Geld Lenen – Zo Regel Geld Vergelijken of een Lening Afsluiten

Geld lenen kan je tegenwoordig makkelijk online. Je moet hier wel rekening houden met wat zaken. in de onderstaande video leggen wij uit waarmee.

Geld lenen kan op 2 verschillende manieren.

  • Persoonlijke lening: Hierbij leen je vooral vastgesteld bedrag. Dit moet je gedurende een periode terug betalen aan de lening verstrekker. Dit kun je bijvoorbeeld doen als je een auto gaat kopen van €20.000. Je weet dan al hoeveel geld je nodig hebt en kunt het exacte bedrag lenen wat je nodig hebt.
  • Doorlopend krediet: Dit is de 2e optie die er is. Hierbij is het bedrag nog niet vastgesteld. Wel zit er altijd een maximaal limiet aan de lening. Dit type lening zie je vaak wanneer nog niet duidelijk is wat het exacte bedrag is wat geleend dient te worden. De rente word hierbij berekend over het openstaand bedrag. Dit is een lastigere berekening.

Wanneer je snel geld wilt lenen kun je gaan voor speciale leningen. Deze zijn vaak klein en hebben vaak strikte voorwaarde om de lener te beschermen.

Als je besloten hebt welk type lening je wilt en bij welke verstrekker dan kun je overgaan naar het lening aanvragen. Hierbij sluit je vervolgens een lening af met de instantie. Bij het afsluiten komt wat papierwerk kijken om alles rechtsgeldig te maken. Dit is heel anders dan wanneer je geld leent bij je familie.

Ten slotte is het helemaal mogelijk dat je al een lening hebt. Wanneer dit het geval is dan kun je kijken of het verstandig is om je lening bij een andere partij onder te brengen. Dit noemen we een lening oversluiten. Het doel hiervan is om een lagere rente te krijgen waardoor je minder kwijt bent.

Met deze video weet je exact hoe het werkt.

>