kaart aan wil schaffen, is dat het eerste jaar gratis en vanaf het tweede jaar 16 euro per jaar.
De Visa Black Card is sinds 2015 geen Visa Card meer, maar een Mastercard. Deze kaart is eigenlijk  een soort beloning voor kaarthouders. De Black Card is de meest exclusieve kaart waar een kaarthouder over kan beschikken. De jaarlijkse bijdrage voor deze creditcard is ook maar liefst 204 euro. Wanneer je een extra kaart wil aanschaffen, kost deze kaart 124 euro. Het bestedingslimiet op deze kaart is ook een stuk hoger en kan gaan tot maar liefst 10.000 euro. Wanneer je hoger wil gaan dan dit bedrag, is dat te bespreken met de aanbieder. De aankoopverzekering is een jaar lang geldig. Ook beschik met deze kaart over 24/7 persoonlijke assistentie.
De Visa Gold Card gaat een stapje verder dan de Visa World Card. Voor deze kaart betaal je het eerste jaar 36,50 euro. Vanaf het jaar daarna betaal je 55 euro. De Gold Card beschikt over een bestedingslimiet van 5000 euro. De aankoopverzekering is net zoals bij de Black Card een jaar geldig.
De Visa Business Card is, zoals de naam al aangeeft, bedoeld voor ondernemingen. Voor de eerste vijf kaarten die worden aangevraagd, betaal je per kaart 35 euro per jaar. Bij zes tot vijfentwintig kaarten wordt de jaarbijdrage per kaart verlaagd naar 30 euro. Bij meer kaarten, moet je apart overleggen met de aanbieder. Er is een standaard bestedingslimiet van 2500 euro en een minimum van 1000 euro. Het bestedingslimiet dat wordt ingesteld, verschilt per onderneming.
Tot slot is er nog de Visa Platinum Card. De Platinum Card gaat weer een stapje verder dan de Gold Card. Het eerste jaar betaal je 77 euro, de jaren daarna betaal je 154 euro. Er is een bestedingslimiet van 10.000 euro en de aankoopverzekering is een jaar lang geldig.

Voor wie is de Visa Card geschikt?

We hebben nu de Visa Card met al haar aspecten behandeld. Maar voor wie is de Visa Card nu het meest geschikt? Op basis van welk uitgave patroon is het verstandiger om te kiezen voor een Visa Card in plaats van voor een andere creditcard, zoals bijvoorbeeld een Mastercard? We gaan dit behandelen aan de hand van drie punten:

Lees hier meer over de Mastercard!

  • Mensen die veel en ver reizen:  mensen die naar vele exotische bestemmingen afreizen, zullen meer baat hebben aan een Visa Card, dan een ander soort creditcard.
  • Mensen die hoge bestedingslimieten nodig hebben.
  • Tot slot dient u uit te zoeken tot welke aanbieder je je aangetrokken voelt, om hier een verstandig besluit over te nemen. Laat je ook adviseren!

Beste Creditcards van 2018 Koopgids

Je Realiseert dat een Creditcard Ontzettend Makkelijk is, Zeker Voor op Reis en bij Online Kopen

Dan Wil je een Creditcard die Aansluit Bij Wat Jij Graag wil Hebben.

Om bij Deze Overweging te Helpen Hebben Wij Het Duidelijkste Overzicht van 2018 gemaakt.