Tesla Model S Lease - Zakelijk of Private Lease Deals (2020)

Tesla Model S - Private lease of Zakelijk (P85S - S60 Deals)

Tesla 2018 Model zwart

Voordelig rijden in een Tesla en dan wel een Model S, dat is absoluut mogelijk. Door gebruik te maken van private lease kun je voor een vast maandbedrag in een gloednieuwe volledig elektrische auto rijden.

De Tesla Model S is al sinds 2012 op de markt en staat bekend als een zeer comfortabele auto gemaakt voor lange afstanden. Ook als ondernemer of zzp kan de Model S zakelijk ingezet worden met een gunstige bijtelling. Standaard beschikt de S over 302 pk.

Wil je meer, dan is dat absoluut mogelijk. Goede rijeigenschappen, adembenemende prestaties en een zee aan binnenruimte zorgen ervoor dat deze auto valt binnen de categorie premium leasing.

Auto Score

Tesla 2018 Model zwart
Zwarte Tesla S
Model S 75D versie
Witte tesla S
Model S foto

Voordelig rijden in een Tesla en dan wel een Model S, dat is absoluut mogelijk. Door gebruik te maken van private lease kun je voor een vast maandbedrag in een gloednieuwe volledig elektrische auto rijden.

De Tesla Model S is al sinds 2012 op de markt en staat bekend als een zeer comfortabele auto gemaakt voor lange afstanden. Ook als ondernemer of ZZP kan de Model S zakelijk ingezet worden met een gunstige bijtelling. Standaard beschikt de S over 302 pk.

Wil je meer, dan is dat absoluut mogelijk. Goede rijeigenschappen, adembenemende prestaties en een zee aan binnenruimte zorgen ervoor dat deze auto valt binnen de categorie premium leasing.

Auto Score

 • HOE WERKT HET
 • AANTAL KILOMETERS
 • Verzekeringen
 • Aantal Jaren
 • Onderhoud & Wegenbelasting

Hoe werkt auto leasen

Het kan goed dat je nieuw bent bij het leasen van een auto. Je bent niet de enige. Auto leasen is steeds populairder in Nederland. In dit onderdeel leggen we basis dingen uit die jij moet weten over zaken als

- Hoe zit het met het aantal kilometers rijden?

- Hoe werken de verzekeringen?

- Hoeveel jaar moet je nu een auto leasen?

- Wie regelt het onderhoud en de wegenbelasting?

Tesla Model S Private Lease

Model S foto

Rij je in een Tesla Model S, dan rij je in een toonaangevende elektrische auto. Vergeleken met een aantal jaar geleden is er tegenwoordig een ruim aanbod aan elektrische auto’s.

Maar ondanks dat er genoeg keuze is, wordt er altijd een vergelijking gemaakt met een Tesla. Waarom? Uitermate stil, stoplichtsprinter, solide onderstel en een gezonde actieradius zijn een paar van de eigenschappen die zorgen voor voorsprong op de concurrentie.

En dan hebben we het niet alleen over concurrentie wat betreft elektrisch rijden, ook hybride en volledig brandstof aangedreven auto’s hebben last van de Tesla.

Zo hebben de Porsche Panamera, de Mercedes E-klasse, de BMW 5 en de Audi A6 een geduchte tegenstander aan de S. Reden zat om te kijken naar de mogelijkheden inzake een Model S lease.

Modellen Tesla Model S lease

Kijken we naar de techniek die de Tesla Model S in huis heeft, dan valt er heel wat te vertellen.

Voor het jaar 2018 bestaat de Tesla Model S lijn uit drie modellen en deze vallen ook in het Model S lease programma. Het gaat om de:

 • Model S75D – dit is het basismodel met een 75 kWh batterij die een actieradius van ongeveer 500 km biedt volgens de NEDC-specificaties. NEDC staat voor New European Driving Cycle en is een norm dat aangeeft wat de actieradius van een bepaalde elektrische auto is ongeacht. Omdat de norm maar met bepaalde factoren rekening houdt, dien je niet 100% af te gaan op hetgeen er wordt vermeld. In de praktijk valt de waarde lager uit. Vanwege het feit dat fabrikanten zich nog steeds aan deze norm houden, vermelden wij het dan ook op deze wijze inzake de Model S lease. Veel hangt namelijk af van je rijstijl en rijomgeving. Denk maar aan hard optrekken, bergwegen en belading. Om een iets realistischer beeld te krijgen dien je ongeveer uit te gaan van 70% van de NEDC-norm als het om de actieradius gaat.
 • De Model S 100D met 100 kWh – dit model heeft een actieradius volgens de NEDC-norm van ongeveer 630 km.
 • Het topmodel, de Model S P100D met een actieradius volgens NEDC van ongeveer 610 km.

Besluit je toch dat het iets kleiner moet, de Tesla Model 3 is dan een perfecte optie. Informeer voor dit model naar de levertijd. Wil je het misschien iets extremer qua looks en vermogen doen, kijk dan naar de Tesla Model X.

