Wat is een ICS creditcard?

Een ICS creditcard, ook wel 'International Card Services', is een bedrijf wat zich bezig houdt met het uitgeven van creditcards in Nederland. ICS is voortgekomen uit de Nederlandse activiteiten van de 'Bank of America'. De 'Bank of America' was de eerste bank ter wereld die een creditcard uitgaf. Op een gegeven moment trok de 'Bank of America' zich terug uit de Nederlandse markt en werden de Nederlandse activiteiten verkocht aan de VSB Bank. Na een fusie van laatstgenoemde met AMEV en de AG Groep in 1990, ontstond Fortis. Inmiddels is ICS een zelfstandig dochterbedrijf van ABN Amro met vestigingen in Nederland, België en Duitsland. Maar wat heeft ICS u te bieden?

Mastercard

Visa Card

Prepaid Card

De grenzeloze betaalmogelijkheden met een ICS creditcard

U kunt van uw ICS creditcard van vele goederen of diensten gebruik maken. Er zijn echter natuurlijk bepaalde goederen en diensten waarbij gebruikers van een ICS creditcard hun kaart met name gebruiken. Vandaar dat we nu kort enkele van de meest gebruikte betaalmogelijkheden bespreken. De meest gebruikte betaalmogelijkheid met een ICS creditcard is het boeken van hotels. Eigenlijk is dit breder te trekken naar de gehele vakantie. Het is namelijk tevens mogelijk om uw vliegtickets te boeken met uw ICS creditcard. Ook gebruiken vele gebruikers van de kaart hun kaart tijdens de vakantie om bijvoorbeeld uit eten te gaan, of een leuke souvenir te kopen. Daarnaast wordt de ICS creditcard veelvuldig gebruikt voor shoppen of online winkelen. U kunt immers wereldwijd met uw kaart shoppen en daarbij contactloos of juist met pincode betalen. 

Tot slot is het ook mogelijk om met uw ICS creditcard te pinnen. In het buitenland is het namelijk niet altijd mogelijk om met uw gewone pinpas te pinnen. Met uw ICS creditcard is het echter wel mogelijk om bijna overal in het buitenland te pinnen. De betreffende pinautomaat moet dan wel een Visa- of Mastercardlogo bevatten. 
Let wel op, want aan het pinnen in het buitenland met een ICS creditcard zijn wel kosten verbonden.

credit-card-alt

Lees hier meer over pinnen met uw creditcard!

Welke producten biedt ICS aan? 

ICS biedt drie verschillende soorten creditcards aan, namelijk de Visa World Card, de Visa World Card Gold en de Visa World Card Platinum. Deze drie verschillende creditcards verschillen logischerwijs van elkaar. Ze verschillen bij ICS van elkaar in prijs, duur van aankoopverzekering en extra aanbiedingen.

Visa World Card
Eerste jaar gratis, daarna €36.50 per jaar
180 dagen aankoopverzekering
Altijd inzicht in uw uitgaven
Extra card eerste jaar gratis daarna €16 per jaar
Standaard €2500 bestedingslimiet

Visa World Card Gold
Eerste jaar €36.50, daarna €52 per jaar
365 dagen aankoopverzekering
Inclusief Extra Card
Voorzien van V Pay
Standaard €5000 bestedingslimiet

Visa World Card Platinum
Eerste jaar €77, daarna €154 per jaar
365 dagen aankoopverzekering
Doorlopende reisverzekering
Voorzien van V Pay
Standaard €10000 bestedingslimiet

Tot slot biedt ICS ook nog extra diensten aan, wanneer u één van de drie bovenstaande producten hebt aangeschaft. Dit zijn de volgende diensten:

  1. Limietverhoging: vraag meer bestedingsruimte aan
  2. Gespreid betalen faciliteit: betalen in termijnen
  3. ICS App: altijd en overal inzicht in uw uitgaven
  4. Card Alerts: blijf continu op de hoogte

Hoe moet u betalen met uw ICS creditcard?

Mocht u willen pinnen met uw ICS creditcard, dan werkt dit eigenlijk hetzelfde als met uw gewone pinpas. U heeft een pincode welke u moet invoeren. Wanneer u wenst contactloos te betalen, is dit alleen mogelijk bij bedragen tot 25 euro.

Wanneer u online wil betalen gaat het wel net wat anders dan bij uw gewone pinpas. U moet hiervoor vier stappen doorlopen:

  1. Vul de 16 cijfers op de voorkant van uw creditcard in
  2. Vul de vervaldatum van uw creditcard in
  3. Vul de 3 cijfers achterop uw creditcard in
  4. En vul tot slot uw wachtwoord in

De Creditcard Die Bij Jou Wensen Past

Als je een creditcard gaat aanvragen moet je er een hebben die bij jou past. 
Dit zorgt ervoor dat je optimaal gebruik kan maken van de functies. 
Om onze bezoekers te helpen met hun keuze hebben we speciaal een zéér uitgebreide pagina erover gemaakt