Tesla Model 3 Lease - Private / Financial en de Prijzen Ervan

Tesla Model 3 Lease - Prijs van Private en Financial lease

Tesla model 3 linker zijkant

Lukt het maar niet om je droom te verwezenlijken door in een Tesla te rijden? Private lease is het goede nieuws.

Met de Tesla Model 3 brengt de fabrikant van topklasse elektrische auto’s een Tesla binnen ieders handbereik.

Vergeleken met de andere modellen die Tesla produceert, is Model 3 de kleinste telg uit de familie. Echter wat betreft prestaties en ruimte doet de 3 helemaal niet onder voor de overige modellen.

Ruimte voor 5 personen, een gemiddelde actieradius van 350 km, 204 pk en een gunstige leaseprijs maken van deze auto een zeer interessante private lease optie.

Auto Score

Tesla model 3 linker zijkant
Rode uitvoering
Zwarte uitvoering
Afbeelding van de 3
Voorkant van de auto

Lukt het maar niet om je droom te verwezenlijken door in een Tesla te rijden? Private lease is het goede nieuws.

Met de Tesla Model 3 brengt de fabrikant van topklasse elektrische auto’s een Tesla binnen ieders handbereik.

Vergeleken met de andere modellen die Tesla produceert, is Model 3 de kleinste telg uit de familie. Echter wat betreft prestaties en ruimte doet de 3 helemaal niet onder voor de overige modellen.

Ruimte voor 5 personen, een gemiddelde actieradius van 350 km, 204 pk en een gunstige leaseprijs maken van deze auto een zeer interessante private lease optie.

Auto Score

Dealer

Type

Kenmerken(i)

Duur

Km

Prijs

Deals

MijnDomeinAuto Logo

Private Lease

Tesla Model 3 Long Range Dual Motor AWD

60 mnd

nvt

v.a. €715

Athlon logo

Private Lease

Tesla Model 3 Long Range Dual Motor AWD

60 mnd

nvt

v.a. €849

 • HOE WERKT HET
 • AANTAL KILOMETERS
 • Verzekeringen
 • Aantal Jaren
 • Onderhoud & Wegenbelasting

Hoe werkt auto leasen

Het kan goed dat je nieuw bent bij het leasen van een auto. Je bent niet de enige. Auto leasen is steeds populairder in Nederland. In dit onderdeel leggen we basis dingen uit die jij moet weten over zaken als

- Hoe zit het met het aantal kilometers rijden?

- Hoe werken de verzekeringen?

- Hoeveel jaar moet je nu een auto leasen?

- Wie regelt het onderhoud en de wegenbelasting?

Tesla Model 3 Private Lease

Rode uitvoering

Vandaag nog rijden in een Tesla zonder dat je daarvoor de bank moet kraken, is absoluut mogelijk.

Had Tesla zich voornamelijk toegelegd op het produceren van luxe elektrische auto, met de Model 3 kiest de autofabrikant voor een andere koers.

Voorheen lag de nadruk namelijk op het hoger prijssegment en geen massaproductie, tegenwoordig bekijkt het bedrijf de productie van auto’s op een andere manier.

Iedereen moet in een Tesla kunnen rijden en Model 3 moet dat waar maken. Zou je tot aanschaf overgaan, dan ben je ongeveer € 35.000 kwijt. Een aantrekkelijk bedrag, maar helaas is er een keerzijde van de medaille aanwezig. Tesla kan op dit moment (oktober 2018) helaas niet aan de vraag voldoen.

Zou je een Model 3 willen aanschaffen, dan geldt er een wachttijd. Specifiek kan er niet worden aangegeven wanneer levering begint, maar de verwachting is ergens begin 2019. Toch is er goed nieuws. Je kunt namelijk kiezen voor een Tesla Model 3 private lease waardoor je grote kans maakt om eerder rond te rijden in deze luxe elektrische auto tegen een gunstige leaseprijs.

Financial lease

Afbeelding van de 3

Een Tesla Model 3 lease kan ook als je een eigen zaak hebt. De mogelijkheid bestaat dan om te opteren voor financial lease.

Bij deze vorm van leasen wordt de auto jouw eigendom met het grote verschil dat je geen lening hoeft af te sluiten of een contante betaling moet verrichten.

Net als private lease, betaal je een maandelijks bedrag met daarbij het grote voordeel dat je gebruik kunt maken van gunstige fiscale regelingen. Neem contact op met één van de lease aanbieders die wij op onze website hebben staan voor verdere uitleg omtrent deze vorm van leasen.