Opladen van de auto

De Tesla S laad je op door gebruik te maken van een publiek laadpunt, middels de speciale Tesla Supercharger of de Tesla Wall Connector.

Met het laatste kun je de auto thuis opladen. Laadsnelheid in dit geval is wel afhankelijk van het type elektriciteitsnet waar je woning van is voorzien. Gemiddeld kun je ervan uitgaan dat je thuis met ongeveer 10 kWh kunt laden wat neerkomt op ongeveer 50 km aan capaciteit per uur.

De Tesla Supercharger is een oplaadnetwerk van Tesla zelf dat steeds verder aan het uitbreiden is. Het netwerk is voor alle klanten, ook als je valt onder het Model S lease programma.

Zo zal je dus steeds op meer plekken je Tesla binnen ongeveer 30 minuten kunnen opladen. Wanneer je een Tesla aanschaft, dan krijg je standaard ook een oplaaduitrusting voor thuis aangeboden.

Op onze website hebben wij een aantal lease aanbieders vermeld waar je voordelig een private lease Model S kunt uitkiezen. Zij kunnen je hieromtrent meer uitleg geven en zodoende zicht geven op het leasetarief.

Batterij Tesla

De batterij van de Tesla is in de bodem van de auto ingebouwd en dat betekent dat het meehelpt aan de veiligheid en tevens aan de stabiliteit. Het gewicht ligt namelijk lager.

Daarnaast, in geval van een ongeluk wordt de verbinding met de accu volledig onderbroken waardoor de kans op gevaar wordt geminimaliseerd. Door te opteren voor een Model S lease haal je al dit voordeel dus binnen.

Uitrusting Model S lease

Bij private lease is een Tesla Model S standaard al voorzien van een hoop opties. Zo wordt de auto geleverd met een 17 inch touchscreen zodat functies goed zichtbaar zijn en de bediening makkelijk gaat.

Daarnaast is er ook een navigatiesysteem aanwezig waarbij de kaarten gedurende 7 jaar gratis van updates worden voorzien. Een sleutel heb je niet nodig om toegang tot de S te krijgen. Dat gaat namelijk middels een keyless entry.

Keyless entry is een techniek waarbij er gebruik wordt gemaakt van een zender die zich in de auto en in een sleutel bevindt. Op het moment dat jij een portierhandel aanraakt, zorgt de computer in de auto dat er een signaal wordt verzonden die door de sleutel kan worden opgepikt.

Komt het signaal overeen met de programmering van de sleutel, dan zendt deze een code uit en wanneer deze code ook nog eens juist is, ontgrendelen de deuren.

Gemakken van de Tesla S

De Model S is ook voorzien van Wifi waardoor je de beschikking hebt over een internetverbinding. Op deze wijze kun je ook andere zaken onderweg regelen. Handig is ook dat de auto is uitgerust met een achteruitrijcamera waardoor parkeren een stuk makkelijker wordt.

Bluetooth maakt ook onderdeel uit van het geheel zodat je veilig handsfree kunt bellen. Overige standaarduitrusting bij de Model S lease betreft onder andere:

 • Binnenspiegels met automatisch dimfunctie
 • Zijspiegels die inklapbaar zijn en verwarmd kunnen worden tijdens bijvoorbeeld winterse omstandigheden. Wat betreft de stand van de spiegel, die kan ook in het geheugen worden opgeslagen.
 • Verwarmde voorstoelen die in 12 richtingen verstelbaar zijn met de optie om de instelling op te slaan.
 • Verwarmd stuurwiel

Dual motor S

Wat ook tot de standaarduitrusting bij private lease van de Model S behoort, is de Dual Motor. Dit houdt in dat de S voorzien is van twee motoren, één voor aandrijving van de voorwielen en de ander voor de aandrijving van de achterwielen.

Het grote voordeel van deze constructie is, dat ongeacht de rijomstandigheden er altijd voldoende tractie aanwezig is. Door dit systeem is er bij de P100S, die ook valt binnen het Model S lease programma, een acceleratie van 0 naar 100 km/u in 2,7 seconden mogelijk.

Zelfrijdende besturing Tesla

Model S 75D versie

De Model S en alle overige modellen inclusief de p85d, p85 en de S60 zijn allemaal voorzien van autopilot. Dus kies je wel of niet voor private lease, de optie is aanwezig.

Dit betekent dat de Tesla volledig over een zelfrijdende besturing beschikt. Het systeem bestaat uit acht camera’s die de omgeving 360 graden in beeld brengen en over een afstand van 250 meter.

Door middel van twaalf sensoren worden objecten gedetecteerd en op basis daarvan worden de juiste beslissingen genomen.

Daarnaast is er ook nog een radarsysteem aan de voorzijde aanwezig die het gehele systeem van verdere ondersteuning voorziet.

Wanneer je inzake een Model S lease bij één van de private lease aanbieders op onze site aanklopt, kunnen zij je meer uitleg hierover geven.

Veiligheid en de auto

Ook wat betreft veiligheid zit het met de Tesla Model S goed. Zo is de auto voorzien van in totaal zes airbags. De airbags zijn verdeeld in hoofd- en heupairbags en daarnaast gordijnairbags die zich aan de zijkanten bevinden.

Ook is de auto van LED-bochtenverlichting voorzien en ISOIFX-aansluitingen zodat kinderstoelen veilig en makkelijk te plaatsen zijn. Uiteraard zijn er meerdere opties te kiezen wanneer je gaat voor private lease.

Indien je kiest voor de Model S lease, zal de leasemaatschappij waarmee je in contact bent gekomen via onze site, je hier verder in bijstaan.

Occasion Model S lease

Witte tesla S

Wanneer je voor private lease gaat, is het ook mogelijk te kijken of een Model S lease als occasion beschikbaar is. De leasing aanbieders op onze site hebben namelijk soms ook deals binnen hun lease programma en een occasion is dan ook stukken goedkoper op maandbasis.

Het aanbod kan best beperkt zijn afhankelijk van het model dat je voor ogen hebt. Aangezien er verschillende modellen aanwezig zijn, maak je toch voldoende kans. Denk maar aan de p85d, p85 en de S60.

Ben je een zakelijke rijder dan kan er per model verschil in de bijtelling zitten. Zoals eerder aangegeven, dat omdat er naar de cataloguswaarde wordt gekeken. Maar een lager maandbedrag zorgt uiteindelijk toch voor voordeel.

De leasemaatschappij weet meer over het exacte leasetarief te vertellen. Belangrijk is ook dat je bij een occasion Model S lease, de batterij naloopt. Na verloop van tijd kan deze namelijk aan degradatie onderhevig zijn.

Hiervoor dien je onder andere te kijken naar het aantal kilometers dat de auto heeft gereden. Uiteraard voeren de leasemaatschappijen hun eigen checks uit bij deze deals en daarnaast, indien je kiest voor private lease komen alle kosten voor rekening van de maatschappij.

Alternatieven Model S lease

Wil je ook kijken wat de concurrentie te bieden heeft, de volgende auto’s zijn dan te vergelijken met de Model S:

 • BMW 6 Serie GT
 • Porsche Panamera S E-Hybrid
 • Mercedes S 500 Hybrid

Neem contact op met één van de leasemaatschappijen waarmee wij zakendoen. Die kunnen je over deze auto’s ook uitvoerig voorlichten als het om private en zakelijk leasen gaat.

Wat maakt een Tesla Model S lease zo goed

Kies je voor private lease inzake een Model S of gewoon zakelijk, dan geniet je van flink wat financieel voordeel.

Qua aanschaf is het een flinke investering, een Model S. Door echter te gaan voor een Model S lease, ben je slechts een bepaald bedrag per maand kwijt en dat is alles.

Het maandbedrag kun je zelf beïnvloeden en de lease aanbieders waarmee wij zakendoen, kunnen je een voorstel op maat aanbieden. Uiteraard zijn bepaalde kosten wel voor eigen rekening bij private lease zoals boetes of gebruikmaking van een publiek laadstation, maar dat heb jezelf in handen.

Wat zijn de nadelen aan Model S private leasing

Kies je voor een private lease Model S, je dient er dan rekening mee te houden dat je de beschikking krijgt over een grote auto. Dit merk je met name aan de breedte, ongeveer 2 meter en de lengte ongeveer 5 meter.

Ga je de auto veel in de stad gebruiken, dan dien je hier rekening mee te houden. Ook het vermogen is aan de flinke kant. Uiteraard moeten deze specificaties geen probleem vormen indien het met de ervaring van de bestuurder goed gesteld is.

Wat betreft zakelijk gebruik is hetgeen hiervoor aangegeven hetzelfde. Er zit wel verschil als het om de bijtelling gaat. Zakelijk gezien komt de cataloguswaarde namelijk om de hoek kijken. Laat je daarom goed voorlichten.

Huren

Model S 75D versie

Ga je op vakantie of rij je graag milieubewust en heb je voor een korte periode een auto nodig, de optie om een Tesla S te huren in plaats van een Model S lease, behoort ook tot de mogelijkheden.

Ook zakelijk als zzp is huren een optie. Het voordeel van huur van bijvoorbeeld een p85d of p85 is, dat je maar een korte periode aan de overeenkomst bent gebonden en dat je toch in een nieuwe auto rijdt.

In landen als Amerika heb je helemaal voordeel aan een Tesla omdat er bijna in elke plek wel een laadstation te vinden is. Maar niet alleen voor vakantie, is er bijvoorbeeld sprake van een bruiloft en je wilt in een luxe auto rondgereden worden, de Model S is dan een zeer leuke optie.

Nu weet je genoeg over deze auto leasen. Tijd om offertes aan te vragen. Klik op de knop om naar het overzicht van aanbieders te gaan.

>

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten