Dierenverzekering – Verzeker je Huisdieren Goed

Heeft u huisdieren of bent u van plan ze te nemen, dan is het zeer belangrijk om u goed te informeren over de dierenverzekering. Zoals u wellicht weet, kunnen verzekeringen u behoeden voor grote kostenposten. Zo ook bij een dierenverzekering. Wanneer uw huisdier ziek wordt, moet u uw huisdier naar de dierenarts brengen. Net zoals de zorgkosten bij mensen, kunnen ook de zorgkosten voor dieren erg hoog uitvallen. Vandaar dat er ook een soort ziektekostenverzekering is voor uw huisdier, namelijk een dierenverzekering. Voor een relatief laag bedrag per maand bent u verzekerd tegen de meeste ziektekosten van uw huisdier. Hoe dit precies in zijn werk gaat, wordt op deze pagina verder uitgelegd.

Hoe ziet een dierenverzekering er uit?

Het is erg belangrijk dat een dierenverzekering bestaat. Het gebeurt namelijk vaak genoeg dat een dier moet worden ingeslapen doordat de eigenaar de ziektekosten zelf niet kan betalen. Om dit soort situaties te voorkomen, is er een dierenverzekering opgesteld. Net zoals de zorgkosten van mensen, kunnen de zorgkosten van dieren erg hoog uitvallen. Met een dierenverzekering hoef je deze hoge kosten zelf niet te betalen. Je kan zelf aangeven in hoeverre je je huisdier wilt verzekeren. Wat er precies wel of juist niet gedekt wordt, verschilt per aanbieder. Echter hebben de meeste aanbieders wel een soort basispakket dat aangevuld kan worden met extra aanvullende verzekeringen. Denk bij de dekkingen van het basispakket aan zaken als verzekering voor consulten en behandelingen bij de dierenarts, narcose, röntgenfoto's, echografie en alle geregistreerde medicijnen zoals vastgelegd in de Diergeneesmiddelenwet. Wanneer u graag uw huisdier een aanvullende verzekering wilt geven, kunt u denken aan dekkingen voor fysiotherapie, gedragstherapie, tandarts, chemotherapie en radiotherapie. Wanneer u uw huisdier een basispakket verzekering geeft, zullen de kosten van het eventuele inslapen van uw dier bij alle verzekeraars vergoed worden.

Er zijn ook belangrijke zaken die, ook al verwacht u dat misschien van te voren wel, niet gedekt worden door de dierenverzekering. Een van de beste voorbeelden en tevens het belangrijkste voorbeeld hiervan is het geval van schade door aansprakelijkheid van uw huisdier. Wanneer uw huisdier materiële- of letselschade aanricht bij iemand anders, dan wordt deze aangerichte schade niet gedekt door de dierenverzekering. Uw huisdier valt namelijk onder uw aansprakelijkheidsverzekering.  

Lees hier meer over de aansprakelijkheidsverzekering!

Wat zijn de kosten van een dierenverzekering?

Net zoals bij elke verzekering, zijn er ook aan de dierenverzekering kosten verbonden. Er wordt van u gevraagd, wanneer u een dierenverzekering afsluit, om een maandelijkse premie te betalen. De hoogte van deze premie is van een aantal zaken afhankelijk. U wordt namelijk geacht om door te geven wat voor soort dier het betreft. Daarnaast is ook de geboortedatum een factor die de hoogte van de premie bepaald. Tot slot is het vanzelfsprekend dat de hoogte van uw premie hoger wordt, wanneer u aanvullende verzekeringen neemt, dan wanneer u dit niet doet. 
Dit alles bij elkaar bepaald de hoogte van uw maandelijkse premie. U kunt er op rekenen dat de gemiddelde premiekosten ergens tussen de 10 en 20 euro per maand liggen. Tot wat voor kosten uw huisdier dan verzekerd is, is tevens weer afhankelijk van het soort verzekering dat u kiest en de verzekeraar die de betreffende verzekering aanbiedt. 

De Creditcard Die Bij Jou Wensen Past

Als je een creditcard gaat aanvragen moet je er een hebben die bij jou past. 
Dit zorgt ervoor dat je optimaal gebruik kan maken van de functies. 
Om onze bezoekers te helpen met hun keuze hebben we speciaal een zéér uitgebreide pagina erover gemaakt