Uitrusting Tesla Model 3 lease

Zwarte uitvoering

Ongeacht waar je voor kiest, private lease of financial lease, met een Tesla Model 3 lease beschik je over een prachtige middenklasse auto die volledig elektrisch rijdt en achterwiel aangedreven is.

Je dient het model te zien als de kleinere versie van de Model S. Standaard is de Model 3 uitgerust met een touchscreen van 15 inch. Navigatie maakt daar standaard onderdeel van uit.

Luister je graag naar radio, streamen van internetradio behoort ook tot de mogelijkheden. Daarnaast kun je de klimaatbeheersing op afstand te regelen. Wel dien je daarvoor over een specifieke app te beschikken. Het is tevens mogelijk de klimaatbeheersing apart voor twee zones te regelen.

Wil je de binnenruimte van de Tesla betreden, een sleutel heb je niet nodig. Het topmodel van Tesla, namelijk de Model X beschikt ook over deze functionaliteit. Qua luxe doet de Model 3 dus helemaal niet onder ten opzichte van zijn grotere broer.

Premium interieur 

Om functies te activeren hoef je niet altijd de handen te gebruiken. De Tesla reageert op spraak, waardoor je de volledige aandacht kunt schenken aan het verkeer om je heen.

De stoelen zijn standaard uitgerust in textiel maar bij een Tesla Model 3 lease kan de uitvoering ook in leer. Het gaat dan om het premium interieur. Het volgende maakt daar onder andere onderdeel van uit:

 • Stoelverwarming
 • USB-poorten achter
 • Verstelbare voorstoelen in 12 richtingen
 • Verstelbaar stuurkolom en zijspiegels
 • Premium geluidsinstallatie voorzien van extra tweeters, surroundspeakers en subwoofer
 • Zonnedak voorzien van getint glas met bescherming tegen ultraviolet
 • LED-mistlampen

Het middenconsole bevat een ruimte zodat je je spullen erin kwijt kunt en tevens zijn er ook twee USB-poorten aanwezig zodat je bijvoorbeeld je smartphone of tablet kunt opladen.

Om effectief van de binnenruimte gebruik te kunnen maken wanneer dat nodig is, is de achterbank zodanig geconstrueerd dat deze in twee delen uitklapbaar is.

We hebben het dan over een verhouding van 60/40 en dat maakt een Tesla Model 3 lease ook interessant wanneer ruimte belangrijk is.

Uitrusting Tesla Model 3 lease

Laden gaat relatief snel als je gebruikmaakt van de speciale Tesla Superchargers in tegenstelling tot een publiek laadstation. De Superchargers zijn exclusief voor eigen klanten inclusief dus als het gaat om een Tesla Model 3 lease.

Gebruikmaken van een Supercharger neemt ongeveer 30 minuten in beslag. Je hebt dan de beschikking over een batterij die voor 80% is geladen. Kies je voor een openbare laadoplossing, om de batterij 100% vol te krijgen dien je ongeveer 4 tot 5 uur vrij te maken.

Autopilot en veiligheid

Hoogstaand techniek is waar de 3 voor staat en dat merk je absoluut als je gaat voor een Tesla Model 3 lease. De auto is namelijk uitgerust met een Autopilot functie.

Middels deze techniek is de auto in staat de besturing gedeeltelijk over te nemen. Staat veiligheid hoog op je lijstje, door te kiezen voor private lease van dit model zit je goed.

De auto scoort namelijk zeer hoog als het gaat om het bieden van bescherming aan bestuurder en passagiers. Zo is de Model 3 voorzien van:

 • 8 Airbags
 • Automatische noodstop
 • Stabiliteits- en tractiecontrole

Hoogte leasebedrag

Voorkant van de auto

Wanneer je gaat voor private lease krijg je standaard altijd te maken met het kiezen van een looptijd en het aantal kilometers dat je wenst te rijden op jaarbasis.

In het algemeen geldt, dat des te korter je private leaseperiode is, des te hoger het maandbedrag. Het voordeel van een korte periode is, dat je eerder van automerk of type kunt wisselen.

Of dat je gewoon voor iets anders kiest dan private lease. Wil je echter voor een lager maandbedrag gaan, één van de factoren daarvoor is het kiezen van een langere leaseperiode.

Ook het aantal kilometers dat je wenst te gaan rijden heeft invloed op de prijs inzake een Tesla Model 3 lease. Hoe minder kilometers, des te gunstiger het effect op het maandbedrag.

Denk goed na over het aantal kilometers dat je denkt te gaan maken op jaarbasis. Indien je namelijk afwijkt van hetgeen is overeengekomen, kunnen er extra kosten tevoorschijn komen. Naast type en uitvoering bepaalt ook het aantal schadevrije jaren je maandbedrag.

Hoe meer schadevrije jaren, des te positiever dat is voor je leasebedrag. De leasemaatschappijen die wij op onze site hebben vermeld kunnen je meer informatie verschaffen over de totstandkoming van het maandbedrag inzake een Tesla Model 3 lease.

Kosten inzake private lease

Naast het feit dat je dus te maken hebt met een vast maandbedrag en eventuele extra kosten als je het contract niet naleeft, zorgt private lease voor een hoop minder kopzorgen. Door te kiezen voor een Tesla Model 3 lease hoef je je niet druk te maken om bijvoorbeeld kosten voor reparatie en onderhoud.

Al deze kosten komen namelijk voor rekening van de leasemaatschappij die je hebt gekozen. Maar dat is niet alles, met onderstaande kosten heb je ook niets te maken:

 • Verzekeringskosten zoals WA, rechtsbijstand, ongevallen- en inzittendenverzekering.
 • Wegenbelasting
 • Kosten inzake hulp bij ongeval of indien je met pech langs de weg staat.

Alternatieven in deze klasse

Ben je toch naar iets anders op zoek dan de Tesla Model 3 1] lease, ook dan liggen er oplossingen voorhanden. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kijken naar de volgende private lease auto’s:

 • Volkswagen ID: een mooi alternatief voor de Tesla 3 maar dan van Volkswagen.
 • Opel Ampera-e: ook namelijk handig als je te maken wilt krijgen met de zakelijke bijtelling van 4%.
 • Hyundai Kona Electric: heeft standaard een meer dan gemiddelde actieradius ten opzichte van de Model 3.
 • Kia Niro EV: ook wat betreft de gemiddelde actieradius scoort dit alternatief zeer goed.

Informeer hierover bij de lease aanbieders die wij op onze website hebben staan. Omtrent het private leasen van deze modellen kunnen ze je absoluut van verdere informatie voorzien.

Wat maakt een Tesla Model 3 lease zo goed

Het grote voordeel om te kiezen voor een private lease Tesla Model 3, is het feit dat je niet in één keer een groot bedrag kwijt bent aan de aanschaf van een auto. Bij deze vorm van leasen betaal je namelijk een bepaald maandbedrag.

De hoogte van de leaseprijs is afhankelijk van de opties waar je voor kiest. Omdat je in dit geval rijdt in een elektrische auto, heb je ook niets te maken met brandstofkosten en werk je mee aan milieubewust rijden. Normaliter komen deze kosten wel voor jouw rekening.

Verkeersboetes daar moet je wel zelf voor opdraaien als je kiest voor een Tesla Model 3 lease.

Nadeel Tesla Model 3 lease

Nadeel aan het private leasen van een Tesla Model 3 en dat geldt trouwens ook gewoon in het algemeen is, dat je afhankelijk bent van laadtijd. En dat is onafhankelijk of je nu kiest voor een oplossing van Tesla zelf of een publieke voorziening.

Je dient namelijk ingeval je lange afstanden gaat afleggen, altijd goed te kijken hoe het met de voorzienig van laadstations is gesteld. Echter, kun je daarmee leven dan is Tesla Model 3 lease een mooie optie.

Tesla Model 3 huren

Een alternatief kan zijn dat je niet kiest voor een Tesla Model 3 lease, maar juist voor het huren van een Model 3. Huur is handig als je namelijk voor slechts een korte periode over een auto dient te beschikken.

Dient de auto daarbij aan bepaalde eisen te voldoen, zoals milieubewust rijden, de Tesla 3 is dan een zeer geschikte kandidaat. Daar de Tesla Model 3 een elektrische auto is, word je niet opgescheept met een hoop brandstofkosten.

Maar ook wat betreft ruimte zal deze auto niet teleurstellen. Omdat de batterijen onderaan de auto zijn geplaatst en er sprake is van een relatief kleine motor, is er flink wat binnenruimte aanwezig voor inzittenden en voor bagage. Op onze site staan een aantal huuraanbieders vermeld.

Neem contact met hun op voor verdere informatie betreffende het huren van een Tesla Model 3.

Nu weet je genoeg over deze auto leasen. Tijd om offertes aan te vragen. Klik op de knop om naar het overzicht van aanbieders te gaan.

>

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten