Dierenverzekering Vergelijken - De Beste Huisdierverzekering!

Dierenverzekering Vergelijken - Zó verzeker jij je Huisdier Goed

Beste dierenverzekeringen

inshared

v.a. €4,93

Logo van petplan Dierenverzekering

Petplan

v.a. €5,21

OHRA

v.a. €5,38

dierenverzekering.nl logo

Dierenverzekering

v.a. €5,45

HEMA

v.a. €5,88

Wij doen ons best om zo compleet mogelijke informatie te leveren.
Controleer toch nog altijd de algemene voorwaarden voor het geval deze veranderd zijn

Als je lieve huisdier bepaalde zorg nodig heeft, wil je deze zorg natuurlijk wel kunnen bieden.

Om er zeker van te zijn dat je jouw huisdier goede zorg kunt bieden als dit nodig is, kun je een dierenverzekering afsluiten.

Op deze pagina lees je meer over de dierenverzekering. Ook vind je op deze pagina een handige vergelijker, die je kunt gebruiken om de beste dierenverzekering te vinden voor jouw hond of kat.

Dierenverzekering Vergelijken

Klik op de ? voor meer informatie

v.a. €16,32

v.a. €9,65

v.a. €13,61

v.a. €8,72

dierenverzekering.nl logo

v.a. €14,57

v.a. €8,83

v.a. €18,37

v.a. €9,20

v.a. €18,81

v.a. €9,93

Operaties

Euthanasie

Röntgenfoto's

MRI scan

CT scan

Opnamen in dierenkliniek

Consult met de dierenarts

Medicijnen

Bloedonderzoek

Problemen Heupen / ellebogen

Sterilisatie / castratie

inentingen

Buitenland dekking

Tandheelkunde

Eigen risico

20%

8% tot 50%

€0 tot €200

15%

€ 45 p.s.

Maximale vergoeding per jaar

€2.500 - €5.000

€3.000 - €5.000

€5.000

€3.500

€3.500

Score

Meer informatie

Premie berekenen

Wij doen ons best om zo compleet mogelijke informatie te leveren.
Controleer toch nog altijd de algemene voorwaarden voor het geval deze veranderd zijn

Wat is een Dierenverzekering?

Een dierenverzekering is een ziektekostenverzekering voor je hond of kat. Je kunt de verzekering vergelijken met de ziektekostenverzekering die je voor jezelf hebt afgesloten. Als je hond of kat naar de dierenarts moet voor een controle, voor een behandeling of voor medicatie, krijg je (een deel van) deze kosten vergoed. Dit werkt ongeveer hetzelfde als bij jouw eigen ziektekostenverzekering.

 

Een dierenverzekering is over het algemeen niet duur. Zowel de hondenverzekering als de kattenverzekering kun je voor een lage prijs per maand afsluiten. En moet jouw hond of kat een keer naar de dierenarts? Dan krijg je (een deel van) de hoge dierenartskosten vergoed. Gezien de lage maandelijkse prijs van de dierenverzekering en de doorgaans vrij hoge vergoeding, kiezen veel mensen met huisdieren ervoor hun hond en/of kat te verzekeren.

Hondenverzekering

Heb je een hond? Dan sluit je een hondenverzekering af. Deze verzekering vergoedt (een deel van) de kosten die je voor jouw hond moet maken bij de dierenarts. Denk hierbij aan de kosten voor een gezondheidscontrole, maar ook aan de kosten voor een medische behandeling. En heeft jouw hond bepaalde medicijnen nodig? Dan krijg je (een deel van) de medicijnkosten ook vergoed van de verzekeringsmaatschappij.

Welke vergoeding je precies krijgt van je hondenverzekering, is afhankelijk van de verzekering die je hebt afgesloten. Om te achterhalen welke vergoeding er voor jouw hondenverzekering geldt, kun je de polisvoorwaarden van je verzekering doorlezen.


Kattenverzekering

De kattenverzekering werkt hetzelfde als de hondenverzekering. Het enige verschil tussen deze dierenverzekeringen, is dat je de kattenverzekering afsluit voor je kat. Verder vergoedt ook deze verzekering (een deel van) jouw hoge dierenartskosten. Denk hierbij aan de kosten voor een controle, maar ook voor een behandeling en medicatie.

Kosten Dierenverzekering

​De kosten van de dierenverzekering worden iedere maand van je rekening afgeschreven. Welke kosten je moet betalen voor jouw dierenverzekering, is helemaal afhankelijk van de verzekering die je hebt afgesloten voor je huisdier. De ene verzekering is simpelweg duurder dan de andere verzekering.

De kosten van de dierenverzekering zijn afhankelijk van diverse factoren. Denk hierbij aan de dekking van de verzekering, maar ook aan de tarieven van de verzekeringsmaatschappij. Sommige verzekeringsmaatschappijen zijn duurder dan andere verzekeraars. Het is de kunst een goede dierenverzekering te vinden, bij een betrouwbare verzekeringsmaatschappij die niet te hoge tarieven hanteert. Je kunt de vergelijker op deze pagina gebruiken om de goedkoopste en beste dierenverzekering te vinden. Deze dierenverzekering kun je direct afsluiten.

Eigen risico

Net zoals bij je eigen ziektekostenverzekering het geval is, betaal je ook bij de dierenverzekering altijd een eigen risico. Door sommige verzekeringsmaatschappijen wordt het eigen risico ook wel de eigen bijdrage genoemd.

Het bedrag dat je aan eigen risico moet betalen, verschilt per verzekeringsmaatschappij. Sommige verzekeraars hebben een vast bedrag aan eigen risico of eigen bijdrage. Andere verzekeraars rekenen een bepaald percentage van de dierenartskosten als eigen risico of eigen bijdrage. In de polisvoorwaarden van een verzekering kun je lezen welk eigen risico er door de verzekeringsmaatschappij wordt gerekend voor deze specifieke verzekering.

Ziektekosten huisdier

De meeste dierenverzekeringen vergoeden een deel van de ziektekosten van je huisdier. Je kunt bijvoorbeeld een vergoeding krijgen van 50 procent, maar ook van 75 procent. Dit is afhankelijk van jouw verzekering. Er zijn overigens ook verzekeringen die 100 procent van je rekening vergoeden, maar deze zijn dan wel weer duurder dan verzekeringen met een lagere vergoeding.

Je kunt enkel een standaard verzekering afsluiten voor je huisdier, maar je kunt ook aanvullende dekkingen afsluiten. Kies je ervoor jouw verzekering uit te breiden met een of meerdere aanvullende dekkingen, dan is de kans op een hoge vergoeding groter.

Waarom je huisdier verzekeren?

​Het is erg verstandig je hond of kat te verzekeren. Gebeurt er iets met het beestje, dan wil je jouw huisdier natuurlijk wel de beste zorg kunnen bieden. Zonder dierenverzekering is dit niet altijd mogelijk. De medische zorg voor honden en katten is namelijk erg duur. Zeker als je hond of kat geopereerd moet worden of een langdurige behandeling nodig heeft, ben je veel geld kwijt als eigenaar. Door een dierenverzekering af te sluiten, weet je zeker dat je jouw huisdier de beste zorg kunt bieden. En dit zonder al je spaargeld bij de dierenarts uit te geven.

Voordelen van dierenverzekering

​Er zijn diverse voordelen verbonden aan het afsluiten van een dierenverzekering. Het belangrijkste voordeel van de verzekering, is dat je er niet meer alleen voor staat als er iets aan de hand is met je hond of kat. Als het beestje ziek wordt of een ongeluk krijgt, hoef je de hoge dierenartskosten niet helemaal zelf te betalen. De verzekeringsmaatschappij staat achter je en steunt je financieel in deze moeilijke tijd.

Daarnaast maakt een dierenverzekering het mogelijk jouw hond of kat de beste zorg te bieden, zonder dat je hier al je spaargeld aan uit moet geven. Wordt het beestje ziek of krijgt je huisdier een ongeluk, dan hoef je je niet af te vragen welke behandeling je kunt betalen. Je kiest gewoon de beste behandeling en de verzekeringsmaatschappij helpt je om deze behandeling te bekostigen.

Tot slot vergoedt de verzekering ook veel standaard dierenartskosten, zoals bijvoorbeeld de kosten voor een controle en de kosten voor standaard medicatie, zoals de medicatie tegen luizen en neten. Met een dierenverzekering krijg je niet alleen steun in moeilijke tijden, maar kun je ook veel standaard kosten vergoed krijgen.

Ervaringen van dierenverzekering

​De meeste mensen met een dierenverzekering voor hun hond of kat, hebben goede ervaringen met deze verzekering. Ze erkennen dat ze niet altijd de volle honderd procent van hun dierenartsrekening vergoed krijgen van de verzekeringsmaatschappij, maar zijn toch tevreden met de vergoeding van de verzekering. Zeker als je hond of kat veel medische zorg nodig heeft of langdurig zorg nodig heeft van de dierenarts, is het prettig om een tegemoetkoming te krijgen van de verzekeringsmaatschappij. Zonder dierenverzekering wordt deze zorg al snel erg duur en voor velen zelfs onbetaalbaar.

In de meeste gevallen is de vergoeding van de verzekering beduidend hoger dan de kosten van de verzekering. Dit betekent dat het in deze gevallen zeker heeft geloond een honden- of kattenverzekering af te sluiten.

Inkomenseis bij de kaart

Het inkomen wat je nodig hebt bij deze categorie creditcard is vaak ook wat hoger. Het is bij de meeste een inkomen van €15.000 per jaar minus je huur of hypotheek. Dit is €1.200 meer dan wat je moet verdienen bij veel reguliere kaarten. Daar hebben ze namelijk een eis van zoon €13.800.

De Dierenverzekeringen Vergelijken

Wil je een dierenverzekering afsluiten, dan kun je bij diverse verzekeringsmaatschappijen terecht. Deze wil je natuurlijk wel even vergelijken met elkaar. De diverse aanbieders van de dierenverzekering worden hieronder kort beschreven.

Hema

Hema heeft diverse schadeverzekeringen, waaronder ook de Hema dierenverzekering. Deze dierenverzekering heeft een basisdekking, maar je kunt er ook voor kiezen een of meerdere aanvullende verzekeringen af te sluiten. Met de aanvullende verzekeringen maak je de basisdekking van de dierenverzekering wat breder. Er zijn aanvullende verzekeringen voor gebitsproblemen, chemo- en radiotherapie en een passend afscheid (de crematie van je huisdier). Ook kun je een reisverzekering afsluiten voor je huisdier.

Het eigen risico van de Hema basis dierenverzekering is 15 procent van de totale dierenartsrekening. Het eigen risico van de aanvullende dekkingen is 50 procent van de totale dierenartsrekening. De eigen bijdrage, die je naast het eigen risico altijd zelf moet betalen, is 45 euro per declaratie.

Reaal Dier en Zorg

De dierenverzekering van verzekeringsmaatschappij Reaal wordt ook wel de Reaal Dier en Zorg verzekering genoemd. Dit is een basisverzekering voor je hond of kat, die je eventueel uit kunt breiden met een of meerdere aanvullende dekkingen. Bij Reaal kies je zelf welke vergoeding je wil krijgen van de verzekeringsmaatschappij. Dit kan 50 procent zijn, maar ook 70 procent of 90 procent. Hoe hoger de vergoeding van de verzekering, des te hoger je maandelijkse premie.

Verder kies je ook zelf je eigen risico. Dit bedrag kan 0 euro per jaar, 50 euro per jaar, 100 euro per jaar of 150 euro per jaar zijn. Hoe hoger je eigen risico, des te lager je maandelijkse premie. Indien gewenst, kun je het bedrag van je eigen risico aanpassen in de online klantomgeving van de Reaal Dier en Zorg verzekering. Lees hier meer over de Reaal Dier En Zorg Dierenverzekering.

OHRA

Ook bij verzekeringsmaatschappij OHRA kun je een dierenverzekering afsluiten. De OHRA dierenverzekering heeft drie verschillende vormen, namelijk de Basis verzekering, de Plus verzekering en de Top verzekering. Met de Basis verzekering krijg je maximaal 2500 euro per jaar vergoed, met de Plus verzekering krijg je maximaal 3500 euro per jaar vergoed en met de Top verzekering krijg je maximaal 5000 euro per jaar vergoed. Ook zijn er aanvullende verzekeringen voor medische zorg in het buitenland, vaccinaties en gebit, sterilisatie of castratie en een crematie.

De eigen bijdrage van de OHRA dierenverzekering is een percentage van 20 procent. Dit bedrag wordt automatisch van de uitkering afgetrokken. Let op: de eigen bijdrage van jouw aanvullende verzekering(en) van OHRA kan afwijken. In de polisvoorwaarden van de verzekering lees je wat de eigen bijdrage van jouw aanvullende dekking(en) is.

InShared

Verzekeringsmaatschappij InShared heeft drie dierenverzekeringen in het aanbod. Het gaat om de Huisdier & Ongeval verzekering, de Huisdier & Zorg verzekering met een vergoeding van maximaal 50 procent en de Huisdier & Zorg verzekering met een vergoeding van maximaal 100 procent. De Huisdier & Ongeval verzekering is het goedkoopst, maar deze verzekering heeft wel de minst uitgebreide dekking. De Huisdier & Zorg verzekeringen zijn iets duurder, maar hebben wel een betere dekking.

De dierenverzekeringen van InShared hebben een eigen risico van 15 procent. Alleen als je de Huisdier & Zorg verzekering met een vergoeding van maximaal 50 procent afsluit, geldt er geen eigen risico. Dit komt omdat je bij deze verzekering standaard de helft van je dierenartsrekening zelf moet betalen.

PetPlan

Tot slot kun je er ook voor kiezen een dierenverzekering af te sluiten bij PetPlan. Deze aanbieder heeft vier verzekeringspakketten voor dieren, namelijk de ongevalverzekering, de basisverzekering, de plusverzekering en de totaalverzekering. De vergoeding van de ongevalverzekering is maximaal 2000 euro per jaar. De vergoeding van de basisverzekering is maximaal 3000 euro per jaar. De vergoeding van de plusverzekering is maximaal 4000 euro per jaar en de vergoeding van de totaalverzekering is maximaal 5000 euro per jaar.

De ongevalverzekering wordt doorgaans niet los afgesloten, maar in combinatie met een andere dierenverzekering van PetPlan. De dekking van deze verzekering geldt namelijk alleen bij ongevallen.

Ook PetPlan hanteert een eigen bijdrage. Het gaat om de volgende percentages:
- De basisverzekering: standaard 20 procent, voor consult en diagnostiek 50 procent.
- De plusverzekering: standaard 20 procent, voor consult en diagnostiek 25 procent.
- De totaalverzekering: altijd 20 procent.

De eigen bijdrage die je betaalt, is dan ook afhankelijk van de verzekering die je afsluit en de zorg die jouw huisdier nodig heeft.

De Beste Dierenverzekering

Het is lastig te zeggen wat de beste dierenverzekering is. Wat voor de een de beste verzekering is, is voor de ander namelijk helemaal geen aantrekkelijke verzekering. Wat de beste verzekering is om voor jouw hond of kat af te sluiten, is simpelweg afhankelijk van vele verschillende factoren. Daarom is er niet één dierenverzekering die absoluut het beste is, al zijn de verzekeringen van InShared en Reaal wel erg populair in Nederland. Dit is natuurlijk niet voor niets!

De beste manier om te achterhalen welke verzekering jij voor je hond of kat af moet sluiten, is door de vergelijker op deze pagina te gebruiken. Deze tool laat je direct zien welke verzekering het goedkoopst is én je de beste dekking biedt voor de medische kosten van jouw huisdier. Met de vergelijker op deze pagina heb je in een mum van tijd achterhaald welke verzekering jij het beste af kunt sluiten voor je hond of kat.

Beste dierenverzekeringen

inshared

v.a. €4,93

Logo van petplan Dierenverzekering

Petplan

v.a. €5,21

OHRA

v.a. €5,38

dierenverzekering.nl logo

Dierenverzekering

v.a. €5,45

HEMA

v.a. €5,88

Wij doen ons best om zo compleet mogelijke informatie te leveren.
Controleer toch nog altijd de algemene voorwaarden voor het geval deze veranderd zijn

Dierenverzekering Vergelijken

Klik op de ? voor meer informatie

v.a. €16,32

v.a. €9,65

v.a. €13,61

v.a. €8,72

v.a. €14,57

v.a. €8,83

v.a. €18,37

v.a. €9,20

v.a. €18,81

v.a. €9,93

Operaties

Euthanasie

Röntgenfoto's

MRI scan

CT scan

Opnamen in dierenkliniek

Consult met de dierenarts

Medicijnen

Bloedonderzoek

Problemen Heupen / ellebogen

Sterilisatie / castratie

inentingen

Buitenland dekking

Tandheelkunde

Eigen risico

20%

8% tot 50%

€0 tot €200

15%

€ 45 p.s.

Maximale vergoeding per jaar

€2.500 - €5.000

€3.000 - €5.000

€5.000

€3.500

€3.500

Score

Meer informatie

Premie berekenen

Wij doen ons best om zo compleet mogelijke informatie te leveren.
Controleer toch nog altijd de algemene voorwaarden voor het geval deze veranderd zijn

>

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten