Doorlopend Krediet - Makkelijk Het Beste Krediet Aanvragen!

Doorlopend Krediet - Consumptief / Zakelijke kredieten Vergelijken

Als je niet precies weet hoeveel geld je nodig hebt dan is een doorlopend krediet exact wat je nodig hebt.

Hierbij kan je tot een bepaald bedrag opnemen en kan je zelf kijken hoeveel je wanneer precies gebruikt.

Soms kun je te maken krijgen met een financiële tegenvaller. Maar er zijn ook situaties denkbaar dat je gewoon wat extra financieel zekerheid wilt hebben. In dat soort situaties is het handig dat je kunt beschikken over een stukje krediet dat door een financiële instelling wordt verstrekt. Uiteraard is het mogelijk in deze situatie om te kiezen voor geld lenen.

Wanneer je de beschikking wilt hebben over een stukje krediet, dan zal je te maken krijgen met een aantal regels en voorwaarden. Omdat er sprake is van krediet, dien je het geleende bedrag ooit terug te betalen. Daarnaast, omdat de geldverstrekker ook een bepaalde risico loopt, zal je ook rente verschuldigd zijn.

Uiteindelijk, de beschikking hebben over krediet verschaft speelruimte en wanneer je dit op een verantwoorde wijze doet, kun je er veel voordeel meedoen. Nu zijn er een hoop kredietvormen op te noemen waar je als particulier gebruik van kunt maken. Een bekende kredietvorm is het doorlopend krediet en in dit stuk gaan wij het daarover hebben.

Maatschappij

Min

Max

Bekijken

Frisia

4,6 %

5,8 %

BEKIJKEN

Freo

4,6 %

4,6 %

BEKIJKEN

ABN AMRO

4,8 %

9,1 %

BEKIJKEN

Nationale Nederlanden

4,8 %

8,2 %

BEKIJKEN

Findio

4,9 %

9,8 %

BEKIJKEN

Moneyou

4,9 %

6,2 %

BEKIJKEN

Qander

4,9 %

7,4 %

BEKIJKEN

Interbank  (via KredietGroepNederland)

5,1 %

10 %

BEKIJKEN

Rabobank

7,0 %

7,0 %

BEKIJKEN

ING Bank

7,4 %

7,4 %

BEKIJKEN

Wat is een doorlopend krediet

Heb je extra geld nodig, het afsluiten van een krediet overeenkomst is de oplossing als jezelf niet over bijvoorbeeld voldoende spaargeld bezit. Nu kun je in de situatie verkeren dat je ineens een groot bedrag nodig hebt, maar je kunt ook te maken hebben met het feit dat je slechts af en toe een bepaald bedrag nodig hebt. Gaat het om het laatste, een doorlopend krediet of DK is de uitkomst.

Lachende man

Bij een doorlopend krediet heb je de beschikking over een krediet die je tot een maximaal bedrag kunt opnemen. Het bedrag hoef je dus niet in één keer op te nemen. Op het moment dat je het nodig hebt, neem je een stukje van het krediet op. Heb je na enige tijd weer wat extra geld en je doet er niets mee, je kunt dat bedrag dan gebruiken om het opgenomen deel van je doorlopend krediet af te lossen.

Het is wel belangrijk bij deze vorm van krediet dat je een stukje verantwoordelijkheid kunt dragen. Dat je de beschikking hebt over een extra bedrag, wil niet zeggen dat je dat bedrag ook lukraak dient te besteden. Een goed voorbeeld voor het gebruik van een doorlopend krediet is, dat je geld nodig hebt voor het volgen van een cursus of dat je de kinderkamer wilt inrichten.

Laat je ook verder voorlichten door een doorlopend krediet verstrekker. Hiervoor kun je gebruikmaken van onze krediet vergelijker.

​Flexibele leenvorm

Je dient een doorlopend krediet te zien als een soort flexibele leenvorm. Met de geldverstrekker spreek je namelijk af dat je tot een bepaald bedrag rood mag staan. Een ander woord voor geldverstrekker is ook wel kredietverstrekker. Maar ook termen als schuldeiser en geldgever zijn andere benamingen.

Degene die het geld leent, jij dus, staat bekend als de schuldenaar. Je bent namelijk een bedrag schuldig aan een andere partij. Een ander woord is ook wel geldnemer. Ook dien je krediet en lening als twee dezelfde termen te beschouwen met het verschil dat de term krediet vaak in een andere context wordt gebruikt.

Rente en looptijd

Looptijd van de lening

De rente en de looptijd bij een doorlopend krediet staan niet van tevoren vast. Vaak wordt er van een looptijd die theoretisch wordt vastgesteld uitgegaan. Er wordt bij een doorlopend krediet ook gewerkt met een variabele rente. Hierdoor krijg je dus per maand steeds met een ander percentage te maken waardoor het bedrag van de rente schommelt. Doordat de rente niet vaststaat kan er ook moeilijk worden aangegeven wanneer je het bedrag volledig hebt afgelost.

Op onze website staat er een doorlopend krediet vergelijker waar je een keuze kunt maken voor een bepaalde partij die je meer uitleg hierover kan geven.

Aflossing

Wat betreft aflossing, ook daar zit verschil per geldverstrekker. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat een kredietverstrekker 2% van het krediet bedrag als aflossingsbedrag vaststelt. Een andere instelling kan voor 1% kiezen. De hoogte van het percentage is ook weer afhankelijk van de looptijd die is overeengekomen.

Het is ook mogelijk dat je meer aflost dan afgesproken. Hier kan er wel of geen boete tegenover staan omdat het per maatschappij verschilt. Middels onze doorlopend krediet vergelijker kun je hierover verdere informatie inwinnen.

Rente aftrekbaar

De rente bij een doorlopend krediet is niet aftrekbaar. Echter geldt er een uitzondering waar je in principe niet mee te maken hebt als je na 2013 een doorlopend krediet overeenkomst hebt afgesloten. Het zit namelijk zo, is je doorlopend krediet voor het jaar 2013 afgesloten en het bedrag heb je gebruikt voor de aanschaf, verbetering of onderhoud van de eigen woning, dan is de rente aftrekbaar. Is de lening na 2013 afgesloten, dan geldt deze regel niet meer en kun je de rente dus niet meenemen als aftrekpost in je aangifte inkomstenbelasting.

​Verschil met een persoonlijke lening

Het verschil tussen een doorlopend krediet en een persoonlijke lening is het bedrag dat je ontvangt. Bij een persoonlijke lening krijg je het bedrag dat je wenst te lenen in één keer gestort op je rekening. Dit bedrag dien je terug te betalen binnen een bepaalde periode dat je hebt afgesproken met de kredietverstrekker.

Het komt erop neer dat je maandelijks een stukje aflossing betaalt en een stukje rente. Ook is er een verschil wat betreft of de rente wel of niet aftrekbaar is. Bij een persoonlijke lening is de rente aftrekbaar onder de voorwaarde dat het geleend bedrag bestemd is voor de eigen woning. Het moet dus gaan om aanschaf, een verbouwing of een verbetering.

Rente

Zoals eerder aangegeven, de rente bij een doorlopend krediet staat van tevoren niet vast. Maandelijks is dit variabel en is het tevens afhankelijk van een aantal factoren. Zo hebben de kosten die de geldverstrekker moet maken om het doorlopend krediet beschikbaar te stellen invloed. Daarnaast speelt risico een rol, looptijd, de hoeveelheid winst die de maatschappij wenst te maken en de hoogte van het krediet.

Laagste rente

Natuurlijk is het altijd mogelijk om toch op zoek te gaan naar een doorlopend krediet verstrekker voor het laagste rentepercentage. Bekijk daarvoor onze vergelijker en informeer bij een partij die je aanspreekt

Rentestanden / rentetarieven

Wat betreft rentestanden of rentetarieven, daar geldt weer hetzelfde. Per maand is het variabel en daarnaast is de hoogte ook weer afhankelijk van een aantal factoren die weer per maatschappij voor verschil zorgen. Ervan uitgaan dat je van tevoren te weten komt wat de rentestanden of rentetarieven bij een doorlopend krediet zijn, is niet echt aan te geven.

Vergelijken

Los van de feiten die we hierboven hebben aangeven, is het altijd als consument je goed recht om van tevoren te kijken wat de markt allemaal te bieden heeft. Om je hiermee op weg te helpen kun je gebruikmaken van de doorlopend krediet vergelijker die wij op onze website hebben staan. Raadpleeg dat onderdeel zodat je in staat bent een voordelige keuze te kunnen maken.

Berekenen

Om te kunnen kijken hoeveel je aan doorlopend krediet kunt krijgen, dien je gebruik te maken van de website van de geldverstrekker. Vaak is er een module aanwezig waar je het gewenste bedrag kunt aangeven. Ook worden er een aantal persoonlijke vragen gesteld. Dit is nodig om uiteindelijk een offerte op maat samen te stellen. Zo zal er bijvoorbeeld naast NAW-gegevens, gevraagd worden naar het bestedingsdoel van het krediet.

Maximaal

Hoeveel je maximaal aan doorlopend krediet kunt krijgen, kun je alvast zien middels de tool op de website van de geldverstrekker. Door het bedrag en de aflossing die je kunt opbrengen aan te geven, kun je een indicatie krijgen.

Hoeveel kan je lenen

Wat je uiteindelijk daadwerkelijk als doorlopend krediet kunt krijgen, dat weet je pas nadat de geldverstrekker jouw persoonlijke gegevens heeft verwerkt. Van tevoren kan er dus niet aangegeven worden wat het exacte bedrag aan doorlopend krediet zal zijn. Hiervoor dien je eerst alle relevante gegevens door te sturen ter beoordeling.

Doorlopend krediet aanvragen

Aanvragen van een doorlopend krediet doe je door gegevens in te vullen op de website van de geldverstrekker die je middels onze vergelijker hebt gevonden. Vul deze gegevens naar waarheid in. Zo nee, dan loop je kans dat je aanvraag wordt geweigerd of dat er een verkeerd advies uitrolt.

​Hoe gaat dit in zijn werking

Vrouw op de bank die de website bekijkt

Aanvragen van een doorlopend krediet vergt dat je een aantal persoonlijke gegevens dient op te geven. Na ontvangst van deze gegevens volgt er een BKR controle. BKR staat voor Bureau Krediet Registratie. Daar wordt er gekeken of je andere leningen hebt uitstaan en of er opmerkingen aanwezig zijn. Is de BKR controle positief, dan volgt er een verdere schriftelijke beoordeling op basis van je gegevens. Is het allemaal in orde, dan ontvang je een offerte. Ben je het eens met de offerte, dan dien je deze te ondertekenen en te voorzien van de documenten waar om wordt gevraagd. Nadat je alles hebt opgestuurd en er volgt een positieve beoordeling, dan is je doorlopend krediet een feit.

Wij hebben in hoofdlijnen aangegeven hoe het proces inzake de aanvraag van een doorlopend krediet verloopt. Wil je het allemaal exact weten, kies een partij middels onze vergelijker zodat deze je kan bijstaan inzake je lening.

Maatschappij

Min

Max

Bekijken

Frisia

4,6 %

5,8 %

BEKIJKEN

Freo

4,6 %

4,6 %

BEKIJKEN

ABN AMRO

4,8 %

9,1 %

BEKIJKEN

Nationale Nederlanden

4,8 %

8,2 %

BEKIJKEN

Findio

4,9 %

9,8 %

BEKIJKEN

Moneyou

4,9 %

6,2 %

BEKIJKEN

Qander

4,9 %

7,4 %

BEKIJKEN

Interbank  (via KredietGroepNederland)

5,1 %

10 %

BEKIJKEN

Rabobank

7,0 %

7,0 %

BEKIJKEN

ING Bank

7,4 %

7,4 %

BEKIJKEN

>

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten