HEMA Dierenverzekering - Wat geeft Deze Verzekering (Update)

HEMA Dierenverzekering Voor Hond en kat

Logo HEMA

Vroeger ging je naar de Hema om een rookworst te kopen, maar nu kun je ook verzekeringen afsluiten bij dit bedrijf. Hema biedt niet alleen schadeverzekeringen aan, maar heeft ook een Hema Dierenverzekering. Meer over deze verzekering, lees je op deze pagina. Als je verschillende dierenverzekeringen met elkaar vergelijken kan je even kijken op onze pagina over dierenverzekeringen.

De voordelen van de Hema Dierenverzekering

Lach van HEMA

Sluit je de Hema dierenverzekering af, dan profiteer je van diverse voordelen. Ten eerste heeft deze verzekering een uitgebreide dekking. Sluit je de basisverzekering af, dan worden standaard vele medische kosten gedekt. Denk hierbij aan de kosten van consulten en behandelingen, maar ook aan de kosten van röntgenfoto’s, echografie en narcose. Ook alle medicijnen die in de diergeneesmiddelenwet geregistreerd zijn, worden vergoed door de Hema dierenverzekering.

Een ander voordeel van de verzekering, is het feit dat je geen extra premie hoeft te betalen als je een rasdier wil verzekeren. Heb je een rashond? Dan hoef je geen extra geld te betalen voor de Hema Dierenverzekering. Je betaalt dezelfde premie als iemand die geen rashond heeft en dezelfde verzekering afsluit bij Hema.

Tot slot kun je jouw Hema dierenverzekering dagelijks opzeggen. Heb je geen verzekering meer nodig? Dan heb je deze in een mum van tijd opgezegd. Dit doe je op de website van Hema Verzekeringen. Jouw opzegging wordt direct verwerkt. 

Hoe werkt de vergoeding?

Je kunt ervoor kiezen de Hema dierenverzekering met basisdekking af te sluiten. Als je deze dierenverzekering afsluit, krijg je onder andere de kosten van een identificatiechip, het standaardconsult van een dierenarts, het gebruik van een dierenambulance, de kosten van een CT-/MRI-scan en de kosten voor een advertentie bij vermissing vergoed.

De basisdekking van de Hema dierenverzekering is vrij uitgebreid, maar je kunt deze nog verder uitbreiden met enkele aanvullende verzekeringen. Het gaat om de volgende aanvullende dekkingen:


   - Gebitsproblemen (tandarts).
   - Chemo- en radiotherapie.
   - Een passend afscheid (crematie).

Verder kun je je huisdier ook aanvullend verzekeren als je het beestje mee op reis neemt. In dit geval sluit je een soort reisverzekering af voor je huisdier.

Voor iedere declaratie die je bij Hema indient, betaal je een bedrag zelf. Dit bedrag bestaat uit het eigen risico en de eigen bijdrage van de Hema Dierenverzekering. Het eigen risico is een percentage van de verzekerde medische kosten. Voor de basisverzekering is dit percentage 15 procent. Voor de aanvullende dekkingen is dit percentage 50 procent. De eigen bijdrage van de Hema Dierenverzekering is 45 euro. 

Reviews van HEMA klanten

Hond in het gras

Sommige klanten zijn positief over de Hema dierenverzekering, andere klanten zijn negatief. Eén van de positieve klanten, is Carolien uit Ruurlo dat zij erg bij is met de service van Hema. Ze kreeg een groot deel van de medische kosten die ze voor haar hond moest maken, van het bedrijf vergoed. Ook had ze het geld vrij snel op haar rekening. Verder prijst ze de duidelijke voorwaarden van de verzekering.

Eén van de negatieve reviews van ontevreden Hema klanten, werd geplaatst door Peter uit Zandvoort. Hij vindt de eigen bijdrage van 45 euro per declaratie te hoog. Ook wordt er veel geklaagd over het hoge eigen risico van de aanvullende dekkingen. Als je gebruik maakt van een aanvullende dekking van de dierenverzekering, betaal je namelijk 50 procent van de dierenartsrekening zelf. Veel klanten vinden dit percentage veel te hoog. 

Waarom de Hema Dierenverzekering afsluiten?

De Hema Dierenverzekering is vrij voordelig, maar heeft wel een uitgebreide dekking. Een groot voordeel van de verzekering, is dat deze niet duurder is voor rasdieren. Verder kun je de verzekering dagelijks opzeggen. Ook dit is zeker een voordeel te noemen.

Bedrijfsgegevens

Postadres
Hema Verzekeringen
Leusderend 56
3832 RC Leusden

Telefoonnummer
071 - 364 1832

E-mailadres
Niet bekend

